Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niskanen ja Heikkinen Toblachin parhaat suomalaiset vapaan matkoilla

Niskanen ja Heikkinen Toblachin parhaat suomalaiset vapaan matkoilla

 

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui Toblachissa naisten 5 kilometrin ja miesten 10 kilometrin nopeilla vapaan hiihtotavan kilpailuilla.

Kerttu Niskanen oli kilpailun kuudes häviten voittajalle Yhdysvaltain Jessica Digginsille 11,5 sekuntia. Niskanen lähtee viidentenä hyvissä voimissa Tourin päätösviikonloppuun; kaikkea ei vielä ladulle ole annettu.

”Ihan hyvää hiihtoa, vapaan vitonen ei oo mulle se paras matka, mutta koko ajan tuntui hyvältä, jaksoin alusta loppuun asti hiihtää. Touri on mennyt mun osalta tyydyttävästi, olen kokoajan odotellut milloin alkais kulkee paremmin. En oikeen missään vaiheessa ole saanut itsestä kaikkea irti. Se varmaan näkyy siinä, ettei väsy paina”, Niskanen sanoi.

Niskasen takana Krista Pärmäkoski oli 12:s, Anne Kyllönen 15:s, Laura Mononen 36:s ja Susanna Saapunki 41:s.

Vitosen vapaan kilpailu on Kyllöselle vaikea matka. Huomiseen Val di Fiemmen yhteislähdöstä Kyllönen odottaa tiukkaa kilpailua.

”Naiset lähtevät aina paukusta hiihtämään kuin jotain sprinttiä. Siinä pitää rimpuilla mahdollisimman pitkään kärjen mukana, niin siitä tulee ihan hyvä tulos. Toivotaan, että löytyy hyvä suksi, ilmeisesti tulossa aika haastava keli”, mietti Kyllönen jo huomista.

Laura Mononen oli väsynyt ja pettynyt päivän kilpailuun.

”Tosi väsynyttä oli tänään, ei jaksanut ollenkaan hiihtää. Tosi iso pettymys, että tuli niin paljon takkiin tänään”, Mononen sanoi.

Touria johtaa Norjan Ingvild Flugstad Östberg ennen Therese Johaugia ja Heidi Wengiä. Kyllönen ja Niskanen ovat sijoilla neljä ja viisi reilut viisi minuuttia Östbergin takana. Pärmäkoski on yhdeksäntenä, Mononen 11:s ja Saapunki 46:s.

Heikkisellä keskinkertainen päivä

Miehissä Matti Heikkinen oli päivän paras suomalainen 25:s. Heikkinen jäi päivän voittajasta Norjan Finn Hagen Kroghista 50,8 sekuntia.

”Tänään oli keskinkertainen päivä. Ei ollut hyvää hiihtoa, mutta pystyi suoriutumaan tasaisesti. Mutta ei se näissä karkeloissa vaan riitä, näin se menee”, tiivisti Heikkinen kisan jälkeen.

Päivän toiseksi parhaana oli Anssi Pentsinen 47:s, Sami Jauhojärvi 49:s ja Ristomatti Hakola 58:s. Iivo Niskanen keskeytti.

”Ei päässyt maaliin, loppui energiat. Alku tuntui hyvältä, mutta kolmen kilometrin jälkeen tuolla ylhäällä en päässyt enää laskuasentoon. Alkoi vähän niinkuin koko mies vapisemaan”, Niskanen sanoi.

Tour de Skin sääntöjen mukaan urheilija ei voi enää jatkaa touria, jos jokin matka jää kesken. Niskasta ei nähdä Val di Fiemmen päätösviikonlopussa.

Heikkinen jatkaa tourilla 20:ntenä ja on johtavaa Norjan Martin Johnsrud Sundbytä +5:41,9 jäljessä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleIivo Niskanen

Tiedot