Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Norjalaisille kaksoisvoitto Oberstdorfissa

 

Norjalaisille kaksoisvoitto Oberstdorfissa


Yhdistetyn maailmancup jatkui sunnuntaina 8. tammikuuta Oberstdorfissa gundersen-kilpailulla. Kilpailun kaksoisvoiton nappasi Norjan Mikko Kokslien ja Magnus Moan.

Mikko Kokslien lähti ladulle 14:ntenä minuutti 3 sekuntia kärkeen ja Magnus Moan starttasi 17:ntenä ladulle minuutti 7 sekuntia mäkiosuuden voittaneen Christoph Bielerin perässä. Kaksikko teki huikean hiihdon, ja moni jäi vauhdista 10 kilometrin matkalla.

Suomen Janne Ryynänen ja Jim Härtull eivät onnistuneet kilpailussa venyttämään harjoitusten mitoille. Ryynänen hyppäsi Oberstdorfin HS 137-mäessä 123 metriä. Ryynänen lähti ladulle 13:ntena ja hiihti ensimmäisen kierroksen Magnus Moanin tahdissa, ottaen kärkeä kiinni puoli minuuttia. Vauhti oli liikaa ja sijoitus lopulta 24. Jim Härtull sijoittui kilpailussa 33:nneksi.

Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen harmitteli mäkiosuuden tuloksia:
- Janne on hypännyt täällä koko ajan hyvin. Kilpailussa potkaisi ohi keulalta, ja hyppy jäi siksi kärkimitoista. Harvoin kyllä Jannelta näkee tuollaista. Jim on hypännyt myös hyvin ja oli vielä koekierroksella kahdeksas. Kisakierroksella Jim joutui odottamaan ja luvattua koehyppääjää ei lumisateessa ollut tauon jälkeen. Puhallinmiehistä huolimatta hän jäi vauhdeissa selvästi. Jim kyllä napsii vielä pisteitä maailmancupissa, sanoi Savolainen.

Ryynänen aloitti hiihto-osuuden kovaa Moanin mukana.
- Hiihto-osuuden ensimmäinen kierros oli kova alku, Janne otti 30 sekuntia kärkeä kiinni Moanin matkassa. Vauhti oli liikaa ja jalat hapoille, sen jälkeen jalat ei toiminut enää seuraavasta kierroksesta eteenpäin, kertoi Savolainen Ryynäsen hiihdosta.

Savolainen jakoi kiitosta huoltoryhmälle haastavassa lumisadesäässä. Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Ranskan Chaux-Neuvessa, joukkue jää leirille välipäiviksi.
- Huolto onnistui tänään jälleen hienosti. Nyt täytyy pohtia mitä painotetaan ensi viikon leiripäivinä. Jäämme hiihtämään tänne Oberstdorfiin vielä kahdeksi päiväksi, keskiviikkona Chaux-Neuven kisajärjestäjät ovat luvanneet mäen olevan harjoituskunnossa, kertoi Savolainen treeniviikon suunnitelmista.

FIS yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna 14.-15.1.2012 Ranskan Chaux-Neuvessa.

Tuloskooste
FIS yhdistetyn maailmancup 2011-12
8.1.2011 Oberstdorf GER, HS 137/10,0km
1. Magnus Moan NOR 26.07,6
2. Bjoern Kircheisen GER +0,7
3. Akito Watabe JPN +4,3
24. Janne Ryynänen +1.34,1
33. Jim Härtull +2.48,3

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Ryynänen

Tiedot