Kristiina Rove ja Tuomas Huttunen vauhdikkaimmat Super-G:n SM-kilpailuissa

Alppihiihdon vauhtilajien Suomen mestaruuskilpailut jatkuivat torstaina Ruotsin Björklidenissä Super-G:n merkeissä. Yhdessä Ruotsin mestaruuskilpailujen kanssa järjestetyissä SM-kilpailuissa tuloslistan kärjestä löytyi yllätysnimiä.

Naisten kilpailussa Suomen mestaruuteen laski Espoo Slalomin Kristiina Rove, joka onnistui kirkastamaan syöksystä saavutetun hopeamitalin kultaiseksi. Roven loppuaika 1:33.16 riitti kilpailussa kahdeksanteen sijaan ja aikaeroa kilpailun voittaneeseen Ruotsin Kajsa Klingiin kertyi 2.37 sekuntia.

SM-hopealle ja kilpailun 14. sijalle laski PHS Alpin Emma Happonen, joka saavutti uransa toisen SM-mitalin. Rovelle Happonen hävisi 1.87 sekuntia. Pronssimitali naisten sarjassa pujotettiin Vasa Skidklubbenin Nathalie Brännkärrin kaulaan. Super-G:n pronssi oli Brännkärrin ensimmäinen aikuisten sarjan SM-mitali. Brännkärr hävisi Rovelle 2.47 sekuntia ja kilpailun lopputuloksissa hänen sijoituksena oli 17.

Miesten kilpailua värittivät runsaat ulosajot. Suomalaissuosikeista esimerkiksi keskiviikon voittaja Andreas Romar ja syöksyssä hopealle laskenut Samu Torsti joutuivat keskeyttämään. Ennakkosuosikkien keskeyttäessä Suomen mestaruuden vei Vuokatti Slalomin Tuomas Huttunen.

Uransa toisen SM-kullan ottaneen Huttusen loppuaika oli 1:29.41 ja hän jäi kilpailun voittaneesta ja Ruotsin mestaruuden vieneestä Daniel Ericssonista 2.26 sekuntia. SM-hopealle laski Niko Harmanen rovaniemeläisestä Santa Claus Ski Teamistä. Harmasen aikaero kultaa vieneeseen Huttuseen oli 1.57 sekuntia. Pronssille laski uransa ensimmäisen SM-mitalin napannut Jens Henttinen Espoo Slalomista. Henttisen ero kirkkaimpaan mitaliin kasvoi 2.73 sekuntiin.

Perjantaina Björklidenissä kamppaillaan vielä superyhdistetyn mestaruuksista, jonka jälkeen laskijat suuntaavat kohti Pyhätunturia, jossa lasketaan pujottelun ja suurpujottelun SM-mitaleista ensi viikolla.