Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo sai hyviä uutisia lääkäriltä

 

Niklas Ajo sai hyviä uutisia lääkäriltä


Polvivammasta hyvää vauhtia kuntoutuva Niklas Ajo pääsee näillä näkymin aloittamaan Moto3-luokan virallisen testikauden samalta viivalta muiden MM-sarjan kuljettajien kanssa.
Neljä viikkoa sitten leikattu vasen polvi ei ole esteenä 12.-14. helmikuuta Espanjan Valenciassa ajettavalle testijaksolle, jos toipuminen sujuu yhtä suotuisasti kuin tähän mennessä.
Suomalaisessa Avant Tecno-tiimissä KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Ajo, 18, sai asiaan vahvistuksen lääkäriltään keskiviikkona.
- Ei tosiaankaan mikään tuomiopäivä, huokaisi Ajo helpotuksesta.
- Lääkärini oli jopa vähän yllättynyt siitä, kuinka nopeasti luutuminen on sujunut. Eipä silti, olen tehnyt päivittäin paljon töitä polven kanssa ja se on tuottanut tulosta. Se työ jatkuu tiiviinä ja katsotaan tilannetta uudelleen vajaan kahden viikon kuluttua. Mitään riskejä ei oteta, painottaa kolmanteen MM-kauteensa valmistautuva Ajo.
Ajo loukkasi polvensa laskettelurinteessä. Tärähdyksessä reisiluusta irtosi polven alueelta isohko pala.
- Röntgenkuvassa ei näy enää selvää murtumalinjaa ja reisiluusta lohjennut pala on tiukasti ruuveilla kiinni.
Suurin työ tässä vaiheessa on saada polvi taipumaan kunnolla.
- Mikäänhän ei ole tällaisissa tapauksissa varmaa, mutta oma tavoitteeni on ajaa ensimmäisissä virallisissa testeissä. Jos polvi ei kuitenkaan tunnu taipuvan siinä vaiheessa riittävästi, niin kauden avausta siirretään tältä osin. Toinen testijakso ajetaan Jerezissä 19.-21. helmikuuta, kertoo Ajo.
Moto3-luokan kolmas ja viimeinen virallinen testijakso odottaa vuoroaan niin ikään Jerezissä 18.-21. maaliskuuta. MM-kausi käynnistyy 7. huhtikuuta Losailin radalla Qatarissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot