Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pia Sundstedt ajoi kauden päätöskisassa viidenneksi ­ Lontoon pisteet koossa

 

Pia Sundstedt ajoi kauden päätöskisassa viidenneksi ­ Lontoon pisteet koossa


Pia Sundstedtin kilpailukausi päättyi upeasti, kun hän sijoittui viidenneksi Ranskassa ajetussa Chrono des Nations kilpailussa. 20,87 kilometrin aika-ajo antoi Sundstedtille 20 ranking-pistettä. Suomalaisella on nyt koossa 78 pistettä. Pistemäärä tarkoittaa käytännössä osallistumisoikeutta Lontoon olympialaisiin.
 
Chrono des Nations ­kilpailun naisten kilpailun voiton otti yhdysvaltalainen Amber Neben, joka ajoi matkan kovalla lähes 45 kilometrin keskituntinopeudella. Kakkoseksi sijoittui niinikään yhdysvaltalainen Kristin Armstrong, joka jäi vain yhdeksän sekuntia Nebenile. Pia Sundstedt hävisi Nebenille minuutin ja 15 sekuntia.
 
- Tänään oli todella hyvä päivä. Päivät Syyrian matkan jälkeen ovat vaihdelleet, mutta onneksi tänään meni hyvin. Olen erittäin tyytyväinen omaan ajooni ja tietysti 20 UCI -pisteeseen. Nyt on vielä katsottava virallinen ranking-tilasto, mutta olen luottavainen siihen, että pisteet riittävät olympialaisiin, iloitsi Pia Sundstedt.
 
- Nyt pidän vähän aika lomaa ja lataudun tulevaan harjoittelukauteen. Se tulee sisältämään jälleen hiihtoa, niin kuin normaalisti. Kevään ohjelma riippuu osittain UCI ­rankingista. En ole erityisen innostunut maailmancupin kiertämisestä. Se tarkoittaisi hakeutumista johonkin isompaan naisten tallin, jatkoi Sundstedt.
 
Tulokset
Chrono des Nations (ITT, 1.1), Les Herbies, Ranska
Naiset 20,87 km
1  Amber Neben (USA)               27.58.45 (44,8 km/h)
2  Kristin Armstrong (USA)         + 0.09
3  Olga Zabelinskaia (Venäjä)            + 1.03
4  Tatiana Antoshina (Venäjä)           + 1.07
5  Pia Sundstedt (Suomi)             + 1.15
6  Julia Shaw (Iso-Britannia)             + 1.26
7  Sharon Laws (Iso-Britannia)         + 2.02
8  Jeannie Longo (Ranska)                + 2.I7
9  MéLodie Lesueur (Ranska)            + 2.22
10 Liesbet de Vocht (Belgia)              + 2.23

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle