Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Catz hyytyi FoA:n vieraana

 

Catz hyytyi FoA:n vieraana


Catzin tuplaviikonlopun toinen ottelu oli vieraskentällä sunnuntaina 2.12. Forssan Alkua vastaan. Edellisenä päivänä kissalauma oli kaatanut kotisalissaan TuRi:n selkeästi ja oli edelleen sarjakärjessä kolmen voiton erolla. Edellisenä päivänä vieraissa Huiman kaatanut sarjassa kolmannella sijalla majaillut FoA oli voittanut kahdeksan edellisestä yhdeksästä ottelustaan. Catz oli voittanut joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen tällä kaudella naisten SM-sarjan avauskierroksella Lappeenrannan Urheilutalolla.

Catzin hyvä alku hiipuu

Ottelun alku oli varsinaista ilotulitusta. Kissalauma jäi muutamien pisteiden takamatkalle, mutta kiri vielä ennen ensimmäisen kymmenminuuttisen päättymistä pisteen johtoon ja lyhyelle tauolle mentiin lukemissa 25-26. Catz aloitti toisen neljänneksen väkevästi ja karkasi jo kymmenen pisteen johtoon. FoA kuitenkin tilkitsi tämän jälkeen puolustustaan ja kissalauman tehot hyytyivät täysin. FoA tuli vielä ennen puoliaikaa rinnalle ja ohi puoliaikalukemien oltua 45-41.

FoA karkaa, Catzin kiri ei riitä

Kolmannen neljänneksen alussa peli oli hetken tasaista kunnes emännät nykäisivät suurimmillaan 14 pisteen karkumatkalle. Viimeiselle kympille lähdettiin lukemissa 66-54. Catz sai lopulta jälleen juonesta kiinni ja alkoi kiriä FoA:n johtoa kiinni ja ero kutistuikin viimeisen neljänneksen puolivälin jälkeen kahteen pisteeseen, mutta emäntien Henna Salomaan perättäiset kahdeksan pistettä ratkaisivat voittotaistelun FoA:n eduksi. Loppulukemat olivat FoA:lle 83-73. Catz jatkaa sarjakärjessä tappiosta huolimatta, mutta PeKa:lla ja FoA:lla on vain yhdet tappiot enemmän.

Paikkapuolustus Catzin turmiona

Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee ottelun käännekohdan olleen hyvinkin selkeä. "Veimme peliä tilanteeseen 25-35, kunnes FoA meni paikkaan. Menetimme rytmin ja menetimme palloja Sarah Milesin ja Secily Rayn tultua kovaa linjoille. Menetyksiä tuli 18 kappaletta, mutta pahinta oli, että niistä seurasi usein suoria lay-uppeja." Emäntien saadessa tehoja laajalta rintamalta sekä myös kolmoskaaren takaa olivat kissalauman pisteiden tekovastuuta kantamassa ainoastaan Lena Reshetko ja Chandrea Jones. Chandrea oli 28 pisteellään ottelunpistekuningatar kohtuullisin heittoprosentein. Pisteen vähemmän tehneen Lenan tarkkuus oli huikea, sillä Lena heitti koko ottelussa ohi vain kerran. Haksa ei kovin ruusuista palautetta antanutkaan kissoille. "Lena Reshetko ja Alex Anderson jäivät tällä kertaa ainoiksi onnistujiksi. Se ja 13 prosentin tarkkuus kaaren takaa ei riitä kärkiottelussa. FoA heitti hyvin ja ansaitsi voittonsa." Haksa kuitenkin löytää tappiosta huolimatta tärkeitä toimineita elementtejä pitkää kautta varten ja nyt onkin aika nostaa leuka pystyyn ja katse kohti seuraavia haasteita. "Paikkamme toimi hyvin, eli jotain positiivista löytyy. Kuten myös se, että nousimme 14 pinnan takaa voittotaistoon Forssan tähtisikermää vastaan. Olemme sarjan kärjessä saldolla 12-2, nyt pitää keskittyä huolella kahteen viimeiseen otteluun ennen joulutaukoa."

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen kolmen juniorimyllynsä läpikäyneen pelaajan kanssa.

Lue lisää
Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Naisten Korisliigaan varsin kotimaista rosteria kokoava Catz hankki loppuviikosta ensimmäisen uuden nimen joukkueeseen, kun Vimpelin Vetoa viiden kauden ajan edustanut Taru Timo kirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Lue lisää
Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla jatkuu. Nyt joukkue on tehnyt jatkosopimuksen Vimpelin Vedosta viime syksynä Catziin tulleen Tuulia Timon kanssa.

Lue lisää
Veera Pirttinen palaa kissoihin

Veera Pirttinen palaa kissoihin

Lappeenrannan Catzin rosteri täydentyi eilen toisella pelaajalla, kun kaksi edelliskautta ulkomailla pelannut Veera Pirttinen tekee paluun kissapaitaan.

Lue lisää
Roosa Kososelle jatkosopimus

Roosa Kososelle jatkosopimus

Lappeenrannan Catzin edustajat ovat saaneet istua neuvottelupöydissä viime päivinä. Catz ilmoitti taannoin Mika Haakanan jatkavan joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella ja tänään saatiin myös ensimmäinen pelaajasopimusuutinen, kun kissojen kapteenina viime kaudella toiminut Roosa Kosonen kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen.

Lue lisää
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää