Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiskuljettajat jäivät EM-pisteittä GT3 Espanjan osakilpailuista

 

Suomalaiskuljettajat jäivät EM-pisteittä GT3 Espanjan osakilpailuista


Tekninen vika vaivasi Eskelistä tänäänkin

Pohjois-Espanjan Navarrassa ajetuissa Rata-autoilun GT3-luokan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa suomalaiskuljettajat Mikko Eskelinen ja Petri Lappalainen eivät onnistuneet keräämään EM-pisteitä. Eilen moottoririkko pysäytti Eskelisen ja tänään hän, teknisen murheen siivittämänä, saapui maalilipulle 15. nopeimpana. Myös Lappalaisen kohtalona oli kummassakin startissa jäädä niukasti pistesijojen ulkopuolelle eikä 12. ja 11. sija olleet hänenkään tavoitteidensa mukaisia.

Eilen tuskaisan helteisessä ja tänään kostean sateisessa säässä ajetuun kilpailuun Eskelisen ja hänen tansakalaisen tallitoveri Christoffer Nygaardin piti aika-ajojen tulosten mukaisesti startata 19. lähtöruudusta. Kuitenkin kilpailun tuomaristo pudotti moottorinvaihdon tehneen Fischer Racingin tiimin autokunnan viimeiseksi ja näin haaveet EM-pisteiden kartuttamisesta kaatuivat jo ennen kuin kilpailu ehti alkaa.

Lisäksi kun varamoottorin asennuksessa tapahtui virhe, ei voimanlähde toiminut halutulla tavalla ja vaikka Nygaard nousi ajovuorollaan kuusi ja Eskelinen kaksi sijaa, ei 15. sija ollut lähelläkään sitä mitä koko tiimi toivoi. Maalilipun heilahdettua Eskelinen oli kuin maansa myynyt.

- Kovasti koko tiimimme ihmetteli miksei muuten niin tuulennopea Nygaard ajanut lähelläkään tasoaan ja minä jäin kierrosajoissa myös poikkeuksellisen paljon kärkimiehille. Kilpailun jälkeisissä tutkimuksissa paljastui moottorin seitsemännen imuventtiilin asennusvirhe. Näin olimme ajaneet koko kilpailun vajaatehoisella moottorilla ja siksi tulos oli sen mukainen, Eskelinen kritisoi.

- Alkukauden kuudessa osakilpailussa vastoinkäymisiä on ollut jo enemmän kuin tarpeeksi. Moottoririkko ja siitä aiheutunut tämän päivän osakilpailun lähtöpaikan menetys oli sinetti syvälle metsään menneelle viikonlopulle. Varamoottorin asennusvirheen myötä seitsemännen sylinterin hevosvoimat olivat kesälomilla ja koska siitä aiheutunut vauhdin puute söi lisäpainojen myötä suoritustasoamme niin paljoa ei tässä kohtaa hampaita naurata, jyrisi EM-sarjan 17. sijalle jumiutunut Eskelinen.

Kärki karannut 59 pisteen päähän

Espanjan kahdessa osakilpailussa palkintokorokkeella nähtiin kuuden eri autokunnan jäseniä. Eilinen kärkikolmikko epäonnistui tänään ja uudet kasvot juhlivat menestystä. Samalla tasoittui myös sarjan kärkitaistelu. Epäonnisen alkukauden myötä Eskelinen ja Nygaard löytyvät sarjatilanteen häntäpäästä. Rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari sekä hallitseva ralliautoilun Suomi Cup mestari tietää mistä kenkä puristaa.

- Kahden viikon päästä Ranskan Paul Richardin radalla ajettavaan seuraavaan osakilpailuun on tapahduttava muutoksia ainakin automme lisäpainojen suhteen. FIAn Balance of Performance sorsii meitä niin paljon, että uusilla automalleilla ajavat kuljettajat menevät molemmilta puolin ohitse. Toivotaan, että FIA ottaa lisäpainot pois ja sitä kautta saisimme autoamme lähemmäksi uusien automallien kilpailukykyä. Tiedämme, että pystymme ajamaan kärkisijoista, mutta jotta se tapahtuu, on ensiksi automme tekniset murheet sekä asennusvirheet voitettava ja toiseksi saatava apuja sarjajärjestäjältä. Eskelinen kertoo.

Lopputulokset FIA GT3 EM-Espanja, Navarra: 6. osakilpailu, top-5:
1. Enzo Ide & Gregory Franchi, Audi Audi R8 LMS, 1:10:324
2. Harrie Kolen & Nick Catsburg, BMW Z4 GT3, +0.801sek
3. Giauque & Parisy, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, +9.637sek
---
11. Petri Lappalainen & Jan Heylen, Porsche 911 GT3 R, +32.700sek
---
15. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, Ford GT, +1.11.200sek

FIA GT3 EM-sarjatilanne 6/12 osakilpailua:
1. Jeroen den Boer & Hoevert Vos, 65 pistettä
2. Abdulaziz Al Faisal & Edward Sandstroem, 64 pistettä
3. Enzo Ide & Gregory Franchi, 60 pistettä
4. Francesco Castellacci & Federico Leo, 49 pistettä
5. Maxime Martin & Gael Lesoudier, 47 pistettä
---
17. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, 6 pistettä
18. Petri Lappalainen & Jan Heylen, 2 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle