Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen voitti Espanjan GT-ratasarjan Madridin osakilpailun ja nousi Spanish GT sarjajohtoon

 

Mikko Eskelinen voitti Espanjan GT-ratasarjan Madridin osakilpailun ja nousi Spanish GT sarjajohtoon


Rata-autoilun vuosien 2008 ja 2009 Suomenmestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, saavutti autourheilu-uransa kansainvälisen debyyttivoiton Espanjan Madridissa ajetussa Espanjan GT-ratasarjan kolmannessa osakilpailussa. Portugalilaisen Team Nova Driver ammattilaistiimin Audi R8 LMS GT3 autolla portugalilaisen Cecar Campaniçon kanssa kilpaillut Eskelinen nousi voiton myötä sarjan johtoasemaan kun ajamatta on vielä viisi osakilpailua.

Paalupaikalta kahden tunnin ja 10 minuutin kilpailuun startannut kaksikko onnistui niin kilpailustrategiassa kuin kummankin kuljettajan tasapainoisissa suorituksissa. Lähdössä kaksi sijaa menettänyt Campanico toi noin 45 minuutin kilvanajon jälkeen auton Eskeliselle, joka tiimin nopean varikkopysähdyksen seurauksena pääsi kärkisijalla jatkamaan taistelua voitosta.

Värikkään 45 minuutin ajosuorituksen jälkeen autourheilun herrasmieskuljettaja palautti auton Campaniçolle johtoasemassa joka kesti maalilipulle saakka. Näin Team Novadriverin kaksikolle kirjattiin täydet sarjapisteet, joiden myötä Eskelinen ja Campaniço johtaa yhdellä pisteellä Spanish GT ratasarjaa. Kaksikon pahimmat kilpakumppanit kolaroivat toisensa ulos kilpailusta jo sen ensimmäisessä mutkassa.

Eskelisen riemulla ei ollut rajaa kun kansainvälisen autourheilu-uran ensimmäinen voitto oli tosiasia.

- Paalupaikka ja voitto oli kuin halutun joululahjan olisi pitkän odotuksen jälkeen saanut avata. Lisäksi nousu seitsemänneltä sijalta Espanjan ratasarjan kärkeen oli varsin mukava bonus täydellisesti menneelle viikonlopulle, Eskelinen kertoo.

- Tallitoverini Cecar avasi kilpailun hyvin ja vaikka toi auton minulle kolmannella sijalla niin tiimin ripeän toiminnan ansiosta pysytin nousemaan kärkeen, jonka ensiksi hetkeksi menetin, mutta onnistuin sittemmin saamaan sen takaisin ja sitä kautta saavuttamaan tavoitteemme, fiilisteli suomalaista autourheiluhistoriaa tehnyt jyväskyläläinen.

Seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon päästä Pohjois-Espanjan Aragornin Motorlandissa, jonne Team Novadriverin kuljettajat starttaavat suosikkeina.

- Hieman penkin alle menneen Portugalin avausosakilpailujen jälkeen koko tiimi oli huolellisesti tehnyt kotiläksyt ja nyt täydellisesti onnistuneen viikonlopun jälkeen tiedämme reseptin jatkaa menestyksen tiellä myös seuraavissa osakilpailuissa. Tiedämme myös, että tätä hyvän fiiliksen tuntemusta ei saa kauaa kestää tai muuten kanssakilpailijat menevät molemmilta puolilta ohitse. Silti juhlitaan nyt hetki ja sitten aletaan keskittymään seuraavaan osakilpailuun, herkutteli Espanjan ratasarjan haltuunsa ottanut suomalaiskuljettaja.

Lopputulokset Spanish GT Jarama (Madrid) 20.5.2012:
1. Mikko Eskelinen & Cesar Campaniço, Team Novadriver Audi R8 LMS Ultra Super GT, 1.01'28.214
2. Rui Lapa & Matheus Stumpf & David Saraiva, Rodrive Ford GT Super GT, +2"101sek
3. Miguel A. de Castro & Alan Sicart, Drivex School Porsche 911 GT3 RSR Super GT, +27"137sek
4. Hugo Godinho & Miguel Ramos & Joao Ramos, Ray Racing Team Ferrari 430 GT2 Super GT, +1'10"142sek
5. Jorge A. Silva de Queiroz & Pepe, Goodsense Racing Team Lamborghini Gallardo LP600+ Super GT, +1'38.051sek

Spanish GT tilanne 3/8 osakilpailua:
1. Mikko Eskelinen & Cesar Campaniço, 55 pistettä
2. Miguel Á. De Castro ES Super, 54 pistettä
3. Miguel Ramos, 46 pistettä
4. Luis Villalba & Francesc Gutiérrez, 46 pistettä
5. José C. Teixeira Ramos & Patrick Pereira, 40 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle