Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ruka valmiina kumparelaskun maailmancupin avauskilpailuun

 

Ruka valmiina kumparelaskun maailmancupin avauskilpailuun


Kumparelaskijoiden kisakauden avaava FIS Freestyle Ski Wold Cup Opening -kilpailu käydään huomenna Kuusamon Rukalla. Perjantaina kumpareikossa nähtiin kaikki kilpailevat joukkueet viimeisissä virallisissa harjoituksissa ennen kisapäivää.

Suomen maajoukkueen laskija Jussi Penttala antaa kehuja kisarinteelle.

– Kumpareikko on todella hyvä. Tämänpäiväinen treeni kulki erittäin hyvin, varmaankin parhaiten mitä täällä Rukalla on vielä mennyt.

Myös Suomen joukkueen valmentaja Sami Mustonen on tyytyväinen viimeisiin harjoituksiin ennen kauden avauskilpailua.

– Pojat laskivat todella hyvin tänään, kaikki täysin omalla tasollaan. Syksyn mittaan on tapahtunut paljon kehitystä ja olemme hyvin valmiita kilpailuun. Mutta kauden ensimmäinen kisa on aina jännä paikka, oli se sitten kotikisa täällä Rukalla tai jossakin muualla.
Pohjois-amerikkalaiset ennakkosuosikkeina

Kuusamon alppilukiossa opiskeleva Penttala ei ota kotikisoista kuitenkaan ylimääräisiä paineita.

– Hyvillä mielin lähdetään kisaan, kovimmiksi vastustajiksi laittaisin varmaan muut suomalaiset.

Mustonen puolestaan arvioi, että kovimmat haastajat ovat luultavasti viime vuoden voittaja Patrick Deneen Yhdysvalloista ja toiseksi sijoittunut kanadalainen Mikael Kingsbury.
Kisajärjestelyt sujuneet suunnitelmien mukaan

Tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Ski Sport Finlandin markkinointipäällikkö Marko Mustonen kertoo tyytyväisenä, että kisajärjestelyt ovat sujuneet yli odotusten.

– Meillä on täällä energinen ja hyvä organisaatio. Pitkiä päiviä on tehty, ja tulos näyttää erittäin hyvältä. Nyt toivotaan vain, että huomenna paikalle ilmestyy paljon yleisöä kannustamaan Suomen joukkue kilpailun kärkisijoille.

Suomen joukkue Rukan maailmancupiin

Arttu Kiramo, Jyväskylän Freestyleseura
Ville Miettunen, Avalanche Ski Club, Kemijärvi
Jussi Penttala, Moebius, Helsinki
Veli-Valtteri Vanhala, Jyväskylän Freestyleseura
Jimi Salonen, Jyväskylän Freestyleseura

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Jussi Penttala

Tiedot