Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten lentopallomaajoukkueryhmässä kuusi ensikertalaista

 

Miesten lentopallomaajoukkueryhmässä kuusi ensikertalaista


Lontoon olympiapaikkaa toukokuun alussa metsästävän Suomen miesten lentopallomaajoukkueen 25 pelaajan ryhmä on nimetty perjantaina. Päävalmentaja Daniel Castellani valitsi toiselle kaudelleen kuusi ensikertalaista ja mm. kaikki viime kauden turnauksissa mukana olleet pelaajat.

Castellanin nimeämästä ryhmästä valitaan pelaajat Bulgrian olympiakarsintaan sekä kesän Maailmanliigaan.

Olympiakarsinnat pelataan Bulgarian Sofiassa 8.-13. toukokuuta. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Italia, Saksa ja Slovakia. Toisen alkulohkon joukkueet ovat Bulgaria, Serbia, Espanja ja Slovenia. Turnauksen voittaja lunastaa paikan Lontoon olympiaturnauksessa.

Maailmanliigassa pelataan tänä kesänä neljä turnausta: yksi kunkin lohkon osanottajamaan kotikentällä.

Turnaukset pelataan:
18.-20.5. Toronto, Kanada
1.-3.6. Katowice, Puola
8.-10.6. Sao Bernardo do Campo, Brasilia
15.-17.6. Tampere

Lisäksi kuuden parhaan maan Maailmanliigan lopputurnaus pelataan Sofiassa 4.-8.7.

Paljon mielenkiintoisia haastajia

25 pelaajan maajoukkueryhmässä on kuusi pelaajaa, joilla ei vielä miesten maaoyttelukokemusta ole: Kokkolan Tiikereiden libero Lauri Kerminen ja keskitorjuja Tommi Siirilä, Vammalan Lentopallon yleispelaaja Elviss Krastins, Hurrikaani-Loimaan keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo ja passari Petteri Penttinen sekä Team Lakkapään yleispelaaja Jouni Palokangas.

Passarikvartettin muodostavat jo tuttu kaksikko Mikko Esko (Modena, Italia) ja Eemi Tervaportti (Ajaccio, Ranska) sekä haastajat Antti Esko (VaLePa) ja Petteri Penttinen (Hurrikaani). Nuorempi Eskon veljeksistä on pelannut maajoukkueessa jo aiemminkin, kaikkiaan 12 ottelua. Mikko Esko puolestaan on ryhmän toiseksi kokenein pelaaja 200 maaottelulla.

Liberoiden nelikon muodostavat viime kausien ykköslibero Pasi Hyvärinen (Kyyjärven Kyky-Betset), maajoukkueryhmään palaava Jesse Mäntylä (Hurrikaani-Loimaa), viime kesänä kaksi maaottelua nimiinsä merkkauttanut Tommi Roininen (Isku-Volley) sekä 19-vuotias nuorten maajoukkuelibero Lauri Kerminen (Tiikerit).

Hakkurikolmikko on tuttu jo monelta aikaisemmalta kaudelta: Mikko Oivanen (Gdansk, Puola), Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu (Avtomobilist Pietari, Venäjä) ja Urpo Sivula (Berliini RCV, Saksa).

Yleispelaajien perusryhmä on myös tuttu: jo 278 maaottelua pelannut kapteeni Tuomas Sammelvuo (San Giustino, Italia), Antti Siltala (Bydgoszcz, Puola), Olli Kunnari (VaLePa), Matti Hietanen (Gdansk, Puola) ja Jari Tuominen (Cantu, Italia). Myös 20 maaottelua pelannut Toni Kankaanpää (Korson Veto) on nyt mukana.

Uusina kasvoina yleispelaajaryhmässä ovat vasta 17-vuotias Elviss Krastins (VaLePa) ja Jouni Palokangas (Team Lakkapää).

Keskitorjujista tuttuja nimiä ovat Konstantin Shumov (Monza, Italia), Matti Oivanen (Nizhni Novgorod, Venäjä) ja Jukka Lehtonen (Citta Di Castello, Italia). Heidän kanssa pelipaikoista käyvät taistoa viime kesänä jo kaksi maaottelua pelannut Sauli Sinkkonen (Isku-Volley) ja Mestaruusliigan läpimurtopelaajiin tällä kaudella kuuluneet Aleksi Kaatrasalo (Hurrikaani-Loimaa) ja Tommi Siirilä (Tiikerit).

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle