Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

 

Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa


Catz jatkaa tulevan kauden joukkueensa rakentamista hyvää vauhtia, kun Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen ovat solmineet jatkosopimukset kaudeksi 2013-2014. Catzin omia kasvatteja Lottaa ja Essiä ennen jatkosopimukset ovat siis jo tehneet pelaajista Lena Reshetko sekä Anni Mäkitalo ja valmennuskaksikko Mika Haakana sekä Marianne Koskinen. Lotta ja Essi pelasivat molemmat viime kaudella kissalauman lisäksi myös A-tyttöjen SM-sarjan otteluita. Molemmat 1996-syntyneet lahjakkaat nuoret pelaajat pystyvät ikänsä puolesta pelaamaan vielä kaksi vuotta junioripeleissä.

Lisää pelinjohtotaitoa Lotalle

Takapelaajan tontilla viihtyvä Lotta nousi kissalaumaan kesällä 2011 ja molemmat kaudet ovatkin päättyneet tuplamestaruuksiin. Minkälainen Lotan omien sanojen mukaan juuri päättynyt kausi olikaan? "Viime kausi oli aika samanlainen kuin edellinen, mikä ei ole huono juttu! Kehityin ja sain treenata taas tosi hyvien pelaajien kanssa, edustuksen peleissä tuli myös onnistumisia." Lotan otteet parketilla olivat tosiaan edelliskautta varmempia kovan harjoittelun ja A-tyttöjen pelien vastuunkantamisen myötä, mutta missä Lotta itse kokee kehittyneensä eniten ja mitä kesäharjoittelussa tulee korostaa saavuttaakseen omat ensi kauden tavoitteensa? "Koen kehittyneeni viimekaudella pointtina olemisessa ja pelin johtamisessa sekä myös puolustuksessa. Viime kaudella saimme A-tytöissä todella kovia pelejä, joiden avulla myös kehittyi. Kesän aikana yritän panostaa heittoon. Tavoitteita tulevalle kaudelle on kehittyä yksilönä mm. pallonkäsittelyssä ja heitossa sekä myös kehittää joukkuepelaamista."

Iso muutos Essille

Sentterinä pelaava Essi on vasta päättänyt ensimmäisen kautensa Catzin edustusjoukkueessa, joten minkälainen muutos tämä kausi oli aiempiin verrattuna? "Loikkaus junnuista naisiin oli suuri. Miun treenit vähintään tuplaantuivat, jos ei jopa riplaantunu ja meno oli paljon kovempaa. Siinä tahdissa kuitenkin pakostakin kehittyi paljon ja oppi uutta. Varsinkin alussa naiset auttoivat miuta, etten ollut ihan pihalla." Missä Essi omasta mielestään kehittyi eniten viime kaudella ja mihin pääpaino kesäharjoittelussa tulevaa kautta varten on asetettu? "Mielestäni opin pelinlukutaitoa ja reagoimaan peremmin eri tilanteisiin, kiitos naisten treenien. Kesällä panostan heittoon ja kuntoon. Odotan ensi kaudelta, että myö pärjätään junnuissa hyvin ja pääsen siellä pelaamaan paljon sekä naisissakin pärjäisimme hyvin. Tärkeätähän on kehittyä ja tulla paremmaks pelaajaksi, ja kyllähän kesällä pitää treenata kaikkea, sillä en ole läheskään valmis pelaaja."

Monipuolinen pelintekijä

Kissalauman apuvalmentaja ja A-tyttöjen pääkäskijä Marianne Koskinen näkee Lotan amentaneen hyvää oppia ja kehitys on ollut silmiinpistävää. "Viime kaudella Lotta otti isoja harppauksia kovalle ja vaativalle pelinjohtajan tontille. Itse "vanhana" pelinjohtajana tiedän mitä tarvitaan ja olen Lotan kanssa pitänyt monta keskustelua auttaakseni häntä. Lotta treenasi naisten harkoissa Annia, Katjaa, Chandreaa ja Kellietäkin vastaan ja koskaan mikään ei tullut helpolla. Se missä hän meni mielestäni eteenpäin oli pelinjohtamisessa. hän uskalsi puhua pelit ja järjesti pelaajat omille paikoilleen varmoin ottein. Oma uhka korintekemiseen parani huomattavasti sekä ajojen että kaukoheittojen osalta. Puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla, mikä on näkynyt myös riistoina peleissä. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja siinä Lotta on esimerkillinen."

Korinalustan emännyyttä opettelemassa

Aivan kuten Lottakin, Vännin mukaan Essi pistettiin kissalauman treeneissä tiukoille kovassa seurassa ja se on ollut yhtenä tärkeänä asiana 186-senttisen sentterin kehityksessä. "Tämä oli Essin ensimmäinen vuosi edustusjoukkueessa, jolloin harjoitusmäärät tuplaantuivat. 3 kertaa viikossa aamuharkat, joka arkipävä iltaharkat ja yksi vapaapäivä viikossa. Tähän rytmiin totuttelu vei aikaa, mutta koko ajan Essi määrätietoisesti halusi tulla paremmaksi. Naisten harkoissa sama juttu kun Lotalla, mitään ei saa helpolla. Ja mikäs siinä otellessa neuvoja Lenalta ja Alexilta. Essin heiton kanssa tehtiin tänä vuonna töitä ja seuraava kehityskohta on oman aseman ottaminen ja siitä erillaisten ratkaisujen harjoittaminen, myös liikkuvuus on jatkuva kehityskohde. Punttisalilla tulemme viettämään aikaa, koska voimataso halutaan kehittään sille tasolle, että muilla ei ole asiaa "Essin keittiöön". Valmentajana minulla on helppo homma myös "Esman" kanssa, ei tarvitse hirveästi motivoida harjoittelemaan, sillä hän on tunnollinen harjoittelija."

Kohti valoisaa tulevaisuutta

Mitä Vänni odottaakaan näiltä kahdelta kissalauman nuorukaiselta tulevalla kaudella ja pidemmällä tulevaisuudessa? "Tulevaisuus näyttää minun kristallipallossa erittäin lupaavalta näiden kahden osalta. A-tytöissä tytöt ovat isossa roolissa ja jos sama kehityskaari jatkuu, nähdään tytöt edustuksenkin peleissä taitojaan näyttämässä. Mutta pitää muistaa, että mitään ei tuoda tarjottimella kenelleekkään vaan se täytyy jokaisen ansaita päivittäisellä työnteolla ja oma asenne tekemiseeen on avainasemassa kehittyäkseen pelaajana seuraavalle tasolle."

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää
Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Namika on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen Todd Brownin kanssa.

Lue lisää
Greg Logins palaa Namikaan

Greg Logins palaa Namikaan

Namika Lappeenranta on tehnyt ensimmäisen kiinnityksen amerikkalaispelaajien osalta, kun jo menneen talven aikana hyvää jälkeä tehnyt Greg Logins palaa Namikan paitaan.

Lue lisää
Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Catz on solminut Anni Mäkitalon kanssa jatkosopimuksen kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Päättyneellä kaudella puolivälieriin kautensa lopettanut Lappeenrannan Namika on solminut päävalmentaja Lassi Tuovin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Catz nousi vaikean alun jälkeen voittoon ja mestariksi

Catz nousi vaikean alun jälkeen voittoon ja mestariksi

Catz oli voittanut kaksi ensimmäistä naisten SM-sarjan finaalia, joten mestaruus oli katkolla kissalaumalle tiistaina 23.4. PeKa:n saapuessa vieraaksi Lappeenrannan Urheilutalolle.

Lue lisää