Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokipojat aloitti yhteistyön Riian Dynamon kanssa

 

Jokipojat aloitti yhteistyön Riian Dynamon kanssa


Mestiksessä pelaava Jokipojat ja KHL-seura Riian Dynamo ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla tavoitellaan merkittäviä kehittämishyötyjä molemmille osapuolille. Dynamo lainaa lahjakkaita sopimuspelaajiaan Jokipoikien käyttöön kehittymään Mestistason otteluissa ja Jokipojat saa mahdollisuuden vahvistaa kokoonpanoaan järkevillä kustannuksilla. Yhteistyön myötä Joensuuhun saapuu lähiaikoina kaksi Dynamon pelaajaa tavoitteenaan vakiinnuttaa pelipaikka Jokipoikien vakiokokoonpanossa. Myös talouspuolella tapahtuu, sillä Jokipojat laskee liikkeelle osakeannin, jonka avulla on tarkoitus vahvistaa seuran vakavaraisuutta.

Jokipoikien ja Riian Dynamon yhteistyö sai vauhtia jo viime keväänä, kun Dynamon päävalmentaja Pekka Rautakallio otti yhteyttä Jokipoikien päävalmentajaan Mikko Haapakoskeen ja ehdotti tarkempia neuvotteluja asiasta.

- Onhan tämä sopimus toki seuran kannalta erittäin merkittävä asia ja päänavaus KHL:ään päin, mutta samalla myös tunnustus Jokipojille laadukkaasti tehdystä työstä. Halukkaita yhteistyökumppaneita olisi varmasti ollut muitakin, mutta Dynamo valitsi Jokipojat nuorten lahjakkaiden pelaajiensa kehittämisseuraksi, iloitsee Jokipoikien puheenjohtaja Pentti Matikainen.
- Dynamolle on erittäin tärkeää saada nuoria latvialaispelaajia eteenpäin, oppimaan peliä ja ottamaan vastuuta. Sopimus on Jokipoikien kannalta myös taloudellisesti järkevä, sillä Dynamo maksaa sopimuspelaajiensa palkat ja Jokipoikien osuudeksi jää vastata pelaajien elämisen kustannuksista Joensuussa. Mitään automaattista pelipaikkaa ei myöskään ole luvattu, vaan pelaajat saavat itse raivata tiensä kokoonpanoon, taustoittaa Matikainen.

Martins Jakovlevs ja Vitalijs Pavlovs Jokipoikiin

Tuoreen sopimuksen myötä siirtyvät lähes kaksimetrinen keskushyökkääjä Vitalijs Pavlovs (23) ja puolustaja Martins Jakovlevs (21) Jokipoikien miehistöön lainasopimuksella. Pelaajat matkustavat Joensuuhun heti, kun käytännön asiat ovat järjestyksessä. Molemmilla pelaajilla on kesällä solmittu KHL-sopimus Riian Dynamon kanssa ja he ovat jo esiintyneet Latvian nuorten maajoukkueessa. Pelaajat ovat leirelleet viime viikot Dynamon KHL-joukkueen mukana.

Osakeanti liikkeelle lähiviikkoina

Vaikka Jokipoikien urheilullinen paketti on tässä vaiheessa varsin hyvin koossa, kaipaa seurayhtiön tase vielä vahvistusta. Jokipojat laskee liikkeelle kauan suunnitellun osakeannin, jossa joensuulaisen jääkiekkoilun kehittämisestä kiinnostuneet voivat hankkia osuuden maakunnan kiinnostavimmasta palloilujoukkueesta. Myyntiin tulee 200 kpl B-osaketta hintaan 1.500 euroa kappaleelta ja 2000 C-osaketta hintaan 50 euroa kappaleelta. Äänivaltaisia A-osakkeita on myös myynnissä.
- Vahvempi tase ja vakavaraisuus on äärimmäisen tärkeä peruspilari ja edellytys seuran pitkäjänteiselle kehittämiselle, toteaa Hokijoki Oy:n toimitusjohtaja Timo Kupiainen.
- Toivon, että koko itäsuomalainen kiekkoväki ottaa seuran tätä kautta omakseen. Hieman vaikeaa on viime aikoina talouspuolella ollut, mutta nokka on nyt vakaasti ylöspäin ja seurassa on kova kehittämisen draivi päällä.

Jokipoikien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Joensuun Jokipojat - logo

Jokipojat - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJouni Varis jatkaa Jokipoikien päävalmentajana

Jouni Varis jatkaa Jokipoikien päävalmentajana

Jouni Varis, 52, jatkaa Jokipoikien päävalmentajana ensi kauden kattavalla yksivuotisella sopimuksella. Varis siirtyi joukkueen peräsimeen keväällä 2017, ja aloittaa näin toisen perättäisen täyden kautensa käskyttäjän tontilla.

Lue lisää
Jokipojat pestasi loppukaudeksi ranskalaismaalivahti Sebastian Ylösen

Jokipojat pestasi loppukaudeksi ranskalaismaalivahti Sebastian Ylösen

Jokipojat on solminut loppukauden kestävän sopimuksen maalivahti Sebastian Ylösen kanssa. Ylönen saapuu Joensuuhun tänään tiistaina ja on joukkueen mukana niin pitkään, kuin keväällä pelejä riittää.

Lue lisää
Esa Lehikoinen loppukaudeksi Jokipoikiin

Esa Lehikoinen loppukaudeksi Jokipoikiin

Jokipoikien takalinjat saivat kovan vahvistuksen, kun puolustaja Esa Lehikoinen liittyy loppukaudeksi joukkueen mukaan.

Lue lisää
Jouni Varis Jokipoikien päävalmentajaksi

Jouni Varis Jokipoikien päävalmentajaksi

Jokipojat on vapauttanut tehtävistään edustusjoukkueensa päävalmentajan Ari Aaltosen. Valmennusvastuun ottaa joensuulaiselle kiekkoväelle erinomaisen tuttu Jouni Varis, joka jatkaa loppukauden lisäksi päävalmentajana myös kaudella 2017-2018.

Lue lisää
Maalivahti Jonathan Iilahti Jokipoikiin

Maalivahti Jonathan Iilahti Jokipoikiin

Jokipojat on solminut pelaajasopimuksen maalivahti Jonathan Iilahden kanssa. Sopimus kattaa kuluvan kevään lisäksi myös tulevan kauden 2017-2018.

Lue lisää
Jukureiden Henri Auvinen lainaksi tämän viikon kamppailuihin

Jukureiden Henri Auvinen lainaksi tämän viikon kamppailuihin

Jokipojat on solminut Liigaa pelaavan Mikkelin Jukureiden kanssa lainasopimuksen puolustaja Henri Auvisesta.

Lue lisää