Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen ratkaiseva EM-karsintapeli vetää Mikkeliin 2500 katsojaa

Suomen ratkaiseva EM-karsintapeli vetää Mikkeliin 2500 katsojaa

 

Täysi tupa eli 2500 katsojaa on tulossa Mikkelin Saimaa Stadiumille jännittämään Suomen miesten lentopallomaajoukkueen ratkaisevaa EM-karsintaottelua sunnuntaina. Yleispelaaja Elviss Krastins joutuu jättämään pelin väliin sairastelun takia.
Muuten joukkue on hyvässä kunnossa ja valmiina iskemään Tanskan kimppuun. Suomi tarvitsee Tanska-ottelusta 3-0- tai 3-1-voiton eli täydet kolme sarjapistettä, jotta voisi päästä lohkon toiselta sijalta EM-kisoihin. Seitsemästä karsintalohkosta viisi parasta lohkokakkosta saa kisapaikan. B-lohkossa toiseksi tuleva joukkue jää varmasti Suomen taakse, mutta muissa lohkoissa tilanne on varsin kiharainen ja niissä kaikissa on vielä neljä ottelua jäljellä. Lohkojen viimeiset ottelut ovat 9.1. Suomella ei silloin enää ottelua ole.

- Valmistautuminen tähän yhteen otteluun on varsin lyhyt, mutta se saatiin sellaiseksi kuin haluttiinkin. Luulen, että meillä on varmaan pidempi valmistautuminen kuin monilla muilla joukkueilla, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo. Joukkue harjoitteli muutaman päivän Kuortaneella ennen vuoden vaihdetta ja nyt keskiviikosta alkaen Mikkelissä.

- Mielettömät kiitokset järjestäjille Mikkelissä. Me ollaan saatu harjoitella koko ajan pelihallissa ja kaikki on järjestynyt, mitä on pyydetty.

- Harjoituksissa on keskitytty hyökkäyspeliin, vastaanottoon ja tiimihenkeen, taistelutahtoon. Oma pelaaminen on tärkeintä. Syöttövastaanottopeliä hallittiin vierasottelussa Tanskassa ja se pitää hoitaa nytkin. Keskittymisen pitää myös pysyä hyvänä läpi pelin, Sammelvuo sanoo.

Vuoden tauon jälkeen maajoukkueessa ovat mukana myös kokeneet Lelu Ojansivu ja Antti Siltala.

- Hyvältä tuntuu olla taas mukana maajoukkueessa, ei mitään vaikeuksia. Vähän on joukkue nuorentunut viime näkemästä, mutta fiilis on joukkueessa hyvä ja homma on saatu rullaamaan, Ojansivu sanoo.

Polvivaivat pitivät Siltalan sivussa maajoukkueesta viime vuonna, mutta nyt 34-vuotias konkari on täysillä mukana.

- Kaikki on kunnossa ja ollaan valmiina lähtemään Tanskan kaatoon.

Mikkelin Passarit on maaottelun paikallinen järjestäjä ja seura on tehnyt kovan urakan laittaessaan hallin kuntoon. Noin tuhannen ihmisen lisäkatsomo on rakennettu kahden päivän aikana Saimaa Stadiumille.

Ottelun pääsylipuista oli perjantaina iltapäivällä myymättä enää 203 kappaletta eli halli tulee olemaan sunnuntaina tupaten täynnä, mikä tarkoittaa 2500 katsojaa.

- Lipunmyynti on mennyt hienosti. Mikkeli on maantieteellisesti hyvällä paikalla lentopallofaneja ajatellen ja uusi Saimaa Stadiumi on tietysti aivan mahtava paikka järjestää otteluita. Kolmas lipunmyynnin onnistumiseen vaikuttava seikka on varmaan se, että Mikkeliä ei ole vielä kyllästetty urheilutapahtumilla. Ihmiset tulevat katsomaan sunnuntain peliä yli lajirajojen, Mikkelin Passarien puheenjohtaja Lasse Turunen sanoo.

Suomi-Tanska-ottelu alkaa klo 17.00 ja se on nähtävissä suorana Ruudun kautta. Lähetys alkaa klo 16.30. Selostajana on Toni Flink, asiantuntijana Vesa Kujanpää ja ottelustudion juontajana Panu Markkanen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle