Britti Tiernan-Locke voitti Välimeren ajon

Tämänvuotisen Välimeren ajon, Tour Mediterraneenin, järjestämisessä on ollut monenlaisia pulmia. 39 kertaa järjestetty Euroopan kilpailukauden aloittava kilpailu oli ensin vaarassa peruuntua kokonaan taloudellisten ongelmien vuoksi. Ranskan pyöräilyliitto tuli kuitenkin apuun ja kilpailu saatiin järjestettyä. Sitten järjestäjien riesaksi tuli Etelä-Eurooppaa koetellut talvi. Lämpötila oli Provencessa yöllä pakkasen puolella ja nousi päivällä juuri ja juuri nollan yläpuolelle. Lisäksi lumisateet sotkivat loputkin alkuperäissuunnitelmat.

Suunnitelmat muuttuivat myös viimeisellä etapilla. Etapin piti olla 130 kilometrin mittainen ja sen piti päättyä kuten aina Faronin vuoren päälle. Lumi esti kuitenkin loppunousun ajamisen ja etappi ajettiin vain 77 kilometrin mittaisena ja se päättyi ennen Toulonin kaupunkia Col du Corps Garden nousuun.

Viimeinen nousu toi kuitenkin kilpailun ratkaisun. Edura Racing ­joukkueen britti Jonathan Tiernan-Locke iski yksin irti ja tuli maaliin ykkösenä. Se riitti tämänvuotisen Välimeren ajon voittoon. Tiernan-Locke voitti myös ensimmäisen etapin ja oli kolmantena ennen päätösetappia vain 10 sekunnin päässä kilpailun johtajasta.

Jussi Veikkasella oli vapaat kädet tälle etapille. Hän yritti ensin omia ratkaisuja, mutta kun ne eivät onnistuneet, niin hän teki edellisten etappien tapaan töitä muille joukkueensa ajajille. Nyt oli vuorossa joukkueen mäkimies Remi Pauriol. Pauriol ei kuitenkaan kyennyt ottamaan kärkisijoja, vaan jäi 12:nneksi 27 sekuntia voittajan perässä. Jussi Veikkanen tuli maaliin sijalla 29 ja jäi voittajalle 39 sekuntia.

- Tänään oli kovavauhtinen tynkäetappi. Yritin itse alussa monta kertaa irti, mutta minua ei laskettu karkuun. Tein sitten hommat Pauriolille, mutta väsymys painoi jaloissa. Ihan hyvä kisa, vaikka kylmä olikin. Nyt taas harjoittelua ja sitten ensi viikonloppuna uusi kilpailu täällä Ranskassa, kertoi Jussi Veikkanen.