Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiainen vahvassa pujottelukunnossa MM-kisojen lähestyessä

 

Tanja Poutiainen vahvassa pujottelukunnossa MM-kisojen lähestyessä


Alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailujen lähestyessä Tanja Poutiainen on löytämässä erinomaisen laskuvireen. Tiistai-iltana lasketussa Flachaun iltapujottelussa Poutiainen oli loistovireessä ja rovaniemeläinen pujotteli kauden toisen palkintokorokesijoituksen.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Poutiainen oli viidennellä sijalla. Kierroksen nopeinta vauhtia piti Saksan Maria Höfl-Riesch, joka selvitti Flachaun radan 1.18 sekuntia suomalaista nopeammin.

Toisella kierroksella Poutiainen onnistui erinomaisesti radan yläosassa, mutta ensimmäisen väliajan jälkeen sattunut pieni virhe söi hieman aikaa. Poutiainen sai kuitenkin virheen jälkeen laskurytmistä hyvin kiinni ja radan loppu sujui mallikkaasti lukuun ottamatta loppuosan loivan toista pientä virhettä. Maalissa Poutiainen oli 0.02 sekuntia Ruotsin Anna Swenn-Larssonia nopeampi ja siirtyi kärkeen.

Poutiaisen jälkeen laskeneet Ruotsin Frida Hansdotter ja Yhdysvaltojen Mikaela Shiffrin onnistuivat kiilaamaan Poutiaisen eteen ja viimeisenä laskijana radalle startanneen Höfl-Rieschin laskettua ulos radalta kauden toinen palkintokorokesijoitus suomalaiselle oli tosiasia. Voiton vei Shiffrin 0.85 sekunnin erolla Hansdotteriin ja 1.10 sekunnin erolla Poutiaiseen.

– Hyvää meininkiä ja jälleen näki, että sain pari hyvää treenipäivää alle ennen näitä kisoja. Olin varma, että tänään on hyvät mahdollisuudet tuossa rinteessä. Toisen kierroksen lasku ei kyllä tuntunut mitenkään hyvältä, kun radanmerkkaus oli todella tiheä ja epärytminen, mutta tuskin se oli kenenkään mielestä kovin hyvän tuntoista, Poutiainen kommentoi.

– Nyt on löytynyt varma ja hyvä meininki pujottelun suhteen. Ihan sama mihin rinteeseen menee niin lasku kulkee ja varmuus on löytynyt noiden hyvien treenien sekä onnistuneen valmistautumisen kautta. Palkintokorokesijoitus on kuitenkin eri asia kuin seitsemäs sija, joten erityisen tyytyväinen voi tähän päivään olla.

– Kaikissa muissa pujotteluissa, paitsi Zagrebin ulosajossa olen laskenut kymmenen joukkoon, joten se kertoo pujottelun vahvasta tasosta. Mikään ei silti tule helposti tai ilmaiseksi, Semmeringin seitsemäs sija oli hyvä, mutta tämä vielä parempi.

Kolmannen sijan myötä Poutiaisesta tuli kaikkien aikojen vanhin nainen joka on kiivennyt maailmancupin palkintokorokkeelle pujottelussa. Tuloksen myötä myös pujottelucupin sijoitus koheni pykälällä, neljänneksi.

– Silloin kun olen suksilla, niin olo on kuin 20-vuotiaalla. Muussa tekemisessä iän voi ehkä huomata, mutta sillä ei ole väliä, kun lasketaan kilpaa. Shiffrin näyttää parhaillaan sitä toista puolta, nuoruuden innolla, Poutiainen naureskeli.

– Mahtava tunnelma oli kisassa. Levin jälkeen varmasti eniten suomalaisia katsomossa ja se nostaa myös omaa fiilistä. Seuraavaksi otetaan agendalle suurpujottelu. Sitä treenataan täällä Flachaun lähistöllä seuraavat pari päivää, joten arki tulee vastaan nopeasti, mutta eiköhän hotellilla voi yhden lasin kuohuvaa juoda ja valmentaja lupaili, että huomenna otetaan aamu vapaaksi ja lähdetään iltapäivällä sitten laskemaan suurpujottelua.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot