Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Järvelä jälleen palkintokorokkeelle Vuokatin maailmancupissa

Järvelä jälleen palkintokorokkeelle Vuokatin maailmancupissa

 

Vammaishiihdon ja -ampumahiihdon maailmancup päättyi Vuokatissa suomalaisittain mukavissa tunnelmissa, kun Maija Järvelä saavutti kisarupeaman neljännen palkintopallisijansa. Järvelä oli ampumahiihdon pikakilpailussa kolmas. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan voitti Ukrainan Oleksandra Kononova. Järvelä ampui nollat molemmilta ampumapaikoilta.

”Hiihto ei kulkenut tänään ja nollatkin tulivat tosi hitaalla ampumisella”, 60 maailmancup-pistettä kilpailusta kuitannut Järvelä arvioi kriittisesti.

”Ei passaa kovin pettynyt olla, mutta tasapaksu suoritus oli. Olen tyytyväinen kokonaisuudessaan tämän hetken kuntoon.  Olen vielä niin vähän hiihtänyt lumilla, joten hiihtokunto tulee ehdottomasti paranemaan jatkossa. ”

Miesten 7,5 kilometrillä Juha Härkönen oli 18:s. Härkönen ihmetteli viimeisen ammunnan neljää ohilaukausta, mutta oli tyytyväinen hiihtoonsa.

”Omasta mielestäni ”räppäsin” keskelle täplöjä viimeisessä ammunnassa, mutta en sitten näköjään. Hiihto kulki yllättävän hyvin.”

”Olihan tämä ainakin treeniviikko”, summasi Härkönen hymy kasvoillaan hieman alakanttiin mennyttä Vuokatin maailmancupiaan.

Päävalmentaja katsoi positiivisesti eteenpäin

Vammaishiihdon päävalmentaja Toni Myllylä ilahtui Järvelän erinomaisesta viikosta. Myllylä uskoi lisäksi Ilkka Tuomiston nousevan mitalikamppailuun MM-kisoissa. Muidenkin suorituksista löytyi positiivisia asioita.

”Härkösellä oli harmittavasti aseen kanssa ongelmia, eikä hän saanut ehjää kilpailua aikaiseksi. Hanhimäen Juha teki debyytin maailmancupiin ja oli joukkueellemme oppaansa kanssa tärkeä lenkki. Inkki (Inola) on todella lupaava ja lahjakas urheilija, josta odotan tulevilta vuosilta paljon”, Myllylä kertoi.

”Viikon aikana tuli menestystä, mutta kokonaisuutena ei ihan ylletty parhaalle tasolle. Kouluarvosanaksi annan joukkueelle kahdeksan.”

Vuokatin Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtaja ja tapahtuman johtaja Jyri Pelkonen kertoi viikon olleen työntäyteinen, mutta myös tärkeä Vuokatille ja varsinkin vammaisurheilulle. Hyvät säät ja olosuhteet takasivat erinomaisen kauden aloituksen.

”On hyvä asia, että pystymme urheilijoiden harjotuskauden jälkeen tarjoamaan kilpailut täällä, eikä heidän tarvitse matkustaa muualle”, viittasi Pelkonen suureen määrään urheilijoita, jotka ovat valmistautuneet kauteen juuri Vuokatissa.

”Saamme näiden tapahtumien kautta markkinoitua koko Vuokattia harjoittelukäyttöön. Meille elinehto näiden kisojen järjestämisessä on joukkueiden harjoitteleminen ja majoittuminen Vuokatissa kilpailukauden ulkopuolella.”

Vuokatissa käytettiin vammaisampumahiihdossa ensimmäistä kertaa elektronisia aseita, jotka toimivat Pelkosen mukaan erinomaisesti.

”Merkittävin etu elektronisella aseella ammuttaessa on se, että kisoja voidaan pitää missä tahansa. Toimitsijoiden tarve on myös huomattavasti pienempi.”

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle