Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Marcus Sandellilta loistoavaus alppihiihdon maailmancupkauteen

Marcus Sandellilta loistoavaus alppihiihdon maailmancupkauteen

 

Alppihiihdon maailmancup avattiin suomalaisten osalta sunnuntaina Söldenissä lasketulla miesten suurpujottelulla. Kahdesta suomalaislaskijasta Marcus Sandell onnistui nousemaan kymmenen parhaan joukkoon.

Avauskierroksen jälkeen Sandell oli 15. sijalla, eron ollessa kärkeen 2.49 sekuntia. Samu Torstin suksi ei kulkenut odotusten mukaisesti avauslaskulla. Torsti kävi kyljellään radan alkuosassa ja ero kärkeen venähti maalissa 5.09 sekuntiin, joka oikeutti kierroksen lopputuloksissa 40. sijaan.

– Startissa oli hyvä fiilis ja luottavainen olo, mutta hieman liikaa tuli virheitä ja liikaa yritystä. Ensimmäisellä taitteellä kävin vähän kyljellään ja vaikeudet alkoi siitä. Rauhallisemmin ja rennommin tulisi laskea, Torsti kertasi laskua.

– Huono kisa tähän kauden alkuun, mutta ei tästä fiilis laske. Viikon kuluttua jatketaan kautta Pohjois-Suomessa ja pitää siellä pitää muutamia asioita vielä treenata, Torsti jatkoi.

Kilpailun toisella kierroksella Sandell onnistui laskemaan tasapainoisen laskun, joka nosti hänet lopputuloksissa seitsemänneksi. Kilpailun voittoon laski Itävallan Marcel Hirscher, jolle Sandell hävisi 2.67 sekuntia. Toiselle sijalle laski Saksan Fritz Dopfer ja kolmanneksi Ranskan Alexis Pinturault.

– Ensimmäisellä laskulla oli hyvää laskemista, mutta siitä puuttui röyhkeys. Toisella taas onnistuin hyvin ja oli siisti fiilis päästä kisaamaan syksyn harjoitusten jälkeen. Radoissa oli muutama vaikea kohta, mutta näissä olosuhteissa oli hyvä laskea. Pitää nostaa järjestäjille hattua, että saivat rinteen noin hyvään kuntoon lumisateiden jälkeen, Sandell sanoi.

– Tänään oli hauskaa mäessä ja odotan jo innolla seuraavaa kisaa. Nyt haetaan hyviä päiviä ennen USA:n reissua, varmaankin Italiaan suunnataan ja sitten 25. päivä Jenkkeihin, Sandell kertoi jatkosta.

Tekniikkajoukkueen vastuuvalmentaja Janne Haarala oli tyytyväinen päivän kisaan ja hän odottaa jatkossa enemmän myös Samu Torstilta.

– Sandell teki sen mitä ollaan ounasteltu, omalla tasolla hyvä suoritus. Torstilla sattui virhe ylhäälle ja se sotki laskurytmiä, mutta uskon hänen näyttävän oman tasonsa seuraavissa kisoissa. Harjoituksissa hän yltää aivan siihen Sandellin vauhtiin ja se vauhti tulee riittämään kisoissa pitkälle, Haarala summasi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle