Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Roponen kuudenneksi Salpausselän vapaan kympillä

 

Roponen kuudenneksi Salpausselän vapaan kympillä


Kauden parhaimman maailmancup-sijoituksen kotiyleisön edessä hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen oli sunnuntain paras suomalaisnainen. Roponen sijoittui Salpausselän vapaan kympin väliaikalähdössä kuudenneksi. Kaikkiaan seitsemän suomalaista pääsi maailmancupin pisteille.

Riitta-Liisa Roponen ylsi Salpausselän kisoissa kauden parhaaseen maailmancup-hiihtoonsa sijoittuen kisassa kuudenneksi.
- Pitkästä aikaa hyvää hiihtoa. Oli mukava oli istua tuossa voittajan pallilla noinkin pitkään kotiyleisön edessä. En ole päässytkään siihen kuin kerran aiemmin, Roponen kertoo.
Roponen jäi kisan voittaneesta Marit Björgenistä viitisenkymmentä sekuntia. Loistohiihto vahvisti naisen uskoa omaan tekemiseen.
- Tietysti jatkan tästä hyvillä fiiliksillä. Onneksi sain Lahdessa tällaisen oman kunnon mukaisen suorituksen. Tämä osoitti kyllä taas sen, että minä olen kunnossa, vaikka viime viikonloppu meni miten meni. Tämä vahvisti sen, että mä en harjoittelussa muuttaisi mitään.

Seitsemänneksi sijoittunut Kerttu Niskanen oli tyytyväinen sekä suoritukseensa että sijoitukseensa.
- Pääasia, että vireystila oli alusta loppuun saakka hyvä. Aavistuksen jäi harmittamaan, kun loppua kohti rupesi työntämään lunta ja se vaikutti luistoon. Tänään olisi hyötynyt, jos olisi saanut lähteä siinä alkupäässä. Toisaalta voittajat tulivat takaa, ettei parane pahemmin inkuttaa, kun vielä kovempaa tultiin perässä, Niskanen nauraa.
Nainen on olympiamenestyksensä takia ollut alkuviikon melkoisessa media- ja juhlapyörityksessä, mutta on saanut jo levättyä pahinta väsymystä pois.
- Toki aina kun saa pitkäkseen laittaa, niin nukahdan paikkaan kuin paikkaan. Tämä päivä osoitti, että vauhtia ja taistelutahtoa kuitenkin löytyy.

Kansallisessa ryhmässä kisaan osallistunut Kaisa Mäkäräinen sijoittui kisassa yhdeksänneksi.
- Tytöt sanoi ennen kisaa, että hiihdä meille maapaikkoja ja lupasin parhaani yrittää. Minä en niin näistä säännöistä tiedä ja hiihtihän Monosen Laurakin pisteille, mutta hyvä jos minusta oli tytöille apua. Mä ajattelin, että lähinkö liian kovaa ja ajattelin, että myöhäistä, kun on jo lähdetty. Toisella kierroksella lumisade hidasti sekä ylä- että alamäessä. Se kapea ura oli ainut mikä luisti toisella ringillä. Halusin itse tulla hiihtämään, kun sopi kalenteriin, mutta kuvittelin että nämä ois viikkoa myöhemmin, Mäkäräinen nauraa.
Maajoukkuehiihtäjistä Aino-Kaisa Saarinen sijoittui 12:nneksi ja kiitteli omaa suksivalintaa ja voitelua onnistuneeksi:
- Tänään oli kyllä kymppi miinuksen suoritus kaikkiaan. Jyrkissä oli hiukan vaikeata, mutta muuten oli mono syönnillään ja oli ilo hiihtää.  Ehkä aavistuksen hyytyi suksi ihan lopussa, mutta vain aavistuksen, muuten oli aivan fantastinen suksi. Kauden parasta luisteluviikonloppua lähdin tekemään ja siinä onnistuin, joten erittäin tyytyväinen olen.

Kaksi maajoukkuehiihtäjää lähti matkaan valkopohjaisilla eli transparent-suksilla. Keli muuttui kuitenkin ensimmäisten lähtijöiden jälkeen ja pieni lumisade muuttui keskellä kisaa sankemmaksi.
- Mono oli syönnillään, mutta suksivalinta oli väärä. 20 minuuttia ennen omaa starttia alkoi sataa, eikä sekoittunut tuonne pohjaan. Mulla oli transusuksi, eikä se kestä yhtään tuota uutta lunta. Tällainen pieni lumisade ei olisi haitannut, kertoo 16:nneksi hiihtänyt Krista Lähteenmäki ja jatkaa:
- Olen tyytyväinen, kun kroppa toimi ja tässä on vielä kovia kisoja jäljellä.

27:nneksi sijoittunut Anne Kyllönen ei peitellyt kisan jälkeen pettymystään. Muutama maailmancup-piste ei naista paljon lohduta.
- Pieleenhän se meni. Mietittiin huoltomiehen kanssa ennen lähtöä, että kumpi suksi valitaan ja ajateltiin, ettei sitä lunta niin paljon sada, niin valittiin tämä transupohja. Se oli virhevalinta.  Voitelu oli ihan mielettömän hyvä ja suksi toimi tosi hyvin sellaisissa kohtaa, missä tuota uutta lunta ei ollut, mutta tuo pohja ei kestä yhtään tuoretta lunta. Tällaisia virheitä ei tällä tasolla enää pitäisi tehdä ja tämä oli jo toinen virhe tällä kaudella, Kyllönen suomi valintaansa, mutta käänsi jo ajatuksensa tuleviin kisoihin.
- Hiihto tuntui tosi hyvältä, nyt oon selkeästi palautunut, jaksoin puristaa eikä tullut nitkahtamista. Nyt ruvetaan hiihtämään noita pertsan matkoja, niin kyllä tämä on helppo jättää taakse.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnne Kyllönen

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot

Riitta-Liisa Roponen

Tiedot

Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot