Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jari Kauppila KooKoon A–nuorten päävalmentajaksi

Jari Kauppila KooKoon A–nuorten päävalmentajaksi

 

Viimeiset kolme kautta KooKoon edustusjoukkueen valmennustiimissä vaikuttanut Jari Kauppila on KooKoon A–nuorten uusi päävalmentaja. Kauppilan sopimus on 1+1–vuotinen.

- Uskon, että minulla on nuorille pelaajille paljon annettavaa. Kun [urheilujohtaja Jarno] Kultanen kyseli halukkuutta pestiin, niin olin heti todella innoissani tarttumassa tilaisuuteen. Tämä on kova haaste ja kieltämättä perhosia on vatsassa, Jari Kauppila sanoo.

- Olen ollut kolme vuotta kovassa valmentajakoulussa katsomassa peliä uudelta kantilta. Sanotaan näin, että se ei ole ollut ihan niin helppoa, kuin joskus pelaajana kuvitteli.

Kauppila lopetti pelaajauransa Mestis-mestaruuteen keväällä 2014 ja siirtyi sen jälkeen penkin taakse. Nyt takana on yksi Mestis- ja kaksi Liiga-kautta apuvalmentajana ensin Petri Mattilan ja nyt Tuomas Tuokkolan tiimissä.

- Todella iso kiitos menee ”Petelle” tästä korkeakoulusta. [Mikko] Haapakoskelta olen oppinut paljon puolustuspelistä ja [Kari] Lehtoselta maalivahtivinkkeliä. Varsinkin alkukaudella teimme ”Leken” kanssa paljon töitä, kun maalinteko- ja maalivahtijäät olivat samaan aikaan. Lisäksi ”Kultsi” ja koko muu organisaatio ovat olleet hienosti tukena koko ajan.

A–nuorten uuden valmennustiimin muut jäsenet valmentaja Jarkko Patjas (1+1 vuotta) ja maalivahtivalmentajana jatkava Matti Ranta (1 vuosi). Patjas siirtyy A–nuoriin KooKoon C–nuorten apuvalmentajan paikalta. Ranta on maalivahtivalmennuksen lisäksi avustanut tällä kaudella edustusjoukkueen hierojana. Joukkueenjohtajana aloittaa Kari Laakso.

- Patjaksen kanssa olemme olleet nyt keväällä paljon tekemisissä. ”Masaa” tunnen jonkin verran entuudestaan, kun hän on ollut mukana edustuksen matkassa. Lehtonen on tehnyt hänen kanssa paljon töitä ja antanut paljon kehuja, joten maalivahtivalmennus on varmasti hyvissä käsissä.

- Lisäksi edustusjoukkueen toinen hieroja Teemu Valtonen on auttanut nyt keväällä paljon fysiikkapuolen asioiden kanssa.

Edustusjoukkueen kausi päättyy ensi maanantaina ja A–nuorten sesonki tuli päätökseen tällä viikolla. Uuden rakentaminen alkaa nopeasti.

- Olemme vielä alkutekijöissä, mutta kausi alkaa maanantaina 20. maaliskuuta, kun kokoonnumme kolmeksi viikoksi jäälle. Sitten on pieni omatoiminen jakso, jonka jälkeen menemme toukokuuksi taas jäälle Kuusankoskelle.

- Kouvolassa on hyvä tilanne puolustajien suhteen, mutta hyökkääjiä on vähän niukanlaisesti. Annamme ensin omille nuorille mahdollisuudet ja katsomme sen jälkeen, tarvitseeko pelaajia hakea muualta. Pelaajille pitää löytää oma taso, eikä hypätä liian nopeasti liian suuriin saappaisiin.

Kauppilan joukkue ei lähde peruuttelemaan syksyllä alkavaan nuorten SM-liigaan.

- Haluamme pelata kiekollista ja nopeaa jääkiekkoa, kuten varmasti melkein kaikki muutkin joukkueet. Rohkeita ratkaisuja saa tehdä, eli emme lähde vain seisomaan träppiin. Yksilönkehittäminen on A–nuorissa ihan avainasioita. Haluamme kehittää pelaajia eteenpäin kohti ammattilaisuutta.

Yksilönkehittämistä ja -kehittymistä haetaan myös penkin takana.

- En ole missään nimessä valmis valmentaja, vaan kehittymässä joka päivä kuten pelaajatkin. Arjen työ ja työnteon kulttuuri on suurin haaste. Tulos tulee yleensä perässä, kun teet arjessa hyvin hommia. Meidän kaikkien pitää olla joka päivä valmiita tekemään töitä sen eteen, että kehitymme paremmiksi ihmisiksi, pelaajiksi ja valmentajiksi.

KooKoon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kouvolan Edustuskiekko ry - logo

KooKoo - 2016-2017 A-nuoret

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Jari Kauppila

23.2.1974 Lammi
Tiedot


KooKoon alakerta vahvistuu Joni Tuulolalla

KooKoon alakerta vahvistuu Joni Tuulolalla

Hämeenlinnalaislähtöinen puolustaja vahvistaa kouvolalaisjoukkueen alakertaa Liiga-kauden 2020–2021 kauden alla. Sopimus on yksivuotinen ja sisältää NHL option vuoden loppuun asti.

Lue lisää
KooKoo vahvistuu Joakim Anderssonilla

KooKoo vahvistuu Joakim Anderssonilla

Keskushyökkääjä pukee kouvolalaisryhmän paidan päällensä yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Alexander Ytterell KooKoon alakertaan

Alexander Ytterell KooKoon alakertaan

KooKoo vankistaa rivejään ruotsalaisella puolustajalla. Puolustaja Alexander Ytterell, 29, siirtyy KooKoohon 1+1-vuotisella sopimuksella.

Lue lisää
KooKoo osallistuu Spengler Cupiin

KooKoo osallistuu Spengler Cupiin

KooKoo osallistuu tämänvuotiseen Spengler Cupiin Sveitsin Davosissa. Joulun välipäivinä pelattava ja perinteitä huokuva turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1923.

Lue lisää
KooKoo solmi kaksi sopimusta

KooKoo solmi kaksi sopimusta

KooKoo sopimukseen puolustaja Antti Palojärven ja hyökkääjä Jesse Nurmen kanssa.

Lue lisää
Kim Strömberg lähtee KooKoosta

Kim Strömberg lähtee KooKoosta

KooKoo ja keskushyökkääjä ovat purkaneet sopimuksensa.

Lue lisää