Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Catz jyräsi jatkoon Cupissa

 

Catz jyräsi jatkoon Cupissa


Catz matkusti sunnuntaina 16.9. Helsinkiin kautensa ensimmäiseen otteluun, kun Suomen Cupissa vastaan asettui Helmi Capitals. Viime kaudella ykkösdivisioonan välierissä sarjanousija HyPo:lle pudonnut Helmi Capitals lähti haastamaan viime kauden tuplamestaria Catzia. Kissalaumalta puuttui riveistään vielä toinen amerikkalaisvahvistuksensa Chandrea Jones.

Murskaava alku ratkaisi pelin

Catz aloitti viime kauden Cup-mestaruuden puolustamisen tyylillä tehden selvää jälkeä vastustajastaan ensimmäisellä neljänneksellä. Vakuuttava 4-27 johto oli hyvä pohja toiselle neljännekselle, jossa emännät pääsivät hieman paremmin peliin mukaan. Kuljettajan paikka ei kuitenkaan vaihtunut ja Catz vain kasvatti johtoaan. Puoliajalla lukemat olivat 16-50 ja peli käytännössä selvä. Toisella puoliajalla peli oli tasaisempaa, mutta kissalauman johto ei ollut missään vaiheessa uhattuna ja loppulukemina taululla Catzin avausvoiton kunniaksi komeili lukemat 45-80. Catzin Hanna Vapamaa oli ottelun pistekuningatar 17 pisteellään ja Lena Reshetkokin nakutti 16 pistettä sekä repi 13 levypalloa. Hallitsevien tuplamestareiden kesken peliaika jakautui melko tasaisesti, sillä kaikkien kissojen peliaika jäi alle puoleen tuntiin.

Puolustuksen kautta voittoon

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tehnyt selväksi mitä voittoon vaaditaan ja joukkue toteutti pelisuunnitelmaa ensimmäisestä sekunnista alkaen. "Aloitimme tosi räväkästi puolustuspäässä ja Hanna oli liekeissä hyökkäyskorilla. Peli oli käytännössä ohi 27-4 päättyneen avausjakson jälkeen." Mikä olikaan Haksan mukaan avain hyvään alkuun? "Puolustus, jossa etenkin Anni Mäkitalo ja Katja Summala tekivät hienoa työtä pallollisen pelaajan painostamisessa." Kissalauma jatkoi siis siitä mihin viime kaudella jäi ja joukkueen tavaramerkiksi alkavallekin kaudelle voidaan odottaa aggressiivista puolustuspeliä. Pelin oltua ratkennut tasoittuivat voimasuhteet parketilla ja Haksa korostaakin vastassa olleen laadukas joukkue. "Toinen jakso oli heikompi, mutta avauspuolikas oli jopa yllättävänkin hyvää peliä kauden avausotteluksi. Toisella jaksolla Helmi Capitals pelasi kovemmalla itseluottamuksella ja pääsi paremmin peliin mukaan. Vastassa oli hyvin valmennettu nuori ja urheilullinen joukkue, jolle voi povata hyvää menestystä tulevalla kaudella."

Haksa tyytyväinen näkemäänsä

Haksan mukaan tämä ottelu oli hyvä pohja, jonka päälle tulevan kauden pakettia voidaan käydä toden teolla rakentamaan kaikkien pelaajien saapuessa pian joukkueen harjoitusvahvuuteen. "Ensimmäiseksi otteluksi etenkin hyökkäyspeli oli ihan hyvännäköistä. Puolustuspeliä pääsemme hiomaan toden teolla tulevalla viikolla." Tasaisesti tehoja takoneesta kissalaumasta Haksa nostaa esiin muutaman uuden kissan vahvat esitykset. 16-vuotias ja 188 senttiä pitkä Catz-juniori Essi Pohjonen tuli vahvasti sisään naisten peleihin ja Ulriikka Nuolikoski sekä Katja Summala pommittivat kaaren takaa Anni Mäkitalon hoitaessa pelinrakentelua. "Essi pelasi hyvät vaihdot ja teki avauspisteensä edustusjoukkueessa. Ulriikka ja Katja pelasivat tasapainoisen pelin ja naputtivat yhteensä 6 kolmosta. Anni johti peliä hyvin ja loi ajoillaan tilaa muille." Viime kaudesta tuttu amerikkalaisvahvistus Alex Anderson pelasi vakuuttavasti, vaikka saapuikin Suomeen vasta peliä edeltävänä päivänä ja Haksan mukaan kissalaumassa jatkava jenkki "Alex on erittäin hyvässä kunnossa, vaikka jet lag alkoikin toisella puoliajalla painaa."

Catz jatkaa joulukuussa pelattaviin Suomen Cupion puolivälieriin ja Helmi Capitalsin tämän kauden matka Cupissa päättyi tähän otteluun.

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen kolmen juniorimyllynsä läpikäyneen pelaajan kanssa.

Lue lisää
Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Naisten Korisliigaan varsin kotimaista rosteria kokoava Catz hankki loppuviikosta ensimmäisen uuden nimen joukkueeseen, kun Vimpelin Vetoa viiden kauden ajan edustanut Taru Timo kirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Lue lisää
Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla jatkuu. Nyt joukkue on tehnyt jatkosopimuksen Vimpelin Vedosta viime syksynä Catziin tulleen Tuulia Timon kanssa.

Lue lisää
Veera Pirttinen palaa kissoihin

Veera Pirttinen palaa kissoihin

Lappeenrannan Catzin rosteri täydentyi eilen toisella pelaajalla, kun kaksi edelliskautta ulkomailla pelannut Veera Pirttinen tekee paluun kissapaitaan.

Lue lisää
Roosa Kososelle jatkosopimus

Roosa Kososelle jatkosopimus

Lappeenrannan Catzin edustajat ovat saaneet istua neuvottelupöydissä viime päivinä. Catz ilmoitti taannoin Mika Haakanan jatkavan joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella ja tänään saatiin myös ensimmäinen pelaajasopimusuutinen, kun kissojen kapteenina viime kaudella toiminut Roosa Kosonen kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen.

Lue lisää
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää