Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salom MM-johto ja seitsemän voittoa vyöllään Australiaan

 

Salom MM-johto ja seitsemän voittoa vyöllään Australiaan


Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimi lähtee vahvoista asetelmista Australiassa ajettavaan Moto3-luokan kauden kolmanneksi viimeisen MM-osakilpailuun.

Luis Salom johtaa sarjaa 14 pisteellä ja hänellä on tältä kaudelta vyöllään jo seitsemän voittoa. Niistä tuorein irtosi komealla tavalla viime sunnuntaina Malesiassa.

- Johto on hyvä, mutta paljon pisteitä on vielä jaossakin. Nautimme tietenkin jokaisesta voitosta, mutta menneeseen ei voi sen suuremmin katsoa. On elettävä tiukasti tässä hetkessä, naulaa tallipäällikkö Aki Ajo kolmeen mestaruuteen tähän mennessä tien viitoittaneita teesejään.

Espanjalaiskuljettaja Salom on liikkeellä täsmälleen samoilla linjoilla Ajon kanssa.

- Emme saa ajatella vielä mahdollista mestaruutta, vaan meidän suunnattava taas täysi keskittyminen vuorostaan Phillip Islandin radalle. Tärkeintä on saavuttaa kaikissa kolmessa viimeisessä kisassa paras mahdollinen tulos.

Monia huikeita viimeisen kierroksen vääntöjä kylmähermoisesti edukseen kääntänyt Salom tietää tarkalleen, että taistelu voitosta tulee olemaan äärimmäisen kovaa myös Phillip Islandin tunnetusti nopealla radalla.

- Australian GP:stä kehkeytyy erittäin vaativa kilpailu, kuten tälle kaudella on ollut muutenkin tunnusomaista, tähdentää väkevän voittoprosentin 50 omaava Salom.

- Meidän on oltava Australiassa yhtä vahvoja kuin Malesiassa ja jatkettava kovaa työtä. Tiimi ja minä pistämme peliin koko ajan täydet 100 prosenttia, jatkaa Salom.

Sissisin kotikilpailu

Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin on 14 osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kymmenentenä ja kotikisaansa intoa uhkuen lähtevä Arthur Sissis sijalla 12.

Sissis palkitsi kotiyleisönsä viime vuonna ajamalla Phillip Islandilla kolmospaikan myötä uransa ensimmäisen podiumsijoituksen.

- Se oli aivan uskomaton hetki, jota en osannut vielä silloin odottaa. En unohda sitä koskaan. Olen odottanut tulevaa viikonloppua koko vuoden. Phillip Island on suosikkiratani ja siellä ovat paikalla perheeni, ystäväni ja kannattajani. Ehdottomasti spesiaalijuttu minulle, alleviivaa Sissis.

Sissisillä on selkeä suunnitelma seuraaville kolmelle päivälle.

- Pyrin olemaan jälleen mahdollisimman nopea heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Tiedän toki sen, että viime vuoden tuloksen uusiminen tulee olemaan tällä kertaa erittäin vaikeaa.

Khairuddin koki viime sunnuntaina karmean pettymyksen Sepangin radalla. Hän joutui jäämään sitkeästä taistelusta huolimatta sivuun kotikilpailustaan vihoittelevan oikean ranteen vuoksi. Ranne operoitiin reilut kaksi viikkoa sitten Barcelonassa.

- Fysioterapia on kuitenkin auttanut ja tilanne on ollut päivä päivältä parempi. Kipu on vähentynyt ja toivottavasti näin jatkuu läpi viikonvaihteen. Odotan innolla Australian GP:tä, sillä Phillip Island on ehdottomasti yksi sarjan suosikkiradoistani. Olin täällä viime vuonnakin harjoituksista lähtien varsin nopea, vaikka kisa päättyikin sitten keskeytykseen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle