Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vännin kuulumisia kissaperheestä

 

Vännin kuulumisia kissaperheestä


Catzin edustusjoukkueen apuvalmentaja Marianne Koskinen palasi viime kaudeksi takaisin kilpaurheilun pariin ja Vänni ymmärtääkin, että kissalauman ansaitsema menestys menestys ei tullut helpolla.

"Kyllähän viime kausi maistui hyvälle, Suomen Cup ja mestaruus. Itse tiedän kokemuksesta, että kaikki pitää natsata kohdalleen, että voi saavuttaa tuollaista menestystä." Viime kautta edelliset kaudet Vänni vaikuttikin vain junioreiden parissa oltuaan aiemmin mm. BC Nokian päävalmentajana Catziakin vastaan pudotuspeleissä keväällä 2007.

Vännin iso rooli

Vännillä on siis iso rooli seurassa myös edustusjoukkueen ulkopuolella junioripuolellakin työskennellessään. Missä kunnossa kissaperheen juniorimylly tällä hetkellä Vännin mielestä on? "Junioripuolella tehdään koko ajan töitä toiminnan kehittämiseeksi, esimerkiksi viime kaudella lähes kaikki juniorivalmentajat kävivät Koripalloliiton 1-tason valmentajakoulutuksen. Tämä on tosi tärkeä juttu, jotta seuramme harjoitusten laatu nousee ja samalla nousee pelaajien taitotaso ja myös juniorimäärät."

Catzin A-tytöt jälleen kasassa

Junioripuolella Catz saa taas jalkeille kilpailukykyisen A-tyttöjoukkueen, jonka riveissä tullaan näkemään myös edustusjoukkueen pelaajia. Vänni kuitenkin tiedostaa A-tyttöjen taipaleen olevan haasteellinen.

"Kaksi vuotta ollaan eletty, ettei meillä ole ollut A-tyttöjä. Nytkin meillä on nippanappa 10 tytön joukkue kasassa, mutta sitäkin motivoituneempia. Suuri haaste onkin joukkueella ja valmentajalla edessä, koska muutama tyttö harjoittelee suurimmaksi osaksi naisten kanssa. Yhteisiä harjoituskertoja ei tule joka päivä ja siksi pelitapamme tulee olemaan samankaltainen naisten joukkueen kanssa."

Vännin mielestä haasteessa on myös mahdollisuus. "Itse näen kuitenkin, että tämä järjestely on kuitenkin pelaajille suuri etu. Saavat harjoitella kovassa seurassa päivästä toiseen ja tällöin kehitystä varmasti tapahtuu."

Mihin vuodessa on päästy?

Vännin kommentteja Catzin juniorimyllyn tilasta päästiin lukemaan myös noin vuosi sitten Catzin tiedotteessa. Tuolloin Vänni nosti nuoremmista junioreista esiin yhden pelaajan, Essi Pohjosen, ja nyt Essi on jo edustusjoukkueeseen murtautumisen kynnyksellä. Viime vuotiseen tilanteeseen nähden myös B-tyttöjen tilanne on kiinnostava, joten missä tilanteessa Catzin B-tytöt tällä hetkellä ovat Vännin mukaan? "B-tytöt harjoittelevat kovasti päämääränään B-tyttöjen SM-sarja. Sieltä uskon useammankin tytön kolkuttelevan naisten joukkueen portteja muutaman vuoden kuluessa. Kauden aikana käyn seuraamassa varmasti missä mennään nyt tyttöjen kehityksen osalta."

Iso kissaperhe tekee töitä

Myös nuoremmissa kissoissa ennusmerkit ovat Vännin mielestä lupaavat.

"C-tytöillä on kaksi entistä peluria valmentajana Elena Solovjeva ja Ninni Kajanoja. Heidän jo useamman vuoden työ junnujen parissa tulee kantamaan hedelmää. Tyttöjä on parin joukkueen verran. Heillä on myös C-tyttöjen SM-sarja tavoitteena. Mini-, mikro- ja supermikrojoukkueisiin tyttöjä tarvitaan lisää, hyvät valmentajat on jo valittu." Jotta näitä uusia pelaajia saataisiin on Catzissa tehty asian eteen töitä.

"Kaksi vuotta toiminut Etelä-Saimaan Naperokoris on myös ollut suosittu. Paikat ovat menneet melkein samantien mainosten jälkeen.Maiju Hietamies kävi viime talvena Liikuntaleikkikoulu-ohjaaja koulutuksen, eli sielläkin hyvä ohjaus." Vänni vielä lopuksi muistuttaa, että juniorimyllyn kasvateille löytyy pelipaikka kissaperheestä, jos ei hallitsevan tuplamesterin riveistä niin sitten kakkosjoukkueesta.

"Catzin naisten kakkosjoukkue lähtee myös kaakkoisen alueen sarjaan, näin saadaan paikka myös yli-ikäisille, ei niin tosissaan harrastaville ja myös omille junioreille hyviä pelejä naisten kanssa."

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää
Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Namika on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen Todd Brownin kanssa.

Lue lisää
Greg Logins palaa Namikaan

Greg Logins palaa Namikaan

Namika Lappeenranta on tehnyt ensimmäisen kiinnityksen amerikkalaispelaajien osalta, kun jo menneen talven aikana hyvää jälkeä tehnyt Greg Logins palaa Namikan paitaan.

Lue lisää
Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Catz jatkaa tulevan kauden joukkueensa rakentamista hyvää vauhtia, kun Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen ovat solmineet jatkosopimukset kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Catz on solminut Anni Mäkitalon kanssa jatkosopimuksen kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Päättyneellä kaudella puolivälieriin kautensa lopettanut Lappeenrannan Namika on solminut päävalmentaja Lassi Tuovin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää