Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Helmi Capitals haastaa Catzin Suomen Cupissa

 

Helmi Capitals haastaa Catzin Suomen Cupissa


Catz aloittaa kautensa matkustamalla Helsinkiin ykkösdivisioonajoukkue Helmi Capitalsin vieraaksi Suomen Cupin otteluun. Tämän ottelun voittaja etenee joulukuussa pelattaviin puolivälieriin. Catz joutuu lähtemään otteluun ilman toista amerikkalaisvahvistustaan Chandrea Jonesia, sillä Chandrea saapuu vasta tämän kuun lopussa Suomeen. Alex Anderson on kuitenkin kissalauman harjoitusvahvuudessa jo lauantaina ottelua edeltävänä päivänä, jos hänen matka-aikatauluun ei tule viimehetken muutoksia. Catz on hallitseva Suomen mestari ja viime kauden Cupin voittaja, kun taas Helmi Capitals tippui ykkösdivisioonan välierissä sarjanousija HyPo:lle otteluvoitoin 3-1.

Uuden kauden haasteiden kimppuun

Kissalauma voitti viime kaudella tuplamestaruuden ja tähän kauteen on varmasti monelta taholta ladattu paljon odotuksia. Catzin päävalmentaja Mika Haakana onkin nyt intoa täynnä kuin ilmapallo, kun kesäloma on päättynyt ja kissalauma pääsee tarttumaan uuden kauden mukanaan tuomiin haasteisiin. "Pitkän harjoituskauden jälkeen on hienoa, että päästään pelaamaan!" Haksa on tuttuun tyyliin tehnyt kotiläksyt kunnolla ja tietää minkälainen joukkue on vastassa. "Nuori, taitava ja urheilullinen. Meidän pitää olla valmiina kovaan otteluun."

Yksinkertainen on kaunista

Haksa tiedostaa, että tässä vaiheessa kautta ei tule tavoitella kuuta taivaalta, vaan pyrkiä pitämään peli tarpeeksi yksinkertaisena, jotta suoritustaso on tarpeeksi korkealla tasolla. "Yhteisharjoittelu jää kovin vähiin, mutta joukkue on hyvässä fyysisessä tikissä. Pelirytmin ja yhteispelin hakemisessa ollaan alkutaipaleella, mutta se on vaan luonnolista tässä vaiheessa. Pelamme vain muutamia settejä ja meidän pitää pelata tässä kohtaa simppelisti." Mitkä ovat Haksan mielestä voiton avaimet tähän kauden avaavaan Cupin otteluun? "Meidän pitää olla kärsivällisiä, sillä virheitä ja unohduksia tule tässä vaiheessa varmasti paljon. Vastassa on hyvä joukkue ja meidän pitää lähteä näistä lähtökohdista hyvin nöyrästi hakemaan jatkopaikkaa." Uudistunut joukkue on luonut omat haasteensa, mutta Haksa on ollut silti tyytyväinen näkemäänsä harjoituksissa. "Osa pelaajista on pelannut Catzin systeemiä kaksi vuotta, osa kaksi viikkoa ja Alexin saapuessa toivottavasti lauantaina saamme puolitoista tuntia yhteisharjoittelua alle, eli on luonnollista, että matka on pitkä. Pelaajien sitoutuminen ja keskittyminen on kuitenkin ollut erittäin hyvällä tasolla, joten olen luottavainen tulevan kauden suhteen."

Hanna luottaa tuttuun kaavaan

Hanna Vapamaa on yksi viime kauden tuplamestareista kissalaumassa jatkavista tärkeistä pelaajista. Hannankin mielestä alkaa jo olla korkea aika laittaa taas koristossujen nauhat tiukalle ja vetää Catzin peliasu päälle. "Oma ja joukkueen vireystila on hyvä ja ollaan odotettu pelien alkavan, tietysti jenkit puuttuu vielä, mutta kovasti ollaan töitä tehty jo täällä. Odotan matsilta ainakin sitä, että päästäisiin kokeileman tietysti missä kohtaa joukkueena mennään. Päästään myös toteuttamaan uusia asioita ja settejä sekä alettaisiin tuntemaan toistemme pelitapoja ja tulisimme enemmän joukkueeksi sitä kautta." Hanna tiedostaa yhteispelin vaikeuden alkukaudesta, mutta kissalauma aikoo paikata sen kovalla työllä. "Tietysti peli on nyt ensimmäinen ja uusia pelaajia on paljon niin voi olla hieman "ei niin kaunista" katseltavaa, mutta kovaa mennään." Hannan mielestä voiton sävelet ovat selkeät ja tutut. "Voittoon vaaditaan hyvää joukkuepeliä, tässä vaiheessa ainakin vielä malttia ja kuvioiden loppuun viemistä, mutta tärkeintä kova puolustus."

Pystyykö kissalauma jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi? Vaikka yhteispeli voi vielä hapuilla, niin menoa ja meininkiä ei tule puuttumaan Helmi Capitalsin haastaessa uudistuneen kissalauman. Ottelu alkaa Helsingissä Helmi-Centerissä sunnuntaina 16.9. klo 13.00.

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää
Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Namika on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen Todd Brownin kanssa.

Lue lisää
Greg Logins palaa Namikaan

Greg Logins palaa Namikaan

Namika Lappeenranta on tehnyt ensimmäisen kiinnityksen amerikkalaispelaajien osalta, kun jo menneen talven aikana hyvää jälkeä tehnyt Greg Logins palaa Namikan paitaan.

Lue lisää
Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Catz jatkaa tulevan kauden joukkueensa rakentamista hyvää vauhtia, kun Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen ovat solmineet jatkosopimukset kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Catz on solminut Anni Mäkitalon kanssa jatkosopimuksen kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Päättyneellä kaudella puolivälieriin kautensa lopettanut Lappeenrannan Namika on solminut päävalmentaja Lassi Tuovin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää