Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo nostaa tasaisesti vauhtia MM-sarjan viimeistelytesteissä

 

Niklas Ajo nostaa tasaisesti vauhtia MM-sarjan viimeistelytesteissä


Niklas Ajo kohensi kierrosaikaansa kahdeksalla kymmenyksellä Jerezissä ajettavissa Moto3-luokan MM-sarjan viimeistelytesteissä. Hän ehti urakoida testien toisena ajopäivänä tutulla espanjalaisradalla 54 kierrosta, eli miltei 240 kilometriä.

- En ole vielä yltänyt vastaavaan huippuvauhtiin kuin viimeksi Jerezissä, mutta eiköhän  sekin sieltä löydy, kun saan fiiliksen kohdalleen ajamiseen. Olosuhteet olivat vähän paremmat kuin tiistaina, mutta tuulta riitti edelleen. Olin tämän vuoksi ehkä vähän liiankin varovainen mutkiin mentäessä, myönsi riskit minimoinut Ajo.

Ajo päätyi Husqvarnan tehdaspyörällään keskiviikon tuloslistalla sijalle 18 yhteensä 33 kuljettajan joukossa. Ajo teki tasaista työtä, mistä kertovat myös kolmen eri session parhaat ajat: 1.48,135, 1.47,829 ja 1.48,131.

- Tuohon tasaisuuteen täytyy olla tyytyväinen kisarytmiä ja -rutiinia haettaessa, tähdensi Avant Tecno Husqvarna Ajon väreissä MM-kauden viikon kuluttua Qatarissa käynnistävä 19-vuotias valkeakoskelainen.

Ajo pyrkii ajamaan testien päätöspäivänä 20 kierroksen kisasimulaation, jos olosuhteet ja muut tekijät sen sallivat.

- Ei minun tosin tarvitse siitäkään sen enempää stressata. Ajoin tänään paljon käytetyillä renkailla ja kierrosajat pysyivät ihan hyvällä tasolla.

Husqvarnan tehdastiimissä Ajon rinnalla kilpaileva britti Danny Kent oli keskiviikon kolmanneksi nopein. Red Bull Husqvarna Ajo-väreissä kiirehtivä Kent pysäytti kellot lukemiin 1.46,809.

- Ei yhtään hassumpi päivä. Paransin tiistaihin nähden kaikilta osin: niin fiiliksessä kuin kierrosajassakin. Jatkamme edelleen torstaina uusien osien kokeilua luottavaisin mielin. Toivotaan nyt, että tuota tuulta ei olisi näin paljon.

Moto3-luokan MM-sarjan 3. virallisen testijakson 2/3 ajopäivä:
1.  Jack Miller Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM 1.46,259
2.  Isaac Vinales Espanja, Calvo Team, KTM + 0,292
3.  Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Husqvarna Ajo, Husqvarna + 0,550
4.  Jakub Kornfeil Tshekki, Calvo Team, KTM + 0,642
5.  Efren Vazquez Espanja, Saxoprint-RTG, Honda + 0,699
6. Philipp Oettl Saksa, Interwetten Paddock Moto3, Kalex-KTM + 0,708
7. Juanfran Guevara Espanja, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex-KTM + 0,781
8. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,806
9. Francesco Bagnaia Italia, Sky Racing Team by VR46, KTM + 0,947
10. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0.0, Honda + 0,958
17. Karel Hanika Tshekki, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,482
18. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno Husqvarna Ajo, Husqvarna + 1,570
33. Hafiza Rofa Malesia, Sic Ajo, KTM + 6,288

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot