Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Helmi Capitals haastaa Catzin Suomen Cupissa

 

Helmi Capitals haastaa Catzin Suomen Cupissa


Catz aloittaa kautensa matkustamalla Helsinkiin ykkösdivisioonajoukkue Helmi Capitalsin vieraaksi Suomen Cupin otteluun. Tämän ottelun voittaja etenee joulukuussa pelattaviin puolivälieriin. Catz joutuu lähtemään otteluun ilman toista amerikkalaisvahvistustaan Chandrea Jonesia, sillä Chandrea saapuu vasta tämän kuun lopussa Suomeen. Alex Anderson on kuitenkin kissalauman harjoitusvahvuudessa jo lauantaina ottelua edeltävänä päivänä, jos hänen matka-aikatauluun ei tule viimehetken muutoksia. Catz on hallitseva Suomen mestari ja viime kauden Cupin voittaja, kun taas Helmi Capitals tippui ykkösdivisioonan välierissä sarjanousija HyPo:lle otteluvoitoin 3-1.

Uuden kauden haasteiden kimppuun

Kissalauma voitti viime kaudella tuplamestaruuden ja tähän kauteen on varmasti monelta taholta ladattu paljon odotuksia. Catzin päävalmentaja Mika Haakana onkin nyt intoa täynnä kuin ilmapallo, kun kesäloma on päättynyt ja kissalauma pääsee tarttumaan uuden kauden mukanaan tuomiin haasteisiin. "Pitkän harjoituskauden jälkeen on hienoa, että päästään pelaamaan!" Haksa on tuttuun tyyliin tehnyt kotiläksyt kunnolla ja tietää minkälainen joukkue on vastassa. "Nuori, taitava ja urheilullinen. Meidän pitää olla valmiina kovaan otteluun."

Yksinkertainen on kaunista

Haksa tiedostaa, että tässä vaiheessa kautta ei tule tavoitella kuuta taivaalta, vaan pyrkiä pitämään peli tarpeeksi yksinkertaisena, jotta suoritustaso on tarpeeksi korkealla tasolla. "Yhteisharjoittelu jää kovin vähiin, mutta joukkue on hyvässä fyysisessä tikissä. Pelirytmin ja yhteispelin hakemisessa ollaan alkutaipaleella, mutta se on vaan luonnolista tässä vaiheessa. Pelamme vain muutamia settejä ja meidän pitää pelata tässä kohtaa simppelisti." Mitkä ovat Haksan mielestä voiton avaimet tähän kauden avaavaan Cupin otteluun? "Meidän pitää olla kärsivällisiä, sillä virheitä ja unohduksia tule tässä vaiheessa varmasti paljon. Vastassa on hyvä joukkue ja meidän pitää lähteä näistä lähtökohdista hyvin nöyrästi hakemaan jatkopaikkaa." Uudistunut joukkue on luonut omat haasteensa, mutta Haksa on ollut silti tyytyväinen näkemäänsä harjoituksissa. "Osa pelaajista on pelannut Catzin systeemiä kaksi vuotta, osa kaksi viikkoa ja Alexin saapuessa toivottavasti lauantaina saamme puolitoista tuntia yhteisharjoittelua alle, eli on luonnollista, että matka on pitkä. Pelaajien sitoutuminen ja keskittyminen on kuitenkin ollut erittäin hyvällä tasolla, joten olen luottavainen tulevan kauden suhteen."

Hanna luottaa tuttuun kaavaan

Hanna Vapamaa on yksi viime kauden tuplamestareista kissalaumassa jatkavista tärkeistä pelaajista. Hannankin mielestä alkaa jo olla korkea aika laittaa taas koristossujen nauhat tiukalle ja vetää Catzin peliasu päälle. "Oma ja joukkueen vireystila on hyvä ja ollaan odotettu pelien alkavan, tietysti jenkit puuttuu vielä, mutta kovasti ollaan töitä tehty jo täällä. Odotan matsilta ainakin sitä, että päästäisiin kokeileman tietysti missä kohtaa joukkueena mennään. Päästään myös toteuttamaan uusia asioita ja settejä sekä alettaisiin tuntemaan toistemme pelitapoja ja tulisimme enemmän joukkueeksi sitä kautta." Hanna tiedostaa yhteispelin vaikeuden alkukaudesta, mutta kissalauma aikoo paikata sen kovalla työllä. "Tietysti peli on nyt ensimmäinen ja uusia pelaajia on paljon niin voi olla hieman "ei niin kaunista" katseltavaa, mutta kovaa mennään." Hannan mielestä voiton sävelet ovat selkeät ja tutut. "Voittoon vaaditaan hyvää joukkuepeliä, tässä vaiheessa ainakin vielä malttia ja kuvioiden loppuun viemistä, mutta tärkeintä kova puolustus."

Pystyykö kissalauma jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi? Vaikka yhteispeli voi vielä hapuilla, niin menoa ja meininkiä ei tule puuttumaan Helmi Capitalsin haastaessa uudistuneen kissalauman. Ottelu alkaa Helsingissä Helmi-Centerissä sunnuntaina 16.9. klo 13.00.

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutBehm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen kolmen juniorimyllynsä läpikäyneen pelaajan kanssa.

Lue lisää
Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Naisten Korisliigaan varsin kotimaista rosteria kokoava Catz hankki loppuviikosta ensimmäisen uuden nimen joukkueeseen, kun Vimpelin Vetoa viiden kauden ajan edustanut Taru Timo kirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Lue lisää
Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla jatkuu. Nyt joukkue on tehnyt jatkosopimuksen Vimpelin Vedosta viime syksynä Catziin tulleen Tuulia Timon kanssa.

Lue lisää
Veera Pirttinen palaa kissoihin

Veera Pirttinen palaa kissoihin

Lappeenrannan Catzin rosteri täydentyi eilen toisella pelaajalla, kun kaksi edelliskautta ulkomailla pelannut Veera Pirttinen tekee paluun kissapaitaan.

Lue lisää
Roosa Kososelle jatkosopimus

Roosa Kososelle jatkosopimus

Lappeenrannan Catzin edustajat ovat saaneet istua neuvottelupöydissä viime päivinä. Catz ilmoitti taannoin Mika Haakanan jatkavan joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella ja tänään saatiin myös ensimmäinen pelaajasopimusuutinen, kun kissojen kapteenina viime kaudella toiminut Roosa Kosonen kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen.

Lue lisää
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää