Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsportin Cortesella on mestaruus katkolla Malesiassa

 

Ajo Motorsportin Cortesella on mestaruus katkolla Malesiassa


Suomalaistalli Ajo Motorport tavoittelee Moto3-luokan historian ensimmäistä maailmanmestaruutta tulevana viikonvaihteena Sepangin radalla Malesiassa ajettavassa kauden 15. MM-osakilpailussa.
Red Bull KTM Ajo-tiimin Sandro Cortese varmistaa mestaruuden jo Malesiassa ajamalla vähintään toiseksi, tai vaihtoehtoisesti, jos Maverick Vinales ei saavuta häneen verrattuna viittä ja Luis Salom kymmentä pistettä enempää.
Espanjalaiskaksikosta Vinales lähtee Sepangiin 56 ja Salom 61 pisteen takamatkalta saksalaiseen Corteseen nähden. Loppusuoralla olevalla kaudella on jaossa yhteensä enää 75 pistettä.
Viime vuonna Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella radalla toiseksi sijoittunut Cortese ei kuitenkaan vaivaa ajatuksiaan matemaattisilla vaihtoehdoilla. Keskittyminen on tiukasti omassa tekemisessä.
- Ei tosiaankaan ajatella liikaa tuota pistetilannetta, vaan lähdetään jatkamaan ammattitaitoista työntekoa ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Lähtökohta on hyvä ja olen tietenkin valmis taistelemaan mestaruudesta Malesiassa, mutta pitää myös muistaa, että kaudesta on jäljellä yhä kolme kisaa, toteaa Cortese.
Tallipäällikkö Aki Ajo tietää miten mestaruuksia voitetaan. Suomalaistalli on kuitannut kultaa vuosina 2008 ja 2010.
- Painotan edelleen sitä, että valmistaudumme myös Sepangiin ihan samalla lailla kuin muihinkin kilpailuihin. Mitään ei ole syytä muuttaa vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Sandrolla on vankka ote mestaruuteen ja minulla vahva luottamus häneen.

Kent tuore voitto alla Sepangiin

Cortesen englantilainen tiimikaveri Danny Kent ylsi uransa ensimmäiseen MM-osakilpailuvoittoon viime sunnuntaina Motegin radalla. Vahvassa vireessä oleva Kent on valmis jatkamaan Malesiassa siitä, mihin hän Japanissa jäi.
- Olen edelleenkin hirmu iloinen tuosta voitosta. Fiilis on korkealla ja lähden Sepangin kisaan tiukasti podiumsijoitus tavoitteena.
Red Bull KTM Ajo-tiimin kolmas kuljettaja, australialainen Arthur Sissis teki MM-debyyttinsä viime vuonna juuri Malesiassa.
- Minulle ei jäänyt siitä kisasta hirveän hyviä muistoja, mutta tiedän jo tuonkin kokemuksen perusteella, että Sepangin rata on hyvä minulle. Ajoin viime sunnuntaina Motegissa nousujohteisen kilpailun. Vauhti on hyvällä tasolla ja onnistuessani se riittää ajamiseen kärkiryhmässä, sanoo pisteissä sijalla 14 oleva Sissis.

Khairuddin kohtaa kotiyleisönsä

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin KTM-pyörällä kilpailevalla malesialaisella Zulfahmi Khairuddinilla on odotetun kotikilpailun muodossa myös iso viikonvaihde edessä. Suurta suosiota nauttiva Khairuddin on lajinsa johtotähti kotimaassaan.
- Kotikisa on aina kotikisa. Yleisöstä on varmasti minulle hyötyä, mutta toisaalta täällä kilpaileminen saattaa tuoda myös tietynlaisia paineita tullessaan. Uskon kuitenkin, että pystyn kyllä käsittelemään nekin, tuumii Khairuddin.
Pisteissä seitsemäntenä oleva ja Japanissa viimeksi viidenneksi sijoittunut Khairuddin on tehnyt kuluvalla kaudella jo useaan otteeseen malesialaista rr-historiaa muun muassa Portugalin osakilpailun neljännellä sijalla Estorilissa ja ajamalla Katalonian GP:n aika-ajossa toiseksi Barcelonassa.
- Ajoin viime vuonna Sepangissa 125-kuutioisten luokan kilpailussa seitsemänneksi, mikä oli silloin MM-urani korkein sijoitus. Lähellä kotiani sijaitseva Sepangin rata on hieno ja sopii ajotyylilleni.
Khairuddin täyttää lauantaina 21 vuotta.
- Mahdollisimman hyvä menestys kotiyleisön edessä aika-ajossa olisi kyllä upea syntymäpäivälahja, vinkkaa Khairuddin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle