Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten salibandymaajoukkue Ruotsia vastaan nimetty

Naisten salibandymaajoukkue Ruotsia vastaan nimetty

 

Suomen ja Ruotsin miehet ja naiset kohtaavat maiden perinteisessä salibandyn maaottelutapahtumassa 11. syyskuuta Vantaalla ja 13. syyskuuta Malmössä. Suomen naisten joukkue Ruotsi-otteluihin on nimetty, ja erityisesti naisille tämä on suuri kausi. Naisten maailmanmestaruudesta pelataan joulukuussa Tampereella.

- Ruotsi-otteluissa nähdään jo pitkälti MM-joukkueen runkoa pelaamassa, Suomen naisten päävalmentaja Marko Paju  kertoo.
- Meillä on valmiina peluutussuunnitelma näihin sekä marraskuun EuroFloorball Tour -tapahtumaan, ja mukana on sellainen 24-25 pelaajan rinki.
Hallitseva maailmanmestari, Suomen MM-finaaleissa 2011 ja 2013 niukasti lyönyt Ruotsi on paras mahdollinen tasonmittari.
- Me olemme koonneet nimenomaan joukkuetta isolla j:llä ja sellaista ryhmää, joka pystyy myös henkisellä puolella haastamaan Ruotsin. Uskoa antoi viime kevään kohtaaminen Sveitsissä, jossa olimme 2-3-tappiosta huolimatta kaksi erää jollei peräti niskan päällä niin ainakin vähintään vahvasti mukana. Totta kai pitää muistaa, että myös Ruotsi on ollut kesällä jo paljon koossa omalla ydinryhmällään.

Suomen naisten kesäohjelmassa oli kaksi tiukkaa leiriä Eerikkilän urheiluopistolla.
- Leireihin osallistui 30 kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia, ja ne onnistuivat erittäin hyvin. Yksi MM-projektin tavoitteista oli samalla leventää ryhmää ja lisätä kilpailua maajoukkuepaikoista, ja kesällä se jo näkyi. Ohjelmaltaan kesän leirit olivat pelipainotteisia, ja jälkimmäisellä käytiin jo läpi myös erikoistilanteita. Viimeisenä silauksena saatiin poikien talenttiryhmää vastaan kaksi tiukkaa harjoitusottelua, päävalmentaja Paju kiittää.

Tampereen MM-turnauksen lähestyessä rinki tiivistyy, ja pelin henki on keskusteltu läpi kisaehdokkaiden kanssa.
- Valintakriteerit käytiin leirillä läpi kohta kohdalta, ja lopuksi keskusteltiin vielä erikseen jokaisen pelaajan kanssa, kuuluuko hän ensimmäiseen 14 pelaajan koriin, jossa on loukkaantumisvarauksin MM-joukkueen runko vaiko haastajaporukkaan, joka taistelee viimeisistä kisapaikoista.
Naisten maajoukkuerinki on saanut valmistautua kotikisoihin kohtalaisen terveenä, mutta muutamalla pelaajalla on vielä vammoja, joista osa juontaa juurensa kevään liigafinaaleihin saakka. Esimerkiksi polveaan kuntouttava Classicin Alisa Pöllänen sekä Sanni Nieminen ja Salla Suomela ovat pelaajia, joiden kuntoa ja toipumista seurataan syksyn mittaan.

Uutuutena naisten MM-valmistautumisessa on urheilupsykologi Sari Honkanen, joka oli mukana jo kesän leireillä.
- Sari ei pelkästään pidä joukkueelle luentoja vaan on joukkueen mukana sen tapahtumissa ja MM-kisoissa. Katsomme, miten pystymme kehittämään joukkueen suoritusta paitsi perinteisillä fyysisellä ja pelillisellä puolella myös henkisesti, Marko Paju kertoo.

Suomen naisten maajoukkue Ruotsia vastaan:

Maalivahdit 
Laura Loisa Rönnby IBK (SWE) 
Jonna Mäkelä NST-Lappeenranta 

Puolustajat
Silja Eskelinen SB-Pro, Nurmijärvi 
Mia Karjalainen NST-Lappeenranta 
My Kippilä Rönnby IBK (SWE)    
Kristiina Kauppila SC Classic, Tampere  
Laura Mertsalmi UHC Dietlikon (SUI) 
Anne Suomalainen SC Classic, Tampere 
Gitta Suominen Happee, Jyväskylä  
Tiia Ukkonen NST-Lappeenranta 

Hyökkääjät
Eliisa Alanko SC Classic, Tampere
Ella Alanko SC Classic, Tampere 
Tuuli Huuskonen Tapanilan Erä
Jonna Karonen PSS, Porvoo 
Oona Kauppi Koovee, Tampere
Veera Kauppi Koovee, Tampere
Karoliina Kujala SB-Pro, Nurmijärvi
Elina Kujala SB-Pro, Nurmijärvi
Jaana Lirkki NST-Lappeenranta
Katri Luomaniemi Piranha Chur (SUI)
Nina Rantala SC Classic, Tampere
Mira Wickman Rönnby IBK (SWE)

Suomi-Ruotsi-salibandymaaottelut 11.9.2015
Energia Areena, Vantaa
Miehet ja naiset

Ohjelma
klo 15:30 Suomi - Ruotsi (naiset)
klo 18:30 Suomi - Ruotsi (miehet)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle