Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Catz uusi kotisalissa Cup-mestaruutensa

 

Catz uusi kotisalissa Cup-mestaruutensa


Sunnuntaina 10.2. Catz kohtasi Lappeenrannan Urheilutalolla Äänekosken Huiman naisten Suomen Cupin finaalissa. Huiman edellisen päivän välierävoitto PeKa:sta oli erittäin dramaattinen yhden pisteen oltua lopulta vain joukkueiden erona, kun taas Catz teki Hongasta selvää jälkeä myöhemmin finaalia edeltävänä iltana. Joukkueet kohtasivat viime keväänä Cupin finaalin lisäksi myös naisten SM-sarjan finaaleissa ja molemmilla kerroilla kissalauma marssi kotiin kannu kainalossa tullen lopulta kruunatuiksi tuplamestareiksi.

Catz ei jätä Huimalle mahdollisuuksia

Ottelu alkoi vauhdikaissa merkeissä koritehtailun käynnistyttyä reippaasti. Kissalauma sai kuitenkin kotisalissaan hiljalleen revittyä eroa ja Huiman viimeisten hyökkäysten kavennuspisteiden myötä toiselle neljännekselle lähdettiin lukemissa 13-24. Toisen kymmenminuuttisen alun nihkeän korintekotahdin jälkeen Catz meni menojaan halliten tapahtumia parketilla. Puoliaikaan mennessä yli 500-päisen yleisön riemuksi Catzin johto oli kasvanut jo lukemiin 19-44. Kissapuolustus ei päästänyt Huimaa toisen puoliajan alkajaisiksi aloittamaan kiriä, sillä korinalustalle ei ollut Huimalla pääsyä myönnetty ja kun toisessa päässä sukka soi säännölliseen tahtiin oli viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Catzin johtolukemina 32-64. Viimeinen kymppi ei enää suurta draamaa tarjonnut voittotaistelun oltua jo ratkennut ja Catz uusi Cup-metaruutensa lukemin 48-81. Cup-mestaruus oli Catzin historian kolmas.

Joukkuepelillä mestaruuteen

Catzin päävalmentaja Mika Haakana piti voiton takuuna kissojen yhteen hiileen puhaltamista sovitulla tavalla etenkin puolustuksessa. "Joukkuepuolustuksemme oli jo eilen ok, mutta tänään se oli hyvää. Näki, että oli keskittyminen finaalipelin vaatimalla tasolla." Odotetusti Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi asetti joukkonsa ottelun aikana paikkapuolustukseen ja Haksan mukaan nyt kissalauman peli paikkaa vastaan oli mallikasta. "Hyökkäsimme paikkaa vastaan todella epäitsekkäästi, meillä on aiemmin tällä kaudella ollut ongelmia paikkaa vastaan pelin hidastuttua ja mentyä puskemiseksi. Nyt annoimme hyviä syöttöjä." Nurmen mukaan äänekoskelaisten bensatankki oli aika tyhjänä PeKa-voiton jälkeen. "PeKa:lta pystyimme ottaamaan tehoja pois tietyiltä pelaajilta ja se riitti, mutta Catzia vastaan se ei onnistu siten. koska heidän pelinsä on epäitsekkäämpää. Olisi ollut todellinen jymyjymy-yllätys, jos tosiaan oltaisiin samassa onnistuttu Catzia vastaan. Eilen PeKa:a vastaan pelasimme käytännössä kuudella pelaajalla, jotka olivat sitten aika puhki."

Lena jälleen parketin kuningatar

Vastikään naisten SM-sarjan kuukauden pelaajana palkittu Catzin Lena Reshetko oli jälleen hurjalla pelipäällä kirjauttaen ottelussa eniten pisteitä, levypalloja, syöttöjä ja jouduttiinpa juuri Lenaa myös vastustajat rikkomaan useimmiten. Lena taituroi lähes täydellisellä tarkkuudella 22 pistettä ja Lenan lisäksi Haksa haluaa vielä kolmen muun kissan mallikkaan esityksen nostaa esille "Hanna Vapamaa ja Anni Mäkitalo pelasivat todella hyvän pelin. Täytyy vielä sanoa, että Alex Anderson puolusti Swayze Blackia loistavasti." Alex pääsi nyt ensimmäistä kertaa kissakapteenina johdattamaan korisukan leikkuuta ja tämäpä toista kautta Saimaan rannalla viettävälle tyylikkäälle sentterille sopi. "Olen erittäin onnellinen, juuri tätä varten pelataan ja harjoitellaan koko kausi." Alex itse tehtaili 10 pistettä ja korosti, että kissalauman ehdottomia vahvuuksia on laaja ratkaisijakaarti ja vielä lopuksi Alex vielä halusi korostaa selkeistä lukemista huolimatta Huiman pistäneen Catzin tekemään aivan täysillä töitä voiton eteen. "Meillä on niin paljon vaihtoehtoja, koskaan ei tiedä kuka nousee esiin ratkaisemaan. Voitto ei missään nimessä tullut helpolla.

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutBehm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen kolmen juniorimyllynsä läpikäyneen pelaajan kanssa.

Lue lisää
Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Naisten Korisliigaan varsin kotimaista rosteria kokoava Catz hankki loppuviikosta ensimmäisen uuden nimen joukkueeseen, kun Vimpelin Vetoa viiden kauden ajan edustanut Taru Timo kirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Lue lisää
Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla jatkuu. Nyt joukkue on tehnyt jatkosopimuksen Vimpelin Vedosta viime syksynä Catziin tulleen Tuulia Timon kanssa.

Lue lisää
Veera Pirttinen palaa kissoihin

Veera Pirttinen palaa kissoihin

Lappeenrannan Catzin rosteri täydentyi eilen toisella pelaajalla, kun kaksi edelliskautta ulkomailla pelannut Veera Pirttinen tekee paluun kissapaitaan.

Lue lisää
Roosa Kososelle jatkosopimus

Roosa Kososelle jatkosopimus

Lappeenrannan Catzin edustajat ovat saaneet istua neuvottelupöydissä viime päivinä. Catz ilmoitti taannoin Mika Haakanan jatkavan joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella ja tänään saatiin myös ensimmäinen pelaajasopimusuutinen, kun kissojen kapteenina viime kaudella toiminut Roosa Kosonen kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen.

Lue lisää
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää