Kansallinen pöytäjääkiekkokausi käynnistyi Oulussa

Kansallinen pöytäjääkiekkokausi käynnistyi lauantaina Oulusta. Avoimen sarjan voitto matkasi tuttuun osoitteeseen, kun hallitseva Euroopan mestari lohjalainen Ahti Lampi voitti finaalissa espoolaisen Janne Kokon. Finaalikaksikon lisäksi päivän onnistujiin voidaan laskea vielä juniori-ikäiset Kevin Eriksson ja Jan Pelkonen, jotka selviytyivät avoimen sarjan puolivälieriin ensimmäistä kertaa urallaan.

Kisakausi aloitettiin perinteiseen tapaan veteraanien ja junioreiden sarjalla. Veteraaneissa voiton ratkaisivat veteraanien hallitseva MM-hopeamitalisti Janne Kokko ja oululainen Jari Sahlgren. Voiton vei nimiinsä Kokko, joka oli luvuin 4-2 parempi finaalissa. Pronssia pokkasi turkulainen Kimmo Eriksson, joka taipui välieräsarjassa Kokolle vasta seitsemännessä ottelussa.

Junioreissa finaalipaikat nappasivat Viime kesänä MM-kotikisoissa Suomea edustaneet helsinkiläinen Teemu Koskela ja naantalilainen Jan Pelkonen. Huikeaksi trilleriksi muodostuneessa finaalissa Pelkonen näytti karkaavan jo helppoon voittoon, kunnes viime kauden junnusarjaa hallinnut Koskela heräsi. Lopulta ratkaisu saatiin vasta seitsemännessä ottelussa, jonka Pelkonen ratkaisi edukseen jatkoajalla. Pronssia voitti vasta 10-vuotias kiekkotaituri Aleksi Eriksson Turusta.

Avointa sarjaa kuvasti vahva junioreiden esiin marssi, sillä 16 pelaajan finaalisarjaan selvisi peräti kolme juniori-ikäistä peluria. Vasta 13-vuotias Kevin Eriksson pärjäsi junioreista parhaiten, ollen lopulta viides. Puolivälierissä hän haastoi mallikkaasti jopa oululaisen Arto Käsmän, joka sijoittui 13. viime kesän MM-kisoissa. Toinen onnistuja oli 14-vuotias Pelkonen, joka täydensi loistavan pelipäivän seitsemänteen sijaan. Puolivälierissä lajin todellinen veteraani Janne Kokko, joka voitti ensimmäisen avoimen sarjan Suomenmestaruutensa ennen kun Pelkonen oli edes syntynyt, oli vielä liian kova vastus. Kolmas finaalisarjaan selvinnyt juniori oli Koskela. Hänen sijoitukseksi jäi kolmastoista.

Puolivälierissä junioritähti Pelkosen pudottanut Kokko jatkoi vahvoja otteita myös välierissä voittamalla helsinkiläisen Juha Erälaukon. Toisessa välierässä Käsmä sai todeta hallitsevan Euroopan mestarin Ahti Lammen syyskunnon olevan luokkaa liian kova. Finaalissa Lampi jatkoi vakuuttavia otteita voittamalla Kokon suoraan neljässä ottelussa. Pronssia saavutti Käsmä.

Pöytäjääkiekkokausi jatkuu reilu kuukauden päästä vuoden suurimmalla rankingkisalla, kun Helsinki Open kerää Olympiastadionille lajin eurooppalaiset huiput 22.10.2011. Lisätietoja Oulun kisasta, Helsinki Openista ja lajista saa Suomen Pöytäjääkiekkoliiton nettisivuilta www.poytajaakiekko.fi.