Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon olkapää ei kestä kilpailemista Misanossa

 

Ajon olkapää ei kestä kilpailemista Misanossa


Niklas Ajo joutuu vetäytymään olkapäävamman vuoksi sivuun Misanon radalla San Marinossa sunnuntaina ajettavasta 125-kuutioisten luokan kauden 12. MM-osakilpailusta.
- Viime sunnuntaina Indianapolisin kilpailussa loukkaamani oikea olkapää on niin kipeä, että ajamisesta ei tule oikein mitään. Pyörä pistetään vielä varmuuden vuoksi kuntoon lauantaiksi, mutta eiköhän tämä GP-viikonloppu ole aika varmasti tässä ilman ihmeparantumista, kertoi Ajo.
Ensimmäistä kertaa Misanossa ajanut Ajo oli sitkeästi mukana perjantain molemmissa harjoituksissa päätyen sijalle 33 ajalla 1.47,630. Eroa kärkeen ja MM-sarjaa johtavaan espanjalaiskuljettaja Nicolas Teroliin kertyi 4,2 kilometrin mittaisella radalla 3,491 sekuntia.
- Olkapää teipattiin ja sitä puudutettiin, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Jarrutukset ja ajaminen yleensäkin oli tosi vaikeaa. En saanut missään vaiheessa rytmiä päälle, enkä pystynyt ajamaan edes kahta samanlaista kierrosta peräjälkeen.

Röntgenissä ei ole ilmennyt murtumia

Ajon olkapää ärtyi maanantaina, jolloin hän aloitti matkan Indianapolisista kohti Misanoa.
- Olkapäästä ei löytynyt murtumia Indianapolisissa kuin Misanossakaan suoritetuissa tutkimuksissa. Olkapää on kuitenkin siksi kipeä, että jotain sieltä saattaa olla rikki, vaikka röntgenkuvissa sitä ei ehkä näykään. Se vaatii magneettikuvauksen, totesi Ajo.
MM-sarjasta on jäljellä San Marinon GP mukaan luettuna vielä kuusi osakilpailua. Misanon jälkeen seuraava osakilpailu odottaa vuoroaan Ajolle jo entuudestaan tutulla Aragonin radalla 18. syyskuuta Espanjassa.
- Pistetään olkapää kuntoon ja suunnataan katseet Aragoniin, suunnittelee Ajo.
Ensimmäistä MM-kautta ajava Ajo, 17, on sijoittunut tähän mennessä parhaimmillaan kymmenenneksi heinäkuisessa Saksan osakilpailussa Sahcsenringin radalla.
Sachsenringin lisäksi hän on yltänyt pisteille Estorilissa ja Barcelonassa. Ajon 11 MM-pistettä oikeuttavat sarjassa sijaan 23.

Misano, San Marino.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 12/17 MM-osakilpailun perjantain harjoitusten parhaat ajat (kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista):
1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 1.44,139
2. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,194
3. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 0,340
4. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,374
5. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,434
6. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,676
13. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,455
24. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 2,318
33. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 3,491

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle