Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poutiaisen kultahaaveet kaatuivat yhteen käännökseen

 
Poutiaisen kultahaaveet kaatuivat yhteen käännökseen

Tanja Poutiainen taisteli tosissaan kultamitalista naisten MM-pujottelussa Garmisch-Partenkirchenissä. Toisena ollut Poutiainen oli laskemassa nopeinta aikaa jälkimmäisellä kierroksella, kunnes yksi käännös radan loppupuolella pilasi mahdollisuudet mestaruuteen.

– Keppi iskeytyi käsien väliin, ja takerruin siihen kiinni. Vauhti putosi niin pahasti, ettei ollut enää mitään saumaa mitaleille, pettynyt Poutiainen kertasi tilannetta.

Poutiainen jatkoi kaikesta huolimatta sisukkaasti loppuun ollen 1,86 sekuntia voittajaa hitaampi, millä irtosi kuudes sija. Kullan nappasi Itävallan Marlies Schild ennen maannaistaan Kathrin Zetteliä (+0,34). Ruotsin Maria Pietilä-Holmner sai pronssia (+0,65).

Kuudentena matkaan lähteneen Poutiaisen avauslasku näytti vakuuttavalta startista maaliviivalle. Eroa kierroksen nopeimpaan naiseen, Marlies Schildiin tuli 21 sadasosaa itävaltalaisen hyväksi. Kolmantena kärkkyi Kathrin Zettel neljän kymmenyksen päässä Poutiaisesta.

– Rataa oli mukava laskea, suksi kulki ja fiilis oli kohdallaan. Rinteestä tosin huomasi, että se tulee pehmenemään päivän mittaan, Poutiainen kertoi.

Lämpimässä auringonpaisteessa kävi selväksi, että pari sekunnin kymmenystä suuntaan tai toiseen ei ole kisan puolivälissä ero eikä mikään. Toisella kierroksella tilanne voisi muuttua paljon.

Kilpailun edetessä rataan tuli joitakin epätasaisia kohtia. Monilla oli ongelmia kulumien kanssa, ja muun muassa Michaela Kirchgasser ja Susanne Riesch laskivat ulos toisella kierroksella.

Kun Poutiainen aloitti jälkimmäisen laskunsa, kärkipaikkaa piti hallussaan Kathrin Zettel. Poutiainen hyökkäsi rinteeseen aggressiivisesti ja oli väliajoissa nopein. Kovaa yritystä ei kuitenkaan tällä kertaa palkittu.

– Urheilu on välillä raakaa, mutta ainakin tiedän antaneeni kaikkeni. Enemmän olisi harmittanut, jos olisin ottanut varman päälle ja tullut maaliin vaikkapa puoli sekuntia voittajaa jäljessä.

Poutiainen jakoi lopulta kuudennen sijan samalla ajalla kuin Italian Manuela Mölgg. Viimeisenä laskeneen Schildin kantti kesti, ja hän kiiruhti maailmanmestaruuteen.

– Loppukauden osalta tavoite on selvä, eli pujottelucupin voitto. Tiedän olevani erinomaisessa kunnossa, joten nyt on vain nieltävä pettymys ja jatkettava eteenpäin, Poutiainen sanoi päättäväisenä.

Samaan aikaan naisten pujottelun kanssa Santeri Paloniemi ja Marcus Sandell karsivat FIS-kisassa paikasta miesten MM-pujotteluun. Sandell oli kolmas ja Paloniemi 13:s. Näin ollen molemmat pääsivät Victor Malmströmin ja Kalle Palanderin seuraksi huomiseen kilpailuun.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleVictor Malmström

Tiedot

Kalle Palander

Tiedot

Tanja Poutiainen

Tiedot

Marcus Sandell

Tiedot