Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Catz voitti Hongan jatkoajalla kärkikamppailussa

 

Catz voitti Hongan jatkoajalla kärkikamppailussa


Catz matkusti sunnuntaina 28.10. Espooseen Tapiolan Hongan vieraaksi. Hallitseva tuplamestari Catz oli voittanut ennen tätä ottelua kaikki pelaamansa kuusi naisten SM-sarjan ottelua. Kissalauman vastustaja  Honka oli myös edelleen tappioton, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Catz pelasi jo aiemmin viikolla keskiviikkona PeKa:a vastaan kotisalissaan voittoisasti ja viime viikonloppuna myös PeKa:n kaatanut Honka voitti torstaina vieraissa Hyvinkään Pontevan.

Tasatahtiin napakkaa vauhtia

Ottelun ensimmäinen neljännes antoi hyvän kuvan mitä tässä kärkikamppailussa tulee olemaan luvassa, roppakaupalla pisteitä. Tasaisesti edenneen avauskympin puolenvälin paikkeilla Catz kaappasi johdon ja piti siitä kiinni, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemissa 23-25. Toisella kympillä kissalauma kasvatti johtoaan, kunnes puoliajan häämöttäessä emännät kirivät rinnalle ja hetkellisesti niukasti ohi. Catz kuitenkin pääsi puoliajalle niukassa 46-47-vierasjohdossa.

40 minuuttia ei riitä tällä kertaa

Kissalauma tuli puoliajalta takaisin parketille terävästi ja alkoi repiä eroa emäntiinsä. Parhaimmillaan vierasjohto kasvoikin jo kymmeneen pisteeseen, mutta Honka näytti miksi he tulivat otteluun myöskin tappiottomina ja kuroivat eron kiinni ja menivät ohi. Kolmen neljänneksen jälkeen lukemat olivat 69-66. Neljännellä neljänneksellä pisteitä tehtiin tasatahtiin, kunnes pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kissalauma pääsi viiden pisteen karkumatkalle. Honka kuitenkin kuittasi tämän tilanteen nopeasti ja siirtyi kahden pisteen johtoon, mutta kissalauma punnersi pelin lukemiin 89-89, joissa mentiin jatkoajalle.

Catz pysäyttämätön jatkoajalla

Catz onnistui heti jatkoajan ensimmäisestä hyökkäyksestään ja otti johdon itselleen. Kissalauma ei enää missään vaiheessa suostunut jatkoajalla päästämään Honkaa edes tasatilanteeseen ja emännät onnistuivatkin korinteossa vain kerran korisukan soidessa jatkuvasti toisessa päässä kenttää. Catz vei lopulta jatkoajan murskaavasti 2-15 ja koko ottelun 91-104. Catz jatkaa naisten SM-sarjan kärjessä ainoan puhtaan pelin joukkueena voitettuaan kaikki seitsemän otteluaan.

Kissojen kunto riitti loppuun asti, palkintona maukas voitto

Miltä voitto kärkikamppailussa jatkoajan jälkeen maistuu Catzin päävalmentaja Mika Haakanalle? "Hyvältä maistuu! Tämä oli kova ottelu, Honka pelasi hurmiossa jälleen kotona. Hyvää hyökkäyspeliä molemmilta. Jeltema ja Murphree olivat kovassa vedossa ja aiheuttivat ajoillaan meille vaikeuksia.  Olimme virhevaikeuksissa ja se vaikeutti isomman pään rotaation pyörittämistä." Mikä Haksan mielestä lopulta käänsi ottelun Catzille? "Mielestäni meillä riitti jalkoja vielä jatkoajallakin ja Espoo vaikutti väsyneeltä. Pelasimme maltilla ja organisoidusti hyvin peliä levittäen jatko-ajalla."

Koko Catzin avausviisikko tehokkaassa vireessä

Catzin avausviisikkoon kuuluneet Anni Mäkitalo, Chandrea Jones, Hanna Vapamaa, Lena Reshetko ja Alex Anderson vastasivat omalta osaltaan tasaisesti kissalauman tehoista ja Haksa jakaakin erityiskiitokset juuri heille voiton jälkeen. "Anni, Hanna ja Lena pelasivat taas vahvan ottelun, kuten myös Alex. Chandrea löysi terävyyden peliinsä ratkaisuhetkillä ja jakoi taas 6 namupassia. Alex teki myös 7 blokkia." Ottelun tehopelaajat olivat emäntien amerikkalaisvahvistukset Melissa Jeltema 32 pisteellään ja Jordan Murphree 31 pisteellään, kun kissoista Lena Reshetko ja Alex Anderson tekivät 23 pistettä.

Voitto ei tullut helpolla

Tärkeästä voitosta huolimatta Haksa löytää parannettavaa joukkueensa suorituksesta, mutta antaa samalla vastustajalle kaiken kunnian hienosta kamppailusta. "Kolmannella jaksolla meillä oli sauma karata, kun pääsimme 10 pinnan keulaan, mutta emme pystyneet hyödyntämään momentumiamme. Teimme 104 pinnaa, mikä on huikea luku, mutta puolustuspelissä emme olleet kolmannen jakson viiden minuutin pätkää lukuunottamatta omalla tasollamme. Honka toteuttaa hyvin omaa pelitapaansa. sillä oli myös oma osansa meidän vaikeuksiin. Molemmat joukkueet pelasivat hienon pelin."

Tappiottoman sarjajohtajan ja hallitsevan tuplamestarin Catzin seuraava ottelu on lauantaina 3.11. Kerava Energia Teamin vieraana.

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää
Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Namika on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen Todd Brownin kanssa.

Lue lisää
Greg Logins palaa Namikaan

Greg Logins palaa Namikaan

Namika Lappeenranta on tehnyt ensimmäisen kiinnityksen amerikkalaispelaajien osalta, kun jo menneen talven aikana hyvää jälkeä tehnyt Greg Logins palaa Namikan paitaan.

Lue lisää
Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Catz jatkaa tulevan kauden joukkueensa rakentamista hyvää vauhtia, kun Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen ovat solmineet jatkosopimukset kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Catz on solminut Anni Mäkitalon kanssa jatkosopimuksen kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Päättyneellä kaudella puolivälieriin kautensa lopettanut Lappeenrannan Namika on solminut päävalmentaja Lassi Tuovin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää