Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojans kohtaa A-SM välierissä Roostersin

 
Trojans kohtaa A-SM välierissä Roostersin

A-nuorten SM-sarja on edennyt välierävaiheeseen, jossa otteluparit ovat Turku Trojans-Helsinki Roosters sekä Helsinki Wolverines-Kouvola Indians. Trojansin ja Roostersin kamppailu käydään lauantaina 17.5. Impivaaran tekonurmella kello 15.30 alkaen.

Trojans on edennyt runkosarjassa ensimmäisen tiukan Jaguaareista otetun 20-14 jatkoaikavoiton jälkeen toinen toistaan selvempään voittoon. Jaguaarien jälkeen kaatui Vantaa TAFT vieraissa 40-0, seuraavaksi kotona Roosters 49-0 ja lopuksi niin ikään kotikentällä Tampere Saints 50-0.

Ikivanha totuus on kuitenkin se, että playoffeissa runkosarjan otteluilla ei ole mitään merkitystä. Tilanne on taas uusi ja Roosters aina paha vastustaja. Runkosarjan päätösottelussaan Roosters otti sarjakakkoselta Wolverinesilta pisteet tiukassa kamppailussa yhden pisteen erolla ja kun muistetaan vielä, että edellisessä kohtaamisessa punanutuilta puuttui muutamia avainpelaajia, ei turkulaisilla ole varaa lähteä otteluun proverbiaalinen takki auki ja sombreroja ilmaan heitellen.

Tilastokatsaus

Tilastojen valossa Trojansin kausi on mennyt suorastaan kosmisesti. Tappiottoman runkosarjan kruunaa vielä lähes tähtitieteellisin mittayksiköin laskettava huima maaliero 159-14. Turkulaispuolustus on siis neljässä ottelussa päästänyt vastustajan maalialueelleen tanssahtelemaan vain kahdesti ja nekin kauden ensimmäisessä ottelussa. Tehtyjen pisteiden keskiarvo ottelua kohden on lähes 40.

Roostersin tilastoja rasittaa Trojansille kärsitty rökäletappio, jonka ansiosta maaliero on 40 pistettä miinuksella. Jos se jätetään huomiotta ovat punakoneen kaikki ottelut olleet varsin tasaisia ja maaliero 50-41. Avausottelussa kaatui Saints 28-14, sitten tuli pataan Trojansilta 0-49, TAFT yllätti jatkoajalla 14-20 ja Wolverinesilta niistettiin voitto 8-7. Tehtyjä pisteitä Roostersilla on 50 eli keskiarvo on 12,5 ottelua kohden. Vastustajien pistekeskiarvo ilman Trojans-ottelua oli 13,6.

Odotettavissa on siis epäilemättä mielenkiintoinen kamppailu. Oliko Roosters runkosarjassa kukko kananpojan vaatteissa ja murskatappio vain puuttuvien pelaajien aikaansaama tilastoharha? Kestääkö Trojans ennakkosuosikin paineet? Jatkuuko Ville-kaksikon Järviö ja Vene pistetehtailu vai löytääkö Roosters lääkkeet Tupla-Veen pysäyttämiseen? Lauantaina ollaan viisaampia. Lähde paikan päälle katsomaan!

Turku Trojans tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää