Suomelle komea voitto USA:sta

Nuoret Leijonat pesi kasvonsa täydellisesti nöyryyttävän Kanada-tappion jälkeen. Alkulohkon toisessa ottelussaan Suomi kaatoi vahvan ennakkosuosikin USA:n maalein 4-1.

Jos Suomi näytti hampaattomalta Kanadaa vastaan, oli tahti USA:ta vastaan toinen. Nuoret Leijonat onnistuivat niissä asioissa, joissa avausottelussaan epäonnistuivat. Maalivahtipeli oli loistavaa ja puolustuspelissä joukkue pelasi uhrautuvasti.

Avauserä oli maaliton. Suomi pystyi tappamaan turnauksen ensimmäisen jäähynsä, kun Jani Hakanpää sai erän puolivälissä rangaistuksen koukkaamisesta. Kanadaa vastaan Suomi päästi maalin molemmissa alivoimissaan.

Toisen erän alussa vahvan ottelun pelannut kakkoskentällinen teki kamppailun avausmaalin. Miikka Salomäki ja Joel Armia taistelivat kiekon hyökkäyspään kulmassa Suomelle, ja Salomäki niittasi johtomaalin terävällä rannelaukauksella. Erän puolivälissä ote siirtyi USA:lle, mutta Sami Aittokallion vahva ja rauhallinen maalivahtipeli pitivät Suomen johdossa.

USA hyödynsi alotusvoiton heti kolmannen erän alussa. Vain 19 sekunnin pelin jälkeen Brandon Saad käytti hyväkseen suomalaispuolustuksen nukahduksen ja ohjasi kiekon ohi Suomen parhaana palkitun Aittokallion.

Päätöserän puolivälissä Joel Armia vei Suomen uudelleen johtoon. Kakkoskentän laitahyökkääjä sai erinomaisen syötön Markus Granlundilta ja ujutti kiekon läpiajonsa päätteeksi ohi John Gibsonin.

Vain puoli minuuttia myöhemmin Nuoret Leijonat iski uudelleen. Mikael Granlund haki syötöllään Teemu Pulkkista, mutta syöttö kimposi amerikkalaispuolustaja Jon Merrillin kautta USA:n maaliin.

Ottelussa komeat tehot 2+1 tehtaillut Armia teki päätöslukemiksi 4-1 puijattuaan Gibsonin Joonas Donskoin oivalluksen jälkeen.

Suomi vastasi hyvin USA:n fyysiseen peliin ja viisikkopuolustus oli tiivis. Viimeisenä lukkona Aittokallio pelasi uransa ensimmäisessä kokonaisessa nuorten MM-ottelussa huippuottein.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Tanskan perjantain ja lauantain välisenä yönä ja lohkon päätösottelussa vastaan asettuu Tshekki.