Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojansille kitkerä yhden pisteen tappio

 
Trojansille kitkerä yhden pisteen tappio


Trojans joutui poistumaan Helsingin Velodromilta niskassaan katkeraakin katkerampi 14-15 (7-7) tappio Wolverinesille. Ottelu olisi ollut turkulaisittain täysin voitettavissa, mutta lukuisat pallonmenetykset pitivät helsinkiläiset koko ajan pelissä mukana. Varsinaiseksi ratkaisuksi muodostui kontroversiaali lisäpisteyritys, jolla Wolverines nappasi voittoon tarvittavan pisteen.

Trojans lähti kauteen paremmilla eväillä kuin pitkään aikaan, mutta silti kausi on alkanut kahdella tappiolla. Puolustukseksi on pakko todeta, että tappiot ovat olleet niukkaakin niukempia ja paremmalla onnella ne olisivat voineet kääntyä yhtä hyvin voitoiksi. Maanantaisessa Wolverines-pelissä legendaarinen Mr. Murphy oli ilmeisesti pukenut Trojansin mustavalkoisen peliasun päälleen ja soluttautunut mukaan jengiin. Sen verran myttyyn tuntuivat turkulaisten suunnitelmat ratkaisevissa paikoissa menevän.

Päävalmentaja Jarmo Rautiainen nimesi aloittavaksi pelinrakentajaksi edellisessä ottelussa hyviä otteita esittäneen Joonas Anderssonin ja päätti lepuuttaa vielä takareittään parantelevaa Jayson Davisia. Anderssonin peli sai kuitenkin huonon alun, kun heti toinen peli päättyi Pekka Koskelan nappaamaan syötönkatkoon. Wolverines ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan, mutta uusi tilaisuus odotti heti kulman takana, kun turkulaiset rähmäsivät pallon heti seuraavan hyökkäysvuoronsa aluksi.

Seuraavaksi olikin helsinkiläisten vuoro rähmätä pallo, mutta tälläkään kertaa vastustaja ei päässyt tulostaululle. Trojansin sivurajalla oli aistittavissa käsinkosketeltavaa hermostuneisuutta. Pelaajat huusivat kilpaa valmentajan kanssa ohjeita kentällä oleville joukkuetovereilleen ja muutenkin tunnelma oli rauhaton. Andersson heitti vielä toisen syötönkatkon ja kun Stephen Stokes vei Wolverinesin johtoon toisen neljänneksen alkupuolella, päätti Rautiainen ottaa Davisin kentälle.

Trojans onnistui kuitenkin vielä antamaan pallon Wolverinesille, kun Seikko Vennelä hukkasi aloituspotkun palautuksessa otteensa pallosta. Turkulaisten puolustus kesti tällä kertaa ja pallo saatiin pian takaisin. Jayson Davis astui nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella puikkoihin ja välittömästi alkoi tapahtua. Nopeat siivut Johnell Wyattelle leikkasivat helsinkiläisten puolustuksen riekaleiksi ja hermostuneisuus siirtyi toiselle puolelle kenttää. Seitsemällä pelillä taittui 72 jaardia ja hyökkäysvuoron päätti Jaysonin 24 jaardin heittopeli Johnellille, jonka tiliin maali merkittiin. Janne Stenberg potkaisi lisäpisteen ja tasoitti tilanteeksi 7-7, joka jäi myös puoliaikatulokseksi

Kolmannella neljänneksellä Trojans jatkoi vakuuttavaa peliä ja siirtyi neljänneksen puolivälissä Jayson Davisin soolojuoksulla ottelussa ensi kertaa johtoon. Stenbergin lisäpistepotku viimeisteli numeroiksi 14-7. Homma näytti olevan hyvin hallussa. Wolverines oli kuitenkin toista mieltä. Vaikka helsinkiläisten hyökkäyksestä heittopeli loisti poissaolollaan, toimi juoksu vastaavasti kuin tanssi. Stephen Stokes ja Andrei Kipahti nielivät tehokkaasti jaardeja ja uusia yrityksiä saavutettiin kerta toisensa jälkeen.

Helsinkiläisten uurastus palkittiin, kun peliaikaa oli jäljellä 9.01. Andrei Kipahti säntäsi kahdeksan jaardin linjalta läpi turkulaispuolustuksen maalialueelle ja kavensi tilanteeksi 13-14. Antti Leino asettautui potkaisemaan lisäpistettä, mutta centterin, pallonpitäjän ja potkaisijan keskinäinen koordinaatio petti  
ratkaisevassa vaiheessa ja lisäpistepotku epäonnistui. Wolverinesin onneksi tuomarit löysivät tilanteesta Trojansille takaapäin estämisen ja helsinkiläiset pääsivät yrittämään uudestaan ja lähempää. Nyt oli aika ottaa riski ja yrittää kahta pistettä.

Pelinrakentaja Jarkko Nieminen antoi pallon Stephen Stokesille, joka törmäsi maalilinjalla odottavaan lihamuuriin. Juuri pallon lähestyessä maalilinjaa Stokes menetti otteen pallosta ja Trojansin puolustus työnsi häntä taaksepäin. Tässä vaiheessa Stokes löysi pallon uudelleen ja peli puhallettiin poikki. Oliko pallo ylittänyt maalilinjan tuntui olevan epäselvää lähes kaikille. Muiden tuomarien kädet pysyivät alhaalla, mutta Trojansin sivurajalla seissyt tuomari nosti kädet pystyyn onnistuneen suorituksen merkiksi. Pienen palaverin jälkeen muut tuomarit vakuuttuivat asiasta ja Wolverines siirtyi johtoon 15-14. Trojansin pelaajat menettivät totaalisesti malttinsa ja mopo oli karkaamassa käsistä.

Peliaikaa oli kuitenkin runsaasti jäljellä ja turkulaiset pystyivät kokoamaan itsensä peliä jatkaakseen. Davis löysi heitollaan Janne Stenbergin ja maalialue alkoi lähestyä. Sitten sattui Davisille musta hetki ja pitkän pakomatkan jälkeen heitetty syöttö päätyi Aarno Sjöblomin ahnaisiin hyppysiin. Tilanne näytti taas pahalta, mutta Trojansin puolustus kesti ja pakotti kotijoukkueen potkaisemaan lentopotkun.

Peliaikaa oli noin viisi minuuttia jäljellä Davisin masinoidessa seuraavaa hyökkäysvuoroa. Tarkat heitot Ville Veneelle ja Johnell Wyattelle toivat mustapaitaisen vierasjoukkueen aivan Wolverinesin maalialueen porteille. Davisin oma soolorynnistys piti hyökkäysvuoron hengissä, mutta maalialueelle asti eivät turkulaisten ponnistelut yltäneet. Kun peliaikaa oli enää 1.49 jäljellä Trojans päätti yrittää potkumaalia 7 jaardin linjalta. Koko alkukauden varmasti potkinut Janne Stenberg joutui olosuhteiden uhriksi, kun voimakas tuulenpuuska osui ikävään paikkaan ja puhalsi pallon niukasti vasemman pystytolpan ohi. Peli näytti olevan ohi.

Onnetar päätti kuitenkin järjestää vielä dramaattisen loppunäytöksen ja potkaista turkulaisia päähän oikein kunnolla. Wolverines kulutti kelloa Niemisen laskiessa polvea maahan ja homma näytti selvältä, mutta Seikko Vennelä ei tähän tyytynyt. Jollain käsittämättömällä tavalla hänen onnistui sotkea vastustajan centerin ja pelinrakentaja Niemisen yhteistyökuvion ja pallo ponnahti kuin vieteriukko suoraan Vennelän haltuun. Peliaikaa oli 15 sekuntia, eikä Trojansilla ollut aikalisiä. Aikaa oli siis vain muutamaan yritykseen. Ensimmäinen Davisin heitto toikin tulosta ja Johnell Wyatte toi Trojansin helsinkiläisten 41 jaardin linjalle, mutta toisen heiton katkaisi  
Pekka Koskela ja nyt peli viimeistään oli ohi.

Katkeran tappion jälkeen tunnelmat ovat tietysti maassa, mutta edelleen voidaan todeta, että Trojansin pelissä on kaikki mahdollisuudet loksahtaa kohdalleen. Kunhan Jayson Davis saa jalkansa täysin kuntoon ja hän pystyy hyödyntämään juoksuvoimaansa, ja kunhan Trojans karsii kammottavat hermoiluvirheensä pois, alkaa varmasti voittojakin tulla.

Ottelutilastot (sajl.fi)

Ottelusta tulossa kuvagalleria

Turku Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää