Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Anssi Koivuranta 4. Salpausselällä

 

Anssi Koivuranta 4. Salpausselällä


Lahden Salpausselän kisayleisö nautiskeli sunnuntaina 4.3.2012 kauniissa auringon paisteessa pitkästä aikaa myös Suomen mäkikotkien menestyksestä. Kotikilpailussa Suomella oli mukana myös kansallinen ryhmä ja kilpailussa hypänneet kahdeksan hyppääjää toi mukanaan kaivattua tulosta, vaikka takatuuli sotki kärkinimienkin kilpailua. Normaalimäessä (HS 97) hypätyn kilpailun voiton vei Japanin Daiki Ito 93 ja 92 metriä kantaneilla hypyillään. Anssi Koivuranta venyi talven parhaimpaansa kotiyleisön edessä – sijoitus hienosti 4.

Anssi Koivuranta oli ensimmäisen kierroksen jälkeen erinomaisissa taisteluasetelmissa kilpailun kakkosena venytettyään 94 metriä. Toisella kierroksella hypylle tuli mittaa 91,5 metriä ja tiukan pistetilanteen myötä Koivuranta jäi niukasti palkintopallilta.

Suomen mäkikotkien päävalmentaja Pekka Niemelä oli iloinen Koivurannan onnistumisesta.
- Olen tosi tyytyväinen ja iloinen Anssin puolesta. Tulos tuli kahdella puhtaalla tekniikalla tehdyillä hypyillä. Tosi hienoa, päivä kääntyi aurinkoiseksi meillekin, kehui Niemelä.

Koivurannan kausi saa kokonaisuutena kiitosta päävalmentajalta.
- Anssi on pystynyt hyppäämään liki koko kauden tasaisesti, ja pystynyt keräämään hyvät pisteet maailmancupissa viime vuoteen verrattuna. Kauden paras tulos nyt sitten vielä kotiyleisön edessä, jatkoi Niemelä.

Sami Niemen ja Olli Muotkan maailmancup-pisteet olivat myös tervetulleet.
- Sami Niemen maailmancup pistetilin avaus kaudelle on hieno saavutus ja myönteistä tänään myös Olli Muotkan pisteille hyppääminen. Tänään nähtiin, että kun ryhmä on isompi, ei joidenkin kohdalle osuvat olosuhdepuolen vaihtelut vie onnistumismahdollisuuksia kokonaan, arvioi Niemelä.

Niemelälle toipilaslistalla olleiden mäkikotkien tervehtyminen joukkuevahvuuteen on alku uudelle jaksolle.
- Kahteen vuoteen tämä on ensimmäinen kerta, kun kaikki joukkueessamme hyppäävät kisassa. Minulle tämä on hieno hetki ja näen sen uuden alkuna. Nyt harjoitustaustat on saatava taas kuntoon ja näen mahdollisuudet erinomaisina. Nöyrästi otetaan tämä tämän päivän hyvä tulos vastaan, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Niemelä totesi lopuksi.

Anssi Koivuranta kiitteli kotiyleisön kannustusta

- Oli kyllä tänään hienoa hypätä täällä. Näin paljon yleisöä oli tullut paikalle ja jaksoivat kannustaa hienosti. Oli hieno fiilis hypätä, Koivuranta kiitteli.

Koivuranta on vilautellut jopa kesälomalle jäämistä, kun hyppääminen ei sujunut ihan parhaalla tasolla. Hyvä tulos tuo uutta intoa loppukauteen.
- Kyllähän tästä on nyt mukava jatkaa. Ajattelin tänään, että nautiskellaanpas nyt kauden viimeisestä maailmancupin kisasta, joten sitä samaa pitää jatkaa seuraavissa kisoissa, osattava nauttia siitä kilpailutilanteesta kunnolla, totesi Koivuranta iloisena.
- Jospa se lumipallo alkaisi taas pyöriä oikeaan suuntaan, kun tässä välillä tuntui että mennään väärään suuntaan. On ihan mukava jatkaa tästä eteenpäin kauden loppuun, sanoi Koivuranta lopuksi.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
4.3.2012 Lahti, HS 97
1. Daiki Ito JPN 245.5
2. Anders Bardal NOR 239.2
3. Lukas Hlava CZE 237.2
4. Anssi Koivuranta 234.3
25. Olli Muotka 211.8
27. Sami Niemi 206.0
32. Matti Hautamäki 97.8
36. Sami Heiskanen 96.0
47. Janne Happonen 82.8
50. Kalle Keituri 77.9

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnssi Koivuranta

Tiedot