Suomi voitti myös U19-tyttöjen maailmanmestaruuden

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on voittanut MM-kultaa Slovakian Nitrassa tänään päättyneessä MM-turnauksessa kukistamalla loppuottelussa Sveitsin 3-1 (1-0, 2-0, 0-1). Maailmanmestaruus on Suomelle ensimmäinen tyttöjen U19-ikäluokassa.

Suomi lähti alusta asti pelaamaan kontrolloitua peliä, ja kun kumpikaan joukkue ei lähtenyt prässäämään, jäi tempo alas ja maalipaikat vähiin. Avausmaali nähtiin ensi erän lopulla kun Juulia Peura kiepsahti nopeaan laukaukseen yllättäen Sveitsin maalivahti Simona Stockin.
Toisessa erässä Stocki ei saanut vangittua Hillevi Arkkilan kaukolaukausta ja Mira Wickman napautti reboundista lukemiksi 2-0.  Vain runsas minuutti myöhemmin Silja Eskelinen toi pallon hyökkäysalueelle ja levitti oikealle, josta Senni Hietanen kiskaisi terävän laukauksen aivan yläriman alle ja tilanteeksi jo 3-0.
Kolmannessa erässä Sveitsi alkoi prässätä ylhäältä, mutta peli pysyi Suomen kontrollisssa. Sveitsiläiset alkoivat vetää maalivahtiaan vaihtopenkille jo päätöserän puolivälin jälkeen, mutta kavennus onnistui vasta runsas minuutti ennen loppusummeria Fabienne Waltherin laukoessa pallon Noora Vuorelan taakse.

- Pelattiin turvallisesti ja todella loistavasti, Suomen päävalmentaja Harry Virtanen kiitti joukkuetta.
- Kolmannessa erässä sitten lähinnä tapettiin vastustajan peliä ja annettiin ajan kulua. Pieniä vaikeuksia totta kai aina tulee kun vastustaja alkaa prässätä, mutta meillä on niin taitavia ja pelirohkeita pelaajia, että mitään varsinaista hätää ei tullut missään vaiheessa.
Virtanen oli huomannut myös Sveitsin pelin varovaisuuden.
- He osasivat pelätä vastahyökkäyksiämme, ja jos Sveitsi olisi alkanut höntyillä, olisimme murskanneet heidät. Toki myös me keskityimme koko ajan varmistamaan, ettei Sveitsi pääse iskemään vaarallisesti vastaan.

Suomen parhaana palkittiin Alisa Pöllänen, ja all stars -kentälliseen valittiin hyökkääjä Mira Wickman sekä puolustaja Tiia Raitanen.

Suomi on nyt hallitseva maailmanmestari miehissä, U19-pojissa ja U19-tytöissä.

Suomen MM-kultajoukkue

Maalivahdit: Arla Salo ja Noora Vuorela.
Kenttäpelaajat: Tiia Raitanen, Hillevi Arkkila, Renate Taka-aho, Mirva Laitinen, My Kippilä, Nea Vähäkoski, Laura Manninen, Silja Eskelinen, Mira Wickman, Senni Hietanen, Alisa Pöllänen, Juliette Kemppi, Juulia Peura, Juulia Lintula, Mari Alila, Henna Uljua, Noona Björkman, Isa Björkell.

Päävalmentaja: Harry Virtanen.
Valmentajat: Jukka Kouvalainen, Tommi Seikkula ja Juho Meuronen (mv).
Joukkueenjohtaja: Esa Partanen.
Huolto: Sari Partanen ja Liisa Lehtimäki.

Salibandya, Nitra, Slovakia
Alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-turnaus

MM-loppuottelu: Sveitsi-Suomi 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)
1. erä: 15.46 Juulia Peura (Laura Manninen) 0-1.
2. erä: 24.53 Mira Wickman (Hillevi Arkkila) 0-2, 26.05 Senni Hietanen (Silja Eskelinen) 0-3.
3. erä: 58.51 Fabienne Walther (Nina-Maria Bärtschi) 1-3 im.

Jäähyt: Sveitsi 0 min, Suomi 1x2 min