Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Catzille selvä voitto Hongasta Lena Reshetkon huippupelin siivittämänä

 

Catzille selvä voitto Hongasta Lena Reshetkon huippupelin siivittämänä


Sunnuntaina 27.1. Catz emännöi naisten SM-sarjassa Tapiolan Honkaa. Kissalauma oli ennen ottelua sarjakärki kahden voiton erolla PeKa:an ja Honka oli PeKa:sta kolmen voiton päässä jaetulla kolmannella sijalla. Catz oli tällä kaudella kahdesti ottanut Hongasta jo vierasvoiton, ensimmäisen jatkoajan jälkeen ja toisen paljon selvemmin lukemin. Catz avasi viikonlopun isolla vierasvoitolla erittäin kovalta kotijoukkueelta HoNsU:lta, kun taas Honka kaatoi kotonaan sarjajumbo HyPo:n.

Kissat upottivat koreja alusta loppuun

Ottelun avausneljännes oli hyvin tasaista ja koririkasta peliä. Tasatahtiin edettiin vieraiden pitkään oltua puolikkaan askeleen edellä, mutta kissalauma kuitenkin käänsi ensimmäiselle lyhyelle tauolle mentäessä lukemiksi 26-23. Catz aloitti toisen neljänneksen alun väkevästi eikä Honka kyennyt vastaamaan hallitsevan tuplamestarin tehoihin. Vieraat kuitenkin pystyivät aikalisällään mukautumaan tasoittaen kenttätapahtumia, mutta silti puoliajalle mentin Catzin 46-36-kotijohdossa. Vieraat tulivat puoliajalta täynnä tulta ja tappuraa kaventaen kissalauman johtoa, mutta hiljalleen Catz otti taas pelin haltuunsa ja saikin lopulta tälläkin kymmenminuuttisella kasvatettua johtoaan niukasti, kun viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin lukemissa 67-55. Kissalauma teki lopulta nopeasti selvää vieraiden loppukirihaaveista repien johtoaan vain suuremmaksi tappaen jännityksen viimeisiltä minuuteilta. Catz marssi lopulta vakuuttavaan 87-65-kotivoittoon Tapiolan Hongasta jatkaen sarjakärjessä kahden voiton erolla PeKa:an.

Väsyneet jalat, mutta tehokas hyökkäys

Catzin päävalmentaja Mika Haakanan mukaan kissalauma ei ollut pirteimmillään lyhyellä palautumisajalla ja Ulriikka Nuolikoskikin joutui huilaamaan ottelun jalkavaivaisena, mutta hyvä hyökkäyspeli siivitti Catzin voittoon. "Honka heitti alussa hyvin ja ajoi tavoilleen tutusti kovaa korille. Me olimme vähän takkuisella jalalla liikenteessä ja olimme aika ajoin vaikeuksissa puolustuspäässä. Hyökkäyspäässä pääsimme tekemään varsin helppoja koreja läpi ottelun."

Kentän itseoikeutettu kuningatar, Lena

Catzin Lena Reshetko oli kiistatta kentän paras pelaaja, 38 pistettä huikealla tarkkuudella, 10 levypalloa ja neljä torjuntaa pelaamansa 30 minuutin aikana on mahtava suoritus etenkin Honkaa vastaan. Haksa ylistääkin teholaiturin suoritusta. "Lena teki pisteensä monipuolisesti: leikkasi hyvin, välillä postista, juoksi kenttää ja upotti puolimatkan hypäreitä. Kerrassaan loistava esitys, 38 pistettä epäitsekkäällä pelillä." Viimeaikaisten upeiden henkilökohtaisten tilastolukemien edelle Haksa nostaakin pari esimerkkiä loistavasta joukkuepelistä. "Lenahan olisi isommilla minuuuteilla voinut tehdä tuolla tahdilla 50 pinnaa. Edellisessä kotipelissä Chandrea Jones oli lähellä tripla tuplaa. Mutta tämä on joukkuepeli ja eniten valmentajaa lämmittää viikonlopun syöttösaldo: 43 koriinjohtavaa syöttöä ja HoNsU-pelin hieno joukkuepuolustus." Uusin kissa Sakellie Daniels pelasi myös väkevästi tultuaan penkiltä mukaan peliin kirjauttaen 24 minuutissa kuuden pisteensä lisäksi jopa seitsemän koriinjohtanutta syöttöä sekä seitsemän levypalloa.

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää
Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Todd Brown vahvistamaan Namikaa

Namika on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen Todd Brownin kanssa.

Lue lisää
Greg Logins palaa Namikaan

Greg Logins palaa Namikaan

Namika Lappeenranta on tehnyt ensimmäisen kiinnityksen amerikkalaispelaajien osalta, kun jo menneen talven aikana hyvää jälkeä tehnyt Greg Logins palaa Namikan paitaan.

Lue lisää
Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen jatkavat Catzissa

Catz jatkaa tulevan kauden joukkueensa rakentamista hyvää vauhtia, kun Lotta Hämäläinen ja Essi Pohjonen ovat solmineet jatkosopimukset kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Anni Mäkitalo jatkaa Catzissa

Catz on solminut Anni Mäkitalon kanssa jatkosopimuksen kaudeksi 2013-2014.

Lue lisää
Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Lassi Tuovi ja Antti Niskanen jatkavat Lappeenrannan Namikassa

Päättyneellä kaudella puolivälieriin kautensa lopettanut Lappeenrannan Namika on solminut päävalmentaja Lassi Tuovin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää