Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen hopealle Euroopan SuperCar sarjan avauksessa Espanjassa

 

Mikko Eskelinen hopealle Euroopan SuperCar sarjan avauksessa Espanjassa


Hallitseva Espanjan ratamestari myös hopeasijalla Portugalin mestaruussarjassa

Puolen vuoden kilpailutauon pikipinnalta pitänyt jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 40, sai erinomaisen startin seitsemän osakilpailun mittaiselle, järjestyksessään viidennelle kansainväliselle kilpailukaudelleen. Pohjois-Espanjan Aragónin radalla ajetussa uudessa European SuperCar ratasarjassa portugalilaisen Team Novadriverin Audi R8 LMS Ultra GT3 autolla ajanut Eskelinen ja tallitoverit César Campaniço sekä Carlos Vieira jäivät kahden tunnin mittaisessa kilpailussa 39,97 sekuntia italialaisten voittajien vauhdista.

Paalupaikalta startannut Eskelisen autokunta sai kilpailulle täydellisen startin kun portugalilainen Carlos Vieira hoiti oman ajovuoronsa virheettömästi ja saapui 20 sekunnin johtoasemasta kuljettajan vaihtoon. Vaikka niin Campaniço kuin Eskelinen tekivät omilla ajovuoroillaan myös virheetöntä työtä, nousi italialaiset Ferrari -kuljettajat Tanakorn Ramindra ja Cedric Sbirrazzuoli kyseenalaisesti voittoon. Uutuutta kiiltävän ratasarjan kilpailun säännöissä jokaisen tiimin on kahden tunnin aikana pidettävä yhteensä viiden minuutin mittaiset varikkopysähdykset. Voittajan pysähdykset jäi alle tuon rajan ja siitä heitä rangaistiin vain varikon läpiajolla eli käytännössä he hyötyivät sääntörikkeestään.

Eskelinen viittasi kintaalla kavereille ja tietää, että sarjajärjestäjä tulee tilkitsemään tämän porsaanreiän. Viisivuotisella urallaan niin Espanjan, Suomen kuin Viron ratamestaruudet voittanut moottoriurheilun monilahjakkuus myös tietää, että hopeasija on erinomainen avaus ja seuraavista kuudesta osakilpailusta on myös odotettavissa vastaavanlaista menestystä.

- Hyvä startti, hyvä sijoitus ja hyvät pisteet. Lisäksi kun jo vapaiden harjoitusten toisesta kierroksesta lähtien pystyin kaikki kierrosaikani ajamaan vuoden takaista nopeinta aikaani nopeammin, en voi olla muuta kuin tyytyväinen niin omaan kuin koko tiimini toimintaan. Totta kai voiton karkaaminen sääntöhässäkän myötä lievästi harmittaa, mutta tämä on vain moottoriurheilua, ei sen vakavampaa, herrasmiehenä mainetta niittänyt Eskelinen kertoo.

- Meillä on viimevuotiseen tapaan todella kilpailukykyinen paketti kasassa ja sen myötä hyvillä mielin kuukauden päästä Portugalin Estorilin radalla ajettavaan seuraavaa osakilpailua kohden mennään. Lisäksi kun Ranskasta kantautui tieto toisen jyväskyläläisen moottoriurheilijan, nuoren 16-vuotiaan Simo Muhosen voitokas startti Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa niin kaikin puolin aurinkoa on havaittavissa ihan kaikissa rinnoissa, Eskelinen jatkaa.

Koska italialaiset ovat ilmoittautuneet Euroopan SuperCar ratasarjan lisäksi myös Portugalin mestaruussarjaan, johtavat he kumpaakin sarjaa. Vastaavasti Team Nova driverin Mikko Eskelinen, César Campaniço ja Carlos Vieira pitävät hallussaan sarjojen hopeasijaa. Tiimin toisessa autossa ajanut hallitseva Brittien Formula Ford mestari, Antti Buri, joutui tallitovereidensa kanssa keskeyttämään kilpailu auton vaihdelaatikon rikkoontumisen seurauksena.

Lopputulokset European SuperCars Series, Aragón (Espanja)
1. Tanakorn Ramindra & Cedric Sbirrazzuoli, Ferrari 458 GT3, 2:00:19.896
2. Mikko Eskelinen & César Campaniço & Carlos Vieira, Team Novadriver Audi R8 LMS Ultra GT3, +39.970sek
3. Miguel Ferreira & Francisco Carvalho & Diogo Ferrão, Ferrari 430 Challenge, +7 kierrosta
4. José Pedro Fontes & Miguel Barbosa, Mercedes SLS AMG GT3, +9 kierrosta
5. João Baptista & Amândio Dias & Renato Machado, Porsche GT3 CUP, +15 kierrosta
---
kesk. João Ramos & João Figueiredo & Antti Buri, Team Novadriver Audi R8 LMS Ultra GT3, vaihdelaatikkovika

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle