Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Northug Roglan 15 km yhteislähtökisan voittoon – Heikkinen seitsemänneksi

 

Northug Roglan 15 km yhteislähtökisan voittoon – Heikkinen seitsemänneksi


Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Slovenian Roglassa miesten 15 km perinteisen hiihtotavan kilpailulla. Kisajärjestäjille kisojen alla haasteita aiheuttanut lumettomuus ei kisa-aamuna enää ollut ongelma, vaan yön aikana satanut (n. 30 cm) uusi lumi.
Maailmacupia johtava Norjan Petter Northug piti muut takanaan loppusuorakamppailussa. Toiseksi päivän kilpailussa tuli Dario Colgna (SUI) ja kolmanneksi Alexey Poltoranin (KAZ). Sauvarikostaan huolimatta Matti Heikkinen vastasi kilpailun parhaasta suomalaissuorituksesta, ollen päivän kisassa seitsemäs.

Kilpailun alussa ensimmäiset kilometrit hiihdettiin odotetusti isossa ryhmässä, jossa vauhtia ei vielä ensimmäisillä kierroksilla pidetty. Matti Heikkinen pysyi hyvin kärkiryhmässä, kun Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen ja Lari Lehtonen hiihtivät ryhmän jälkijoukoissa.

Kilpailussa oli käytössä myös kaksi kirimaalia, ennen ensimmäistä kirimaalia kilpailun kärkijoukoissa alkoi näkymään pientä hajontaa, Kanadan Devon Kershawin viedessä kirimaalista täydet pisteet ennen Saksan Jens Filbrichiä ja Venäjän Maksim Vilegzhaninia. Suomalaisista ensimmäisessä kirimaalissa parhaiten sijoittunut Heikkinen sai kaksi pistettä ollen kirimaalissa yhdeksäs.

Heikkinen oli hiukan ennen 10 kilometrin väliaikapistettä joukon kärkenä, mutta hänen hyvä menonsa katkesi sauvan katkeamiseen lenkin ainoassa jyrkässä nousussa. Heikkinen sai nopeasti uuden sauvan, mutta putosi sauvarikon vuoksi kärkiletkassa 10. sijan huonommalle puolelle. Toisessa kirimaalissa suomalaiset eivät pisteille yltäneet. Täydet pisteet menivät Venäläishiihtäjille, Maksim Vilegzhanin viedessä täydet 15 pistettä, kymmenen pistettä menivät puolestaan Aleksander Legkoville.

Kilpailun ratkaisut nähtiin odotetusti kisan viimeisellä kahden kilometrin lenkillä. Norjan Petter Northug, kilpailun suurin ennakkosuosikki, oli tässä vaiheessa kiivennyt helposti mukaan kärkiryhmään, jossa mukana suomalaisista myös Heikkinen, Jauhojärvi ja Nousiainen. Loppusuoralla nähtiinkin tällä kaudella jo tuttu ratkaisu, kun Northug nousi kärkeen ja kukisti loppukirissä muut kilpakumppanit. Sveitsin Dario Colgna kilpailun kakkoseksi ja kolmanneksi Kazakstanin Aleksei Poltoranin. Matti Heikkinen maaliin seitsemäntenä, Jauhojärvi maalissa 14:s, Nousianen 26:s ja Lari Lehtonen 46:s.

Matti Heikkinen kommentoi tyytyväisenä päivän urakkaansa kilpailun jälkeen:
- Tyytyväinen voi olla, rytminvaihdoksia kisassa pystyi tekemään helposti ja vastaamaan muiden menoon. Sauvarikko totta kai harmittava homma, mutta näitä välillä kisassa sattuu, ei siinä sen kummempaa. Tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin, kunto kehittyy oikeaan suuntaan. Huomenna vielä aukaistaan vähän Tour de Ski:tä ajatellen paikkoja sprintissä, sitten suunnataan kotiin rauhoittumaan Joulun viettoon. Toivotaan, että Suomeenkin saadaan lunta maahan ja valkoinen Joulu kaikille.

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot

Sami Jauhojärvi

Tiedot

Lari Lehtonen

Tiedot

Ville Nousiainen

Tiedot