Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ranskalaishyökkääjä Bastien Maïa IPK:n vahvuuteen

Ranskalaishyökkääjä Bastien Maïa IPK:n vahvuuteen

Iisalmen Peli-Karhut vahvistaa jälleen hyökkäysosastoaan, kun nuori ranskalaishyökkääjä Bastien Maïa siirtyy Iisalmeen. Maïan sopimus on vuoden mittainen. 

23 vuotta kaksi viikkoa sitten täyttänyt Rouenin kasvatti siirtyy Iisalmeen kotikaupunkinsa pääsarjajoukkueesta Rouen Dragonsista, jossa syntyi 40 otteluun tehot 9+18. 

Tuleva kausi ei ole isokokoiselle (187cm) rightin hyökkääjälle ensimmäinen Suomessa, sillä hän siirtyi jo C-juniori ikäisenä Helsinkiin ja IFK:n organisaatioon. Neljän Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen kului vuosi USA:n juniorisarjassa, jonka jälkeen tie vei jälleen Suomeen. Tällä kertaa Lappeenrantaan ja SaiPa:n organisaatioon, jossa Maïa:n vyölle kertyi kahden kauden aikana yhteensä 30 Liigapeliä. 

- Olen todella iloinen paluustani Suomeen. Rehellisesti sanottuna en vielä hirveästi tiedä Iisalmesta, mutta olen kuullut, että ihmiset ovat todella mukavia ja ystävällisiä, kommentoi Maïa paluuta Suomeen.
 
- Bastien on nuori ja selkeästi eteenpäin urallaan menevä pelaaja. Olemme kuulleet hänestä pelkkää hyvää ja hänen potentiaalinsa on tiedossa. Siitä olemme saaneet pieniä maistiaisia myös Liigakaukaloissa. Hän on isokokoinen hyökkääjä, jolla kyky ratkoa pelejä, kommentoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola. 
 
Helsingissä tyttöystävänsä kanssa kesäänsä viettävä hyökkääjä on esiintynyt urallaan 22 kertaa myös Ranskan A-maajoukkueessa. Toistaiseksi ”Les Bleus:n” paidassa on syntynyt tehot 0+3. 

- Tunsin että paluu Suomeen ja Mestikseen on oikea siirto urani kannalta. IPK osoitti kiinnostusta ja yhden parhaista kavereistani Hugo Gallet:n pelaaminen Iisalmessa viime kaudella teki päätöksestäni helpon. Sain Hugo:lta selkeän kuvan joukkueesta ja organisaatiosta, avasi Maïa päätöstään siirtyä Iisalmeen.
 
- Mestis on kova ja kilpailullinen sarja, jossa on paljon lahjakkaita nuoria pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja päästä eteenpäin urallaan. Tämä on myös minun ajatukseni. Tulen tekemään paljon töitä, haluan oppia ja kehittyä sekä auttaa joukkuetta menestymään, päätti Maïa.

Lähde: ipk.fi


Takaisin edelliselle sivulle