Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Catz kaatoi PeKa:n ja jatkoi voittoputkeaan

 

Catz kaatoi PeKa:n ja jatkoi voittoputkeaan


Catz emännöi keskiviikkona 24.10. rakasta paikallisvastustajaansa PeKa:a joukkueiden kohdatessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Catz oli ennen ottelua sarjakärjessä puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki viisi otteluaan, kun taas PeKa oli juuri edellisellä kierroksella kärsinyt Tapiolan Honkaa vastaan kauden avaustappionsa. Catz sai otteluun mukaan vaivoista kärsineet Anni Mäkitalon ja Chandrea Jonesin. PeKa:n riveistä puuttuivat edelleen Kaisa Höök ja Laura Richter, mutta takavuosilta kissalaumastakin tuttu Reetta Piipari teki paluun parketeille.

Catz repii mukavan etumatkan

Catz aloitti napakasti ja alkoi heti repiä kaulaa vieraisiinsa, jotka eivät saaneet pidettyä pallosta huolta. PeKa:n pelin tuli rauhoittamaan vaihtopenkillä pelin aloittanut Reetta Piipari. PeKa kapusi nopeasti aivan kissalauman imuun, mutta ensimmäisen neljänneksen loppu oli Catzin näytöstä. Kissat osuivat kaaren takaa ja pääsivät vapaaheittoviivalle säännöllisin väliajoin, joten toiselle kympille lähdettiin lukemissa 26-17. Toisella neljänneksellä koritehtailu hieman hiipui, mutta kissalauman etumatka vain jatkoi niukasti kasvuaan vieraiden ajautuessa virhevaikeuksiin jo tässä vaiheessa ottelua. Catzin puoliaikajohto oli 43-28.

PeKa yrittää kiriä, mutta Catz pitää pintansa

Kolmannella neljänneksellä vieraat saivat tuulta purjeisiinsa ja kavensivat kissalauman johtoa alle kymmeneen pisteeseen, mutta kymmenminuuttisen loppupuolella Catz otti komennon takaisin. Kissat saivat onnistumisia hyökkäyskorilla läheltä ja kaukaa pystyen toisessa päässä kenttää rajoittamaan jo korintekoyrityksetkin minimiin onnistumisista puhumattakaan. Viimeiselle kympille lähdettiin lukemissa 66-48. Päätöskymmenminuuttisella ladottiin pisteitä kovaa tahtia molemmissa päissä eivätkä vieraat luovuttaneet osuen edelleen murhaavan tarkasti ja useasti kaaren takaa. Catzin voitto ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut enää uhattuna. Kissalauma jatkaa puhtaalla pelillä sarjakärjessä, kun kuudes perättäinen voitto tuli lukemin 93-77.

Parempaakin lupa odottaa

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli ymmärrettävästi tyytyväinen voittoon rakkaasta vihollisesta, mutta Haksa lupaili, että näiltä joukkueilta on lupa odottaa kauden edetessä vielä parempaa. "Tärkeä voitto, mutta molemmat joukkueet kuitenkin varmasti pystyvät aika paljon parempaan kuin mitä nyt nähtiin, mutta ihan hyvä esitys meiltä." Virhevaikeuksissa paininut PeKa turvautui myös paikkapuolustukseen ottelun aikana ja Haksan mukaan se aiheuttikin ongelmia kissoille. "Paikassa oli tilaa ja sitä vastaan voi olla vaikeata pelata ja tehdä oikeita valintoja ja se menee helposti passiiviseksi. Meitä auttoi suuresti, että Corinne Campbell joutui jo aikaisessa vaiheessa virhevaikeuksiin ja pelasi vain 23 minuuttia."

Ajoja korille ja viivalta pisteitä

Catz sai hankittua hyvin vapaaheittoja etenkin ottelun alkupuolella ja Haksan mukaan vapaaheittoihin johtaneet ajot olivat tarkkaan harkittu taktiikka juuri tähän otteluun. "Etenkin tiettyjä pelaajia vastaan oli tarkoitus ajaa eikä vain heittää kolmen pisteen heittoja, mikä oli hyvä kun ei oikein kotona meinata kaaren takaa osua ja vieraissa osuu paremmin." Ottelun pistekuningatar oli Catzin Chandrea Jones, joka takoi 25 pistettä ja kirjautti seitsemän levypalloa sekä koriin johtanutta syöttöä. Chandrea oli erittäin pirteällä pelipäällä taistellen kovaa molemmissa päissä kenttää ja ehtipä hän viihdyttää lähes neljää sataa katsojaa näyttävillä syötöillään selän takaa pelitovereilleen. Alex Anderson teki 22 pistettä ja myös Lena Reshetko sekä Hanna Vapamaa pääsivät kaksinumeroiselle pistesaldolle. Tutussa salissa pelannut Reetta Piipari oli PeKa:n tehokkain 17 pisteellään, mutta myös neljä muuta vierasta pääsivät toiselle kymmenelle pisteissä.

Catzin kausi jatkuu sunnuntaina 28.10. klo 15.00 Tapiolan Urheiluhallilla tappiottoman Tapiolan Hongan vieraana.

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutBehm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen kolmen juniorimyllynsä läpikäyneen pelaajan kanssa.

Lue lisää
Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Naisten Korisliigaan varsin kotimaista rosteria kokoava Catz hankki loppuviikosta ensimmäisen uuden nimen joukkueeseen, kun Vimpelin Vetoa viiden kauden ajan edustanut Taru Timo kirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Lue lisää
Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla jatkuu. Nyt joukkue on tehnyt jatkosopimuksen Vimpelin Vedosta viime syksynä Catziin tulleen Tuulia Timon kanssa.

Lue lisää
Veera Pirttinen palaa kissoihin

Veera Pirttinen palaa kissoihin

Lappeenrannan Catzin rosteri täydentyi eilen toisella pelaajalla, kun kaksi edelliskautta ulkomailla pelannut Veera Pirttinen tekee paluun kissapaitaan.

Lue lisää
Roosa Kososelle jatkosopimus

Roosa Kososelle jatkosopimus

Lappeenrannan Catzin edustajat ovat saaneet istua neuvottelupöydissä viime päivinä. Catz ilmoitti taannoin Mika Haakanan jatkavan joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella ja tänään saatiin myös ensimmäinen pelaajasopimusuutinen, kun kissojen kapteenina viime kaudella toiminut Roosa Kosonen kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen.

Lue lisää
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää