Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Työvaliokunta pitää Nickersonin rangaistuksen voimassa

 

Työvaliokunta pitää Nickersonin rangaistuksen voimassa


Jääkiekon Sarjaseurat ry:n työvaliokunta on käsitellyt KooKoon valituksen Matt Nickersonin pelikiellosta. KooKoon valituksen mukaan seura oli tulkinnut Mestiksen nettisivuilla ollutta uutista siten, että kyseessä on tekstissä mainittu määrättävä pelikielto ja siten Nickersonin tulisi kärsiä rangaistuksensa sarjaottelussa.

Nickersonin käyttäytymisrangaistusten kertymä (3 kpl) oli täyttynyt harjoitusottelussa 22.9. KooKoo – K-Vantaa. SJL:n kilpailusääntöjen mukaan käyttäytymisrangaistuksista ylläpidetään käyttäytymisrangaistusten kertymää. Kertymästä huolehtii rangaistun pelaajan joukkueenjohtaja. Kilpailusääntöjen mukaan, jos kertymä täyttyy kauden aikana pelattavassa harjoitusottelussa, kertymän täyttymisestä aiheutunut pelikielto kärsitään seuraavissa harjoitusotteluissa.

SJL:n voimassaolevien kilpailusääntöjen mukaan Nickersonin olisi pitänyt kärsiä pelikieltonsa 24.9. ottelussa Nyköping – KooKoo. Nickerson pelasi ko. ottelussa ottelupöytäkirjan mukaan. Nickersonin pelaaminen tuli esille vasta 7.9, kun KooKoo pelasi seuraavan Mestiksen tilastoinnin piiriin kuuluvan ottelun, jossa hänelle tuomittiin yksi käytösrangaistus lisää.

Liiton kilpailuvaliokunnan peruslinjaus on ollut jo vuosia se, että pelikiellossa pelanneelle pelaajalle määrätään lisäpelikielto. Koska KooKoolla ei ollut yhtään harjoitusottelua jäljellä, jossa Nickerson voisi kärsiä kärsimättä jääneen rangaistuksensa, siirtyy se automaattisesti ensimmäiseen sarjaotteluun kärsittäväksi. Lisäpelikielloksi määrättiin sitä seuraava sarjaottelu.

Normaalisti pelikiellossa pelanneiden kurinpidossa määrätään toimintakieltoa myös kokoonpanosta vastaavalle sekä sanktioidaan seuraa valvontavastuustaan. Koska kyseessä oli harjoitusottelu, ei näitä sanktioita tässä tapauksessa määrätty.

Päätös:

Käyttäytymisrangaistusten kertymän seuraaminen ja siitä aiheutuvan pelikiellon kärsiminen on yksiselitteisesti seuran vastuulla. Käyttäytymisrangaistusten kertymän täyttymisestä ei tehdä erillisiä pelikieltoilmoituksia missään sarjassa eikä niitä erikseen määrätä millään tavalla.

KooKoo vetosi uutisointiin kurinpitäjän valinnasta. Uutisessa mainittiin, että erikseen määrätyt pelikiellot harjoitusotteluista kärsitään sarjaotteluissa ja selkeästi viitattiin siis kurinpitäjän tekemiin päätöksiin erotuomariraporttien perusteella.

Pelikiellossa pelanneiden pelaajien kurinpito samoin kuin muiden kilpailusääntörikkomusten kurinpito ei kuulu erilliselle kurinpitäjälle vaan kunkin sarjan kilpailutoiminnasta vastaavalle.

Käyttäytymisrangaistusten seuranta on ollut vuosia mekanismiltaan sama ja nämä säännöt tulee seuralla ja sen toimijoilla olla tiedossa varsinkin kun mitään muutosta tähän kyseiseen menettelytapaan ei ole tullut vuosikausiin.

Työvaliokunta päätti pitää Nickersonin rangaistuksen voimassa. Muita rangaistuksia ei määrätty. oli harjoitusottelu, ei näitä sanktioita tässä tapauksessa määrätty.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kouvolan Edustuskiekko ry - logo

KooKoo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


MattNickerson

Matt Nickerson

1.11.1985 New Haven, CT, USA
Tiedot


KooKoon alakerta vahvistuu Joni Tuulolalla

KooKoon alakerta vahvistuu Joni Tuulolalla

Hämeenlinnalaislähtöinen puolustaja vahvistaa kouvolalaisjoukkueen alakertaa Liiga-kauden 2020–2021 kauden alla. Sopimus on yksivuotinen ja sisältää NHL option vuoden loppuun asti.

Lue lisää
KooKoo vahvistuu Joakim Anderssonilla

KooKoo vahvistuu Joakim Anderssonilla

Keskushyökkääjä pukee kouvolalaisryhmän paidan päällensä yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Alexander Ytterell KooKoon alakertaan

Alexander Ytterell KooKoon alakertaan

KooKoo vankistaa rivejään ruotsalaisella puolustajalla. Puolustaja Alexander Ytterell, 29, siirtyy KooKoohon 1+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
KooKoo osallistuu Spengler Cupiin

KooKoo osallistuu Spengler Cupiin

KooKoo osallistuu tämänvuotiseen Spengler Cupiin Sveitsin Davosissa. Joulun välipäivinä pelattava ja perinteitä huokuva turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1923.

Lue lisää
KooKoo solmi kaksi sopimusta

KooKoo solmi kaksi sopimusta

KooKoo sopimukseen puolustaja Antti Palojärven ja hyökkääjä Jesse Nurmen kanssa.

Lue lisää
Kim Strömberg lähtee KooKoosta

Kim Strömberg lähtee KooKoosta

KooKoo ja keskushyökkääjä ovat purkaneet sopimuksensa.

Lue lisää