Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Suomen joukkue kohtaa keskiviikkona San Marinon.

Huttusella selvä visio San Marino –ottelusta

 
Huttusella selvä visio San Marino –ottelusta

Suomi valmistautuu keskiviikkona (17.11.) pelattavaan EM-karsintaotteluunsa uuden päävalmentaja Olli Huttusen johdolla. Pitkään maajoukkueessa kakkosvalmentajana toimineella ”Okalla” on selkeä visio tulevasta kamppailusta ja kuinka Huuhkajat avaa pistetilinsä.

Hyökkäävä taktiikka

Useat Suomen pelaajista urakoivat seurajoukkueissaan vielä viikonloppuna ja maajoukkue kokoontui kokonaisuudessaan vasta maanantaina.

- Koko valmistautuminen on aika lyhyt. Joukkueessa on hyvä virinä päällä ja kaikki ovat terveitä, valaisee Huttunen.

- Asenne on ollut erinomainen ja se täytyy säilyttää ja viedä peliin. Eilisissä harjoituksissa oli todella hyvä meininki ja peli-ilo.

San Marino on E-lohkon hännillä ilman pisteitä. Se ei myöskään ole vielä onnistunut maalinteossa. Omissa on soinut 21 kertaa. Suomi on pelannut ajoittain mallikkaastikin, mutta pisteitä ei vielä ole myöskään Huuhkajien sarakkeessa.

- On ihan selvä, että olemme kaikille velkaa hyvän tuloksen. Kolme peliä ja nolla pistettä. Meidän täytyy näyttää myös itsellemme, mihin pystymme.

- Kaikki lähtee omasta pelaamisesta. Asenne täytyy olla alusta loppuun asti kunnossa. San Marino on pelannut Ruotsia ja Unkaria vastaan. Numerot ovat olleet isoja, koska Ruotsi (0-6) ja Unkari (0-8) ovat tehneet alusta asti 100 prosenttisesti töitä, eivätkä löysänneet missään vaiheessa.

Huttunen painottaa, ettei mullistavia uusia taikoja ole lyhyessä ajassa keksitty. Visio ottelun taktiikasta on valmennusjohdolla kuitenkin kirkkaana mielessä.

- Se vaatii liikkuvuutta ja tiettyjä kombinaatioita esimerkiksi laitapelaamisen suhteen. Puolustaja-linkki –yhteistyön täytyy pelata, koska sitä kautta pystymme aukaisemaan heidän puolustussumppua. Keskikenttä tulee olemaan erittäin pelaava, liikkuva ja hyökkäävä. Se on selvä. Myös puolustajien nousut korostuvat, joka tulee olemaan yksi aktiivisuuden osoitus.

- Toki täytyy huolehtia myös tasapainosta, eli että puolustus on kunnossa varsinkin pelin alussa. San Marino on osoittanut, että se on ollut pelin alussa aika hankala ja pyrkii laittamaan kampoihin.

Huttunen luottaa omiinsa kuitenkin täydellisesti.

- Mikäli meillä on alusta loppuun asti tempo päällä, niin olen ihan varma, että jossain vaiheessa vastustaja tippuu kyydistä. Määrätietoisuutta täytyy olla alusta loppuun saakka, linjaa Huuhkaja-luotsi.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle