Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen miehille toinen tappio Chilelle

Suomen miehille toinen tappio Chilelle

 

Suomen miesten maajoukkue kärsi Unkarin leirinsä toisessa ottelussa loppiaisena tappion Chilelle. Numerot kirjattiin sunnuntaina Chilen eduksi lauantaita selvemmin maalein 29-22 (11-11).

Varsin kokemattomalla ryhmällä Unkarissa ollut Suomi sai sunnuntain ottelun alla vielä jobinpostia, kun rutinoidummasta päästä oleva Oscar Kihlstedt ei pienen loukkaantumisen myötä ollut pelikuntoinen. Suomi avasi ottelun kuitenkin hyvin.

- Ensimmäinen jakso oli meillä hyvin hallussa, mutta sitten siihen tuli virhesuma ja vaikka tauolle mentiin vielä tasalukemissa, niin se selvästi vaikutti, päävalmentaja Kaj Kekki totesi.

- Meillä oli täällä paljon pelaajia, joilla rutiinitaso ei vain ole sellainen, ettei tällainen vaikuttaisi. Usko menee vähän liian helposti ja virheet johtavat siihen, että seuraavassakaan tilanteessa ei olla ihan terävinä. Näin kävi tänäänkin.

Chile paineli tauon jälkeen karkuun ja lopulta seitsemän maalin voittoon. Lauantaina Suomi kärsi niukemman kahden maalin tappion. Leiri kokonaisuutena tarjosi Kekin mukaan kuitenkin paljon positiivista.

- Ainakin se jäi käteen, että aika kokemattomat pelaajat saivat nyt peliaikaa ja vastuuta. Maalipaikkoja pystyimme luomaan paljon sunnuntainakin, mutta emme sitten vain panneet palloa paikoista sisään. Viivapelimme oli myös hyvää, Kekki kertasi.

Kokemattomuus näkyi ennen kaikkea puolustuksessa, jossa käytännössä Benny Broman oli ainoa vakiomies.

- Molemmissa otteluissa meillä oli puolustuksessa kolmikko, joka ei seurajoukkueessaankaan pelaa avauksessa. Hyppy sieltä maajoukkueen avaukseen on aika iso ja kyllähän se väkisinkin näkyy.

- Jatkoa ajatellen saimme täältä joka tapauksessa vastauksia moniin kysymyksiin.

Suomi jatkaa EM2020-karsintoja huhtikuussa, jolloin vastassa on Bosnia-Hertsegovina kahdesti – 11.4. kotona ja 13.4. vieraissa.

Chile – Suomi 29-22 (11-11)
Suomen maalintekijät: Fredrik Forss 5, Ian Martin 5, Benny Broman 3, Robin Sjöman 3, Teemu Tamminen 2, Joacim Broman 1, Robin Granlund 1, Roni Syrjälä 1, André Udd 1
2 min. ulosajot: Chile 4x2 min., Suomi 2x2 min.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle