Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailmanluokan beach volley tähti Rivo Vesik Lappeenrannassa

 

Maailmanluokan beach volley tähti Rivo Vesik Lappeenrannassa


Beach Volleyn SM-kiertueen toinen osakilpailu Lappeenrannassa tarjosi lauantaina katsojilleen todellista maailmanluokan viihdettä, kun mukaan oli saatu Viron ykköspari Rivo Vesik ja Kristo Kollo.

Rivo Vesik on pelannut korkeimmalla mahdollisella tasolla, maailmankiertueella, beach volleyta jo yhdeksän vuoden ajan. Suomeen ja BMW Beach Volley Pro Tourille miehen sai houkuteltua Kai Loikkanen, joka tapasi virolaisen Novi Sadissa pelatussa Euroopan kiertueen kilpailussa.

- Saimme kutsun tänne turnaukseen ja, koska päällekkäin ei ollut maailmankiertueen turnauksia, niin tulimme ilomielin, Vesik kertoi.

Yhden maailmankiertueen osakilpailun voittanut Vesik on nähnyt läheltä, kuinka maailman parhaita beach volley turnauksia organisoidaan ja Lappeenrannan järjestelyt keräävät mieheltä vilpittömät kehut.

- Tämä on todella upeasti järjestetty turnaus. Koko organisaatio toimii näkemäni perusteella lähes täydellisesti. On hienoa nähdä kuinka ammattimaisesti turnaus on järjestetty ja tunnelma täällä on mahtava. Virossa meillä on vastaavanlainen kiertue, mutta järjestelyt eivät ole lähelläkään tätä, Vesik ylisti.

Sunnuntaina 32-vuotta täyttävä Vesik yllättyi myös SM-kiertueen tasosta.

- Taso täällä on hyvä, oikein hyvä. Pelaajat ovat hyviä ja näkemäni sekä kuulemani perusteella taso on myös laaja, Vesik kertoo.

Yli 300 000 dollaria beach volleyn maailmankiertueella palkintorahoja tienannut virolainen on tehnyt tempun, johon yksikään suomalainen mies beach volleyn pelaaja ei ole pystynyt. Noussut beach volleyn maailman huipulle pienestä maasta, jossa lajin harrastaminen tai varsinkaan siinä pärjääminen ei ole suinkaan helppoa.

- Voit kuvitella jo pelkästään ilmaston puolesta kuinka hankala on nousta huipulle maista kuten Suomi tai Viro verrattuna esimerkiksi Brasiliaan tai muualle, missä voidaan pelata biitsiä ympäri vuoden. Se on kuitenkin mahdollista, mutta vaatii suunnattomasti työtä. Minulle tärkein asia on ollut, että olen uskonut itseeni ja tehnyt töitä kovasti tavoitteeni eteen, Pekingin Olympialaisissakin maataan edustanut Vesik selittää.

SM-kiertueen ja suomalaisen beach volleyn taso on ollut jatkuvassa nousussa ja Vesikillä on myös näkemyksensä, mihin kotimaisten pelaajien pitäisi panostaa vielä lisää.

- Kuten aiemmin sanoin, teillä on erinomainen kotimainen kiertue olemassa, mutta on tärkeää lähteä myös hakemaan kokemusta ulkomailta. Jos pelaa aina samoja miehiä vastaan, ei kehittymistä voi tapahtua. On erittäin tärkeää saada pelejä ulkomaalaisia pareja vastaan ja kokemusta kansainvälisiltä kentiltä. Kuulin myös, että tätä kiertuetta on tarkoitus laajentaa vielä tästä ja siitäkin on paljon apua. Ulkomaalaisten parien kutsuminen turnauksiin on nerokasta, Vesik vinkkaa.

Lappeenrannassa Vesikin parina pelaa nuorten maailmanmestaruuden voittanut Kristo Kollo. Kokenut Vesik kehuu nuoren pelikaverinsa taitoja.

- Hän on erittäin hyvä pelaaja ja suurin valtti hänellä on tapa, miten hän ymmärtää peliä. Hän on erittäin nerokas pelaaja, Vesik hehkuttaa.

Lappeenrannassa pari ei ole toistaiseksi hävinnyt vielä erääkään. Lauantain myöhäisottelussa kaksikko pelaa suorasta välieräpaikasta. Kaksikko on pelannut toistaiseksi tällä kaudella vain maailman kiertueella ja nyt Suomessa. Duo on kuitenkin pakotettu esiintymään myös kotimaansa kentillä.

- Meillä on kesällä edessämme vielä maailman kiertuetta, mutta myös turnaus Virossa, johon meidän on sponsoreidemme takia osallistuttava.

Lappeenrannassa ennakkosuosikit ovat olleet vahvoja, eikä suuria yllätyksiä ole tapahtunut. Suurimpana paukkuna voidaan pitää Pekka Piipon ja Jyrki Nurmisen voittoa Tampereen avausosakilpailun voittajista Pekka Seppäsestä ja Anssi Hakalasta. Pelit jatkuvat lauantaina vielä aina ilta kymmeneen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle