Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kamil Stoch ja Maren Lundby päivän mäkikisojen voittajat - Aalto parhaana suomalaisena 20:s

Kamil Stoch ja Maren Lundby päivän mäkikisojen voittajat - Aalto parhaana suomalaisena 20:s

 


Kamil Stoch hyppäsi voittoon Oberstdorfin viikonlopun päätösosakilpailussa. Toiseksi kisassa tuli Venäjän Evgeniy Klimov ja kolmanneks Puolan Dawid Kubacki. Suomalaisia ilahduttavasti nähtiin kaksi toisella kierroksella ja maailmancupin pisteillä, kun Antti Aalto oli lopputuloksissa 20:s ja Eetu Nousiainen 27:s.

- Tänään oli parempi päivä. Oli kaksi sellaista ihan ok hyppyä niin se piristi kyllä vähän mieltä, kahden viime kisan jälkeen, Aalto kommentoi.

- Sain muokattua asentoa sellaiseksi, että siitä pystyy tuottamaan voimaa keulaa vasten. Se palkittiin uudella ennätyksellä karsinnassa ja vielä ekalla kierroksellakin sain tehtyä samanlaisen ihan kohtalaisen hypyn. Ei se vielä mitään parasta ole. Sillä kuitenkin ekaa kertaa maailmancupissa toiselle kierrokselle. Kyllä tämä lämmittää mieltä ja tästä on hyvä jatkaa, Nousiainen sanoi.

Naiset hyppäsivät tämän viikonlopun kilpailunsa Itävallan Hinzenbachissa. Norjan Maren Lundby hallitsi parhaiten Hinzenbachin HS90 mäen ja otti voiton viikonlopun molemmissa kilpailussa. Tämän päivän kilpailussa toiseksi tuli Japanin Sara Takanashi. Kolmanneksi hyppäsi Saksan Katharina Althaus. Julia Kykkänen oli avauskierroksen jälkeen sijalla 19, mutta toisella kierroksella Kykkänen joutui taipumaan muutaman sijoituksen ja oli lopulta kisan 28:s.

- Vauhdit löytyi ja sitä kautta hyppykin on pikkuhiljaa parantunut taas. Hyppyihin oon ihan sinäällään tyytyväinen, vähän toinen kierros niin sanotusti "veetuttaa" , että tippui sitten niin kauas. Noita sattuu aina välillä, Kykkänen sanoi.

Valmentaja Kimmo Kykkänen piti tämän päivän hyppyjä, Julian kauden parhaina.

- Oikeestaan kaikki kolme hyppyä oli kauden parhaita. Toisella kierroksella ikävä kyllä kävi pikkasen huono tuuri tuulien kanssa. Nyt löydettiin vauhdit suhteellisen hyvin ja sitä kautta se hyppy lähtee siitä paranemaan. Ensimmäinen asia tässä lajissa on kuitenkin se nopeus. Se on hyvä, että nyt päästiin siitä ongelmasta kiinni ja pystytään sitä korjaamaan. Siitä tulee ihan hyvä vielä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAntti Aalto

Tiedot

Eetu Nousiainen

Tiedot