Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ensimmäinen KymiRing Pyöräily kerää hyvän osanottajamäärän

Ensimmäinen KymiRing Pyöräily kerää hyvän osanottajamäärän

Nopealla aikataululla organisoitu, uudella KymiRing -moottoriradalla sunnuntaina järjestettävä pyöräilykilpailu kerää hyvän ja laadukkaan osanottajamäärän. Lisenssiajajien 69 kilometrin kilpailuun tulee yli 60 osanottajaa. Mukana on hallitseva maantiepyöräilyn Suomen mestari Arto Vainionpää. Hänen haastajanaan on mm. hänen poikansa, hallitseva kortteliajon Suomen mestari Oskari Vainionpää.

KymiRingin 4,6 kilometrin kierros on pyöräilijöille mielenkiintoinen. Radan kaksi nousua antavat hyvät paikat irtiottoyrityksiin. Radalla on leveyttä 12 metriä, joten jyrkätkään kaarteet eivät tuota pyöräilijöille ongelmia. Kun radan asvalttipinta on tasainen toisin kuin maantiepyöräilijöiden normaalit kotimaan maantiereitit, pyöräilijät pääsevät nauttimaan hienosta kierroskilpailusta.

- Kun meille tarjoutui tilaisuus tulla mukaan viikonlopun KymiRing Running Day -tapahtumaan omalla lajillamme, tartuimme epäröimättä tilaisuuteen. Ainoastaan koronatilanne aiheutti varoivaisuutta, Nyt tilanne on sen verran parantunut, että kaikkien tapahtumassa mukana olevien huolellisuudella ja vastuullisuudella kilpailu on järjestettävissä, kertoi pyöräilyn kilpailujohtaja Esko Lummelampi TWD-Länkenistä.

- Olisimme mielellämme järjestäneet myös naisille oman lähdön, mutta samaan aikaan pääkaupunkiseudulla pyöräiltävä Naisten Etappiajo olisi meidän ennakkoarviomme mukaan kutistanut erillisen naisten kilpailun niin pieneksi, että siitä ei olisi tullut arvoistaan kilpailua, jatkoi Lummelampi.

Pyöräilyn kilpasarjassa on paljon mielenkiintoa. Mukana on Porvoon Akilleksen nuori ja vahva Akilles Green team, jossa on nuoria nousevia kykyjä sekä tietysti kotijoukkue TWD-Länken koko joukkueellaan.

Pyöräilyssä ajetaan myös 10 kierroksen eli 46 kilometrin kuntopyöräilijöiden kilpailu. Senkin osanottajamäärä nousi yli 40, vaikka markkinointiaika jäi lyhyeksi eikä tavoittanut ajoissa kaikkia innokkaita kuntopyöräilijöitä.

Lauantaina kierretään KymiRingin rataa ilman pyörää. Noin 100 juoksijaa on ilmoittautunut toisen kerran juostavaan KymiRing Running Day -tapahtumaan. Juoksijoilla on ollut mahdollista valita kaksi matkaa, joko 10 kilometriä tai 4,5 kilometriä. Juoksijoiden joukosta voi poimia koviakin juoksunimiä. Yksi sellainen on Annemari Kiekara.

Lauantain juoksutapahtuma alkaa kello 11. Sunnuntain pyöräily starttaa samoin kello 11.

KymiRing -tapahtuman järjestävät Partiolippukunta Kymen Kotkat, Iitin Pyrintö ja Kausalan Kyläyhdistys. Pyöräilyn järjestelyissä on ollut mukana TWD-Länken.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle