Suomi haastoi Espanjan tiukasti mutta tappio tuli

Suomi pystyi haastamaan Espanjan tiukasti lentopallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Ankarassa. Suomi voitti ensimmäisen erän ja hävisi kolme seuraavaa kahden pisteen eroilla. Tappio tuli luvuin 1-3 (25-19, 24-26, 26-28, 23-25).

EM-kisat ovat nyt Suomen osalta ohi ja tuloksena on 12. sija.

- Tänään oli rentoa peliä ja hyvä tunnelma pelaamisessa. Olen tyytyväinen että nyt kentällä riemuittiin onnistumisista, Suomen päävalmentaja Pekka Lahtinen sanoi.

- Ottelu alkoi loistavasti ja Suomen peli kulki hymyssä suin. Jatkossa Espanjalle annettiin vain liian pitkää kaulaa ja hävisimme kolme seuraavaa erää. Niissä ei jaksettu loppuun asti rutistaa.

Suomi aloitti Espanjaa vastaan vakiokokoonpanolla, jossa passarina oli Mauri Kurppa, hakkurina Eelis Karinen, yleispelaajina Niklas Seppänen ja Elviss Krastins, keskipelaajina Tommi Siirilä ja Markus Kaurto sekä liberona Lauri Kerminen.

Suomen onnistujia olivat erityisesti Siirilä, Kerminen ja Krastins.

Suomen peli lähti kulkemaan ensimmäisessä erässä iloisesti. Suomi johti 8-4, 12-8, 18-12. Hyökkäyspeli onnistui hienosti laajalla rintamalla. Suomelta erityisesti Siirilä oli todella tehokas kaikessa mitä teki. Suomi vei erän komeasti 25-19.

Toisessa erässä Espanja aloitti tehokkaammin, tosin suomalaisten monien virheiden avustuksella, ja nappasi muutaman pisteen johdon. Pitkän takaa-ajon jälkeen Suomi vihdoin tasoitti tilanteessa 23-23. Suomen omat virheet käänsivät lopulta erän Espanjalle 26-24.

Suomi aloitti tehokkaasti kolmannen erän ja johti 8-4, mutta Espanja tasoitti ja pyrähti johtoon 16-11. Erän lopussa Espanja johti jo 24-21, mutta Suomi kiristi vielä tasoihin 24-24. Jatkopalloilla 26-26-tilanteessa Suomi epäonnistui kahdessa hyökkäyksessä peräkkäin ja erä Espanjalle 28-26.

Neljännessä erässä Espanja otti pikku hiljaa hallinnan ja jyräsi parhaimmillaan kahdeksan pisteen johtoon. Suomi kiristi taas lopussa ja tuli jo 23-24-tilanteeseen, mutta Espanja hoiti hyökkäyksellä erän kotiin 25-23.

Suomen lohkon päätöskierroksen muissa peleissä Ranska voitti Venäjän 3-1 (25-15, 25-23, 23-25, 25-23) ja Ukraina löi Belgia 3-0 (25-19, 25-18, 25-22).

Venäjä ja Ranska menevät lauantaina pelattaviin välieriin, Espanja ja Belgia pelaavat viikonloppuna sijoista 5-8. Ukrainan ja Suomen pelit loppuivat alkulohkoon.