Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Catzille selkeä voitto Keravasta

 

Catzille selkeä voitto Keravasta


Lauantaina 19.1. Catz emännöi Lappeenrannan Urheilutalolla Kerava Energia Teamia. Catz oli ennen tätä ottelua voittanut Kerava Energia Teamin joka ikinen kerta kun joukkueet olivat kohdanneet yhteisen SM-sarjataipaleensa aikana ja tälläkin kaudella kissalauma oli pisteet keravalaisilta jo kertaalleen ottanut. Hallitseva tuplamestari Catz oli ennen ottelua sarjakärjessä kahden voiton erolla PeKa:an, kun taas Kerava taistelee kynsin ja hampain paikastaan pudotuspeleistä ollessaan yhden voiton verran viivan yläpuolella. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vajailla kokoonpanoilla Catzin A-tyttöjen oltua omassa ottelussaan Espoossa ja vierailta oli pitkästä päästä useampi pelaaja poissa.

Vieraille luu kurkkuun välittömästi

Catz ei aikaillut pelin haltuun ottamisessa, vaan aloitti pistetehtailunsa jo heti ensimmäisestä hyökkäyksestään repien pikatahtiin jo piste-eron toiselle kymmenelle. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen hallitsevan tuplamestarin kotijohto olikin jo 32-13. Toisella neljänneksellä vieraat saivat hieman paremmin estettyä Catzin korintekoaikeita, mutta silti kissalauman johto vain kasvoi ja puoliajalle mentiinkin lukemissa 52-24. Keravalaiset eivät olleet mittavasta takamatkastaan huolimatta luovuttaneet, sillä kolmatta neljännestä Catz ei voittanut edellisten oltua selkeästi kissalauman myllytystä. Silti Catz ei päästänyt vieraita kirimään, sillä piste-ero ei kymmenminuuttisen päätyttyä ollut muuttunut ja viimeiselle kympille lähdettiin lukemissa 73-45. Neljännellä neljänneksellä kissat järjestivät vielä vähän sirkushuveja juuri ja juuri vajaalle kolmelle sadalle katsojalle takoen tauluun vaan lisää pisteitä. Catzin voiton merkiksi tulostaululla komeili lopulta lukemat 98-58 kissalauman voiton kunniaksi. Catz jatkaa sarjakärjessä kahden voiton erolla PeKa:an eivätkä asetelmat pudotuspeliviivallakaan vaihtuneet Keravan takana olevien joukkueiden jäätyä pisteittä tällä viikolla.

Kissalauma pisti rakkikoirat aisoihin

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli nimennyt vieraiden aggressiivisen puolustuksen "rakkikoira"-puolustukseksi, mutta tällä kertaa kissat olivat viekkaampia. Mikä Haksan mielestä lopulta oli nopeasti ratkenneen ottelun ratkaisu? "Urakkaa helpotti se, että Keravalta puuttui pitkästä päästä pelaajia. Mutta varsinkin ensimmäinen kymppi oli meiltä hyvää korista ja liikutimme palloa hyvin, 27 koriinjohtavaa syöttöä kertoo paljon tästä." Johtoasemassa pelaaminen ei aina ole helppoa, joten miten Haksan mielestä paketti kesti kasassa? "Pieniä pätkiä lukuunottamatta pelasimme ok ja hoidimme pisteet ammattimaisesti kotiin."

Iso kasa onnistujia

Kun tauluun ladotaan lähes sata pistettä, niin onnistujia löytyy, mutta ketkä saavatkaan Haksalta erityiskehut? "Chandrea Jones oli lähellä tripla -tuplaa, Anni Mäkitalo antoi 6 syöttöä, Ulriikka Nuolikoski naputti 12 pinnaa avauspuoliskolla, Lena Reshetko ja Hanna Vapamaa ottivat 14 levypalloa. Paljon onnistujia siis. Tuomarit olivat hyviä varsinkin avauspuolikkaalla." Chandrea oli ottelun pistekuningatar 24 pisteellään ja vieraiden tehokkaimmat olivat 12 pisteellään Earlysia Marchbanks ja viime keväänä kissalaumassa tuplamestaruutta juhlinut Roosa Lukkarinen. Kissaperhe joutui pelästymään ottelun aikana loukkaantumisten vuoksi, mutta molemmat kolhuja kokeneet kissat Ulriikka Nuolikoski ja Alexandria Anderson selvisivät kuitenkin säikähdyksellä.

Kissaperheessä ilonaiheita ja uusi jäsen saapuu pian

Urheilutalolla saatiin kokea riemun hetkiä jo ennen ottelun päättymistä, kun A-tyttöjen erittäin tärkeä vierasvoitto EBT:stä varmistui. Haksa ottaakin ilon irti juniorien hienosta kaudesta. "Heillä on hieno vire päällä ja A-tyttöjen peli on mennyt rajusti eteenpäin sarjan alkukierroksilta. Joukkueella jopa mitalimahdollisuus. Mahtavaa!" Uusin kissa Sakellie Daniels saapuu Lappeenrantaan keskiviikon iltaharjoituksiin, joten riittääkö Haksan mielestä aika ajaa Sakellie hyvin sisään kissalaumaan ennen viikonloppua? 3-4 treeniä ei varmasti ole tarpeeksi. Mutta uskon, että saamme homman ihan hyvään kuosiin lauantaiksi, jolloin edessämme on ehkä kevään pahin vieraspeli HoNsU:a vastaan."

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen kolmen juniorimyllynsä läpikäyneen pelaajan kanssa.

Lue lisää
Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Naisten Korisliigaan varsin kotimaista rosteria kokoava Catz hankki loppuviikosta ensimmäisen uuden nimen joukkueeseen, kun Vimpelin Vetoa viiden kauden ajan edustanut Taru Timo kirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Lue lisää
Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla jatkuu. Nyt joukkue on tehnyt jatkosopimuksen Vimpelin Vedosta viime syksynä Catziin tulleen Tuulia Timon kanssa.

Lue lisää
Veera Pirttinen palaa kissoihin

Veera Pirttinen palaa kissoihin

Lappeenrannan Catzin rosteri täydentyi eilen toisella pelaajalla, kun kaksi edelliskautta ulkomailla pelannut Veera Pirttinen tekee paluun kissapaitaan.

Lue lisää
Roosa Kososelle jatkosopimus

Roosa Kososelle jatkosopimus

Lappeenrannan Catzin edustajat ovat saaneet istua neuvottelupöydissä viime päivinä. Catz ilmoitti taannoin Mika Haakanan jatkavan joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella ja tänään saatiin myös ensimmäinen pelaajasopimusuutinen, kun kissojen kapteenina viime kaudella toiminut Roosa Kosonen kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen.

Lue lisää
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää