Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Norja otti neloisvoiton Rukan Continental Cupissa - Otto Niittykoski ylsi uransa parhaaseen

Norja otti neloisvoiton Rukan Continental Cupissa - Otto Niittykoski ylsi uransa parhaaseen

 

Rukalla kilpaillaan yhdistetyn Continental Cupin parissa viikonloppuna. Ensimmäinen osakilpailu käytiin tänään norjalaisten tahdittamana, Norjan napattua neloisvoiton ensimmäisestä osakilpailusta. Päivän mäkikilpailu jouduttiin perumaan vaikeiden tuuliolosuhteiden takia ja ladulle lähdettiin varakilpailun tuloksilla.
 
Voittoon taisteli Leif Torbjoern Naesvold ennen maamiehiään Harald Johnas Riiberiä ja Sindre Ure Soetvikiä.

- Sain todella hyvän hypyn eilen varakilpailussa. Hiihdimme yhdessä Sindren kanssa kolmen kierroksen ajan ja se auttoi minua. Olen todella tyytyväinen päivän kisaan, sukseni olivat täydelliset, totesi Naesvold kilpailun päätteeksi. 
 
Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi Otto Niittykoski, joka ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen Continental Cupissa. Niittykoski oli kilpailun 14:s. 

- Oli kokonaisuudessaan onnistunut suoritus, ei ollut varakilpailussa mikään paras hyppy, mutta yllättävän hyvä lopputulema. Ladulla oli perus-hyvää menoa, ei vieläkään mitään mahdotonta iskua, mutta kokonaisuutena hyvä. Uran paras sijoitus, aivan tyytyväinen olen, kommentoi Niittykoski.
 
Niittykosken lisäksi viisi suomalaista hiihti kilpailussa pistesijoille. Wille Karhumaa oli 16:s, Atte Kettunen 19:s, Waltteri Karhumaa 21:s, Olli Salmela 23:s ja Jesse Pääkkönen 24:s. Uransa ensimmäisessä Continental Cupin osakilpailussa kisannut 16-vuotias Timi Heiskanen oli 37:s. 

Rukan osakilpailut ovat Suomen nuorten maajoukkueen urheilijoille myös viimeinen näyttöpaikka ennen nuorten MM-kisoja. Viimeisestä kisapaikasta taistellaan vielä joukkueen sisällä.

- Neljä urheilijaa on jo näytöt antanut ja viidettä urheilijaa vielä nämä Rukan kisat tarkkaillaan. Nämä neljä urheilijaa ovat näyttönsä antaneet näyttönsä sijoittumalla Continental Cupissa pisteille, sekä käyneet debytoimassa maailmancupissa. Viisi urheilijaa osallistuu MM-kisoihin paikan päällä ja sitten on vielä kuudes urheilija, joka on kotiin jäävä varamies. Jos tulee sairasteluja niin ei mene sormi suuhun, mikäli joku joukkueesta on pois pelistä syystä tai toisesta, Kuisma kertoo.

Rukalla jatketaan huomenna joukkuekilpailulla. Suomen joukkueen muodostavat Otto Niittykoski, Atte Kettunen, Wille Karhumaa ja Waltteri Karhumaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle